Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Elokuun kukkaloistoa!

upeat auringonkukat

upeat auringonkukat

upeat auringonkukat

Elokuu on on ollut uskomattoman ihana, olemme saaneet nauttia helteistä ja lämpöisistä illoista. Tämä kesä kaikkineen on ollut todella erilainen, en muista että koskaan aiemmin oltaisiin oltu näin paljon kotona. Puutarhassa olemme touhunneet enemmän kuin koskaan ja se on näkynyt myös täällä blogin puolella. Aika moni postaus on viime aikoina liittynyt puutarhaan, toivottavasti ne ovat olleet teille mieluista luettavaa. Tässä maailmantilanteessa, koti ja oma puutarha tuntuu erityisen rakkaalta ja turvalliselta paikalta. 

Rakastan elokuun pimeneviä iltoja, hämärässä upeana hohtavia kukkia, kynttilöitä ja jotenkin elokuussa minulla on aina hirmu rauhallinen olo. Tuntuu, että on ihana vaan rauhoittua ja ottaa rennosti, ei ole kiire minnekään. Tykkään siitä paljon puhutusta arjesta, mitä se meille kenellekin nyt tarkoittaa. Minusta on ihana käydä töissä, toisaalta taas töiden jälkeen rennolla mielellä makoilla sohvalla ja olla tekemättä mitään. 

Elokuussa ehkä parasta on loppukesän kukkaloisto ja erityisesti auringonkukkapellot. Täällä meidän suunnilla on useampi pelto, jossa on lappu, että saa ottaa. Ihanaa, että ihmiset tekevät tälläistä meidän muiden iloksi. Minun itse kasvattamat auringonkukat, eivät tänä(kään) vuonna taida kukkaan asti ehtiä. Tai no jos oikein lämmintä vielä on, niin ehkä on vielä toivoa. Sain kuitenkin kerättyä puutarhastamme muita ihania kukkia ja kokosin niistä kauniisti rönsyilevän kukkakimpun. 

tsinnia kukka

Ihanat tsinniat

ihanat tsinniat

Kasvatin siemenistä tänä keväänä tosi paljon kukkia ja niistä suosikiksi nousi upeat tsinniat, jotka tunnetaan myös nimellä oppineitten kukka. Ne ovat jaksaneet kukkia läpi koko kesän ja tästä kauniista kukasta löytyy todella monta erilaista väriä ja muotoa. Tsinnia on myös todella kestävä leikkokukka, näitä kaunottaria aion kyllä ehdottomasti kasvattaa myös ensi kesänä. 

Istutin tsinnioita ruukkuihin, avomaalle ja myös kasvimaan viljelylaatikoihin. Kaikissa paikoissa tuntui viihtyvän hyvin, vaikka osa paikoista oli todella helteisiä ja pääsivät välillä kuivahtamaan pahoin. Solti aina heräsivät uuteen loistoon, kun saivat vettä ja huolenpitoa. Huomasin myös, että kukkia todella kannatti välillä leikata maljakkoon talteen, koska sitä suuremman kukkaloiston sai aikaan. 

värikäs sisustaminen

rönsyilevä kukkakimppu

loppukesän kukkijoita

Tsinnian kaveriksi tähän rönsyilevään kimppuun päätyi kehäkukkaa, päivänkakkaraa, heiniä, kukkivia mintunoksia, punatähkää ja valkoisena kukkivia koristepensaan oksia. Tämän pensaan nimeä en nyt saa millään päähäni, kertokaa ihmeessä jos te sen muistatte. 

Ihanat kestävät tsinniat

Kohta alkaa olla se aika, kun pitää alkaa kantaa kukkia talvisäilöön. Onneksi tämä viikko näyttää vielä olevan aika lämpöinen ja yötkin pysynevät plussan puolella. Nautitaan siis vielä hetki kesän kukkaloistosta ja syysistutukset saavat vielä odottaa. 

Ihanaa uutta viikkoa <3 

<3 Pauliina


Kommentit

 1. Minulla onnistui tänä vuonna kääpiöauringonkukat hyvin, kun esikasvatin ne sisällä. Nyt aion kerätä siemeniä ja ens vuonna uudestaan isommalla määrällä 😊 Kiva kuulla, että tsinniat on helppoja, niitä nimittäin tarkoitus myös ensi vuonna kasvattaa leikkokukiksi. Puutarhajutut on mielenkiintoisia, samansuuntaisia huomioita tästä kesästä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä kokeilla tuota esikasvatusta jospa silloin onnistuisi paremmin, tai sitten pitää etsiä aurinkoisempi paikka. Tsinniat oli kyllä tosi helppoja ja niin kauniita <3

   Poista
 2. Hehkeitä kukkakuvia! Meillä on tänä kesänä kurren kylvämiä auringonkukkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, jospa meidänkin kurret kylväisivät niitä ensi kesälle :D

   Poista

Lähetä kommentti

back to top