Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kuuraa ja kransseja!

Innostuin viime viikonloppuna askartelemaan kransseja. Meidän ulko-ovessa roikkunut syksyinen kranssi oli tullut jo tiensä päähän ja oli aika tehdä talvisempi versio. Kranssimateriaalien haku aurinkoisessa ja kirpsakassa pakkasäässä on jo pelkästään niin ihanaa puuhaa. Suurimman osan materiaaleista saan onnekseni haettua meidän omalta pieneltä metsäpläntiltä.  

talvinen helppo kranssi

helppo kranssi ulko-oveen

ohje helppo talvi kranssi

Ulko-oveen tein kranssin, johon laitoin puolukan- ja mustikanvarpuja, kanervaa ja muutaman oksan katajaa. Kranssin pohjana käytin ohutta metallista kranssirengasta. Jos kranssien väkertäminen on sulle uusi juttu niin tein Instagramiin pienen ohjevideon kranssin tekemisestä, löydät sen täältä(klik!).

Kranssien tekeminen on minusta ihanan helppoa ja aika nopeaakin, joten kannattaa ehdottomasti lähteä kokeilemaan. On niin ihanaa, kun ovessa on kranssi se tekee heti niin kutsuvan fiiliksen sisääntuloon. 

tee helppo kranssi talveksi

Toisen kranssin tein koristamaan meidän pihasaunan sisääntuloa. Siitä tein tälläisen epäsymmetrisen ja tässä kranssirenkaassa on myös paikka kynttilälle. Poltan tässä turvallisuussyistä vain led-kynttilöitä, mutta myös ne antavat kauniin valon. 

Tähän kranssiin lisäsin muutaman tuijanoksan ja lopuksi liimasin siihen vielä kuumaliimalla suuren kävyn koristeeksi. Olemme löytäneet tämän kranssirenkaan aikoinaan metallinkeräyksestä ja se oli kulahtaneen turkoosi. Maalasimme sen kultaisella spraymaalilla, jotta se sopii kauniimmin jouluisiin askarteluihin. Heiluin puutarhassa muutenkin kameran kanssa, koska kuura sai kaiken näyttämään niin kauniilta. Miten voikin olla, että tuollainen pieni valkoinen töhnä tekee jo niin paljon valoisamman fiiliksen. Olisihan se aika ihanaa jos tänä vuonna saisimme viettää valkoisen joulun. 

diy puukuusi

puurimoista kuusi

rimoista kuusi

Puolisoni nikkaroi viime vuonna kasvihuoneen edustalle ihanan kuusen jämäpuista. Pakkohan se oli jo asentaa paikoilleen ja ripustaa siihen myös ihana tuikkiva valosarja. Antaa se vaan niin ihanaa valoa tähän pimeään vuodenaikaan. 

tee itse havuista koristeita

tee itse havukoriste

Näpersin kasvihuuoneen edustalle havuista istutuksen. Pohjalle laitoin rullatun kanaverkon, koska sen avulla oksat saa pysymään paremmin paikoillaan. Kanaverkko ei valmiista istutuksesta näy minnekään, kunhan vaan asettelee oksat tarpeeksi tiheään. Tälläinen istutus pysyy viileässä säässä hyvänä läpi koko talven. 

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Näyttää niin ihanalta ja jo aika talviseltakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoa ja oli kyllä yllättävän talvisen näköistä, nyt taas on mustaa ja pimeää. Toivottavasti pian tule elunta <3

   Poista
 2. Onpa ihania kransseja ja havutöitä. Tykkään just tuommoisista rennoista kransseista, joissa jokainen havu ei ole precis samanmittainen. Olen jo varannut olkipohjat kransseihin, mutta havut ja hörsöt on vielä hakematta. Mukavaa näperreltävää odotettavissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös tykkään juurikin tälläisistä rennon näköisistä kransseista, sopii paremmin meille <3 Ihania näpertelyhetkiä sulle <3

   Poista
 3. Upeat kranssit ja tuo jämäpuukuusi!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top