Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Nyt meitä onnisti!

vanha penkki

Koko kesän sitä olemme etsineet, selailleet erilaisia myyntipalstoja ja sitten syyskuun koittaessa se osuu kohdalle, se oikea. Nyt puhun nimittäin upeasta puusohvasta, eikä kyseessä olekaan ihan mikä tahansa sohva vaan nyt kohdalle osui todellinen helmi. 

Eräänä päivänä taas kerran selailimme Tori.fi:tä ja sinne oli tullut myyntiin kaunis valkoinen puinen ulkosohva. Tämä yksilö oli vielä suhteellisen lähellä kotiamme ja siltä seisomalta laitoimme myyjälle viestiä ja kysyimme vielä mittoja, että penkki varmasti mahtuisi sille ajateltuun paikkaan. Sitten vain sormet ristiin, että kukaan ei ollut ehtinyt sohvaa varaamaan meitä ennen ja mitat olisivat sopivat. Onni oli meidän puolellamme sillä olimme kuin olimmekin ensimmäisiä ja myös mitat olivat juuri täydelliset. Saimme sovittu noudonkin heti seuraavalle päivälle. Hintaa tällä upeudella oli 50 euroa. 

pihasaunan edusta

pihasauna

Olen aina rakastanut kuunnella tarinoita vanhojen tavaroiden takana ja onneksemme myyjä tiesi tämän penkin historian ja osasi kertoa meillä mistä penkki on tullut hänelle. Tämä upea penkki on peräisin Eurajoen Kaunissaaresta, siellä toimi A. Ahlströmin höyrysaha vuosina 1874-1923. Nykyisin saari toimii retkikohteena. Tämä meidän ihana penkki on siis arviolta n.100 vuotta vanha ja silti edelleen ihan uskomattoman upeassa kunnossa. Valkoinen maali on sen verran lohkeillut, että näkee hyvin penkin aikaisemmat värit, se on ollut ainakin haalean vihreä ja punainen. Ensi keväänä penkki saanee uudelleen vihreän värin ylleen tai onhan tässä talvi aikaa miettiä mikä väri siihen sopisi. 

Tätä kaunotarta ei kyllä tohdi talveksi ulos jättää, varsinkaan kun meillä ei ole saunan edustalla minkäänlaista katosta sen suojaksi. Penkki saa nyt kuitenkin toimia ainakin syksyn ajan meidän vilvoittelupaikkana. Tähän on ihana istahtaa saunan jälkeen rentoutumaan ja samalla miettiä niitä kaikkia ihmisiä, jotka tällä penkillä on näiden vuosien aikana ehtinyt istumaan. 

pihasaunan edusta

Tämä penkki on paitsi äärimmäisen kaunis niin siinä on myös ihan todella hyvä istua, tähän voi unohtua pitkäksikin aikaa haaveilemaan ja mietiskelemään. Tykkään myös kovasti jalkojen muodosta ja tässä näkyy ihanasti se, että tämä todella on tehty käsin. 

pihasaunan edusta

Uuden penkin myötä innostuin tekemään saunan edustalle jo muutamia syysistutuksia. Muratit ovat kesän istutuksista ja niiden kaveriksi hankin muutaman callunan ja koristekaalin. Kai se on vaan hiljalleen uskottava, että syksy tulee ja kesäkukkien aika alkaa olemaan hiljalleen ohi. Kellariin on jo tehty paikka, jonne saan laitettua kukat talvehtimaan ja odottamaan ensi kevättä. 

vanha penkki

vanha penkki

pihasaunan sisustus

Sauna onkin taas lämpenemässä, joten nyt toivottelen teille kaikille mitä rentouttavinta ja ihaninta viikonloppua!

<3 Pauliina


Kommentit

Lähetä kommentti

back to top