Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

DIY - pyykinkuivausteline ulos

Pyykinkuivausteline puusta

Voi mikä ilo meillä nyt onkaan kuivailla pyykkejä omalla pihalla. Nikkaroitiin meille nimittäin uusi pyykkiteline puusta. Meidän vanha teline oli sinällään ihan toimiva, mutta ulkonäkö ei oikein viehättänyt minua. Halusin telineen, joka olisi paremmin meidän puutarhan tyyliin sopiva ja myös helppo käyttöinen. Vanha telineemme oli pyörivää mallia ja jotenkin se oli minusta hankala käyttää, tuntuu helpommalta laittaa pyykit kuivumaan suorille naruille. Meillä oli aiemmin erikseen telineet pyykinkuivaukselle ja mattojen tamppaukselle. Tähän uuteen telineeseen halusin yhdistää nämä kaksi toimintoa. Näistä lähtökohdista lähdimme suunnittelemaan uutta telinettä. 

Pohdittiin aluksi myös sitä kuinka suuri teline me tarvitaan. Haluttiin, että ainakin kaksi koneellista pyykkiä mahtuisi yhtäaikaa kuivumaan ja kaksi pussilakanaa olisi hyvä mahtua yhdelle narulle.  Niinpä päätimme tehdä telineestä 3,4 metriä pitkän, kaksi metriä leveän ja korkeutta on 170cm. Ylettää tälläinen pätkäkin ripustamaan pyykkejä narulle. 

tee itse pyykinkuivausteline 

Teline on maassa kiinni aitatolpilla ja niille piti ensin mitata maahan kohdat. Tämä osuus veikin ehkä eniten aikaa, jotta telineestä varmasti tulisi suora. Moneen kertaan mitattiin myös ristikkäismitta.

diy pyykiteline

Kun aitatolpat oli saatu tukevasti maahan, rakennettiin kaksi päätyelementtiä. Elementit tuettiin molemmista päistä ristikkäisillä tuilla. Lisäksi telineen toiselle puolelle laitettiin yksi pitkä puu, joka paitsi tukee telinettä niin se toimii myös hyvin mattojen tamppaukseen. Tämän pitkän puun alle olemme suunnitelleet myös pientä tasoa, jonka päälle matot olisi hyvä laittaa odottelemaan omaa vuoroaan. Pitkä puu kiinnitettiin kulmaraudoilla, jotta se olisi varmasti tukeva ja kestäisi mattojen painon. 

kaunis matontamppausteline

moderni pyykinkuivausteline

kaunis pyykinkuivausteline ulos

diy pyykkiteline

diy pyykkiteline

diy pyykinkuivausteline ulos

Pyykinkuivaustelineen rakentamiseen tarvitset:
 • 4 metallista tolppajalkaa
 • höylättyä kakksonelosta
 • ruuveja
 • kaksi kulmatukea
 • mittanauhan, sahan, porakoneen, lekan ja vasaran
 • metallisia koukkuja
 • pyykkinarua
 • pintakäsittelyyn öljyä tai maalia 
Me öljysimme telineen kesäkeittiöstä ylijäneellä mustalla Tikkurilan valtti plus öljyllä. En voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen, ihanaa kun erilaiset telineet eivät enää rumenna pihaa. Nyt tämä teline on suorastaan ilo slmälle ja myös käyttömukavuus parani huomattavasti. 

Aurinkoista viikonloppua <3 

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Tämän tyylistä olen myös haaveillut omalle pihalle. Pyöreä kun vain on niin ruma.😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyöreä tosiaan on minustakin ruma ja myös epäkäytännöllinen :D

   Poista
 2. Todellinen monitoimiteline. Varnasti on toimiva.

  Kirjoitit tammikuussa pihasaunan eteisen maalaamisesta. Voisinko kysyä, millä maalilla käsittelitte seinät ja oven? Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä todella toimiva.

   Ovet on käsitelty Tikkurilan supi saunasuojalla ja seinät maalattiin remontti-ässällä.

   Poista
 3. Mistä tällaiseen mahtaisi saada hankittua tarvikkeita?

  VastaaPoista
 4. Todella tyylikäs siivousyksikkö 🤗 itsekään en pidä niistä rautaisista häkkyröistä joita kuivaus- ja mattotelineiksi kutsutaan. Tuossa on sitä jotain❣️

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top