Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Ihanat kukkaniityt!

pelasta pörriäinen

Vierailimme viime viikonloppuna veljeni luona Sastamalassa, oli nimittäin aika juhlistaa heidän vanhimman lapsen ripille pääsyä. Sinne matkatessamme huomasin heti kuinka upeita kukkanittyjä teiden varsilla näkyikään. Juhliin päästyämme sain kuulla, että myös juhlapaikan kimput oli kerätty kyseisiltä pelloilta. Päätin heti, että kotimatkalla on pakko pysähtyä ihastelemaan kukkia lähemmin ja kerätä kimppu kotiinviemisiksi. Onneksi kerrankin oli myös kamera matkassa mukana ja sain ikuistettua nuo ihanat niityt.

kukkaniitty
pelasta pörriäinen

kukkaniitty

Kukkaniityt on perustettu paitsi kaupunkilaisten iloksi, mutta myös luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi. Pörriäiset ovat vähentyneet uhkaavasti ja minusta on niin upeaa kuinka tähän ongelmaan on oikeasti herätty ja ryhdytty tekemään asialle jotain. Sastamalassa on kaiken kaikkiaan yhteensä huimat 11 hehtaaria kukkapeltoa. Myös muualla Suomessa on viime vuosina alkanut näkymään yhä enemmän ja enemmän upeita värikkäänä hehkuvia kukkaniittyjä. 

On varmaan sanomattakin selvää, että minä rakastan kukkia. Tunsin oloni niin onnnelliseksi tepastellessani tuolla värikkäiden kukkien joukossa ja kootessani kimppua kotiin. Tuntuu, että kukkien ja kasvien kanssa touhutessa stressikäyrät laskevat ja mielen valtaa onnellinen olo. En kovinkaan usein julkaise itsestäni kuvia täällä blogissa, mutta nyt päätin tehdä poikkeuksen, koska puolisoni sai niin hyvin taltioitua minun onnellisen olotilan. 

pelasta pörriäinen

perusta kukkaniitty

Olen itsekin joka vuosi tehnyt puutarhaamme kaistaleen, jonne olen istuttanut niittysiemeniä. Aikaisempina vuosina olen onnistunut niityn tekemisessä hyvin, mutta tänä vuonna tulos oli melko heikko. Syynä saattoi olla alkukesän kuumuus ja kuivuus. Ensi vuonna aion laajentaa aluetta entisestään, koska olen huomannut, että vuosi vuodelta pörriäiset ovat pihallamme lisääntyneet ja minusta heidän ahkeraa työtään on niin ilo seurata. 

Rakastan myös seurata sitä, kun maasta tunkee pienen pieniä alkuja. Siinä on sitten hyvä arvailla, että mikähän kukka sieltä on tuloillaan. Olen tänä vuonna kerännyt paljon siemeniä talteen, jotta kaikkea ei tarvitse kaupasta hakea. Olen kerännyt muun muassa, unikon-, krassin-, mustasilmäsusannan-, samettikukan-, kesäkukan-, ruiskaunokin-, tuoksuherneen- ja  tupakan siemeniä. 

pelasta pörriäinen

Keräämäni kimppu näyttää niin kauniilta olohuoneen pöydällä ja mikä parasta saan siitä kerättyä myös siemenet talteen itselleni. Toivon mukaan sitten saan nauttia kukkaloistosta myös ensi kesänä. Keräämässäni kimpussa on erivärisiä unikkoja, malvaa, ruiskaunokkia, hunajakukkaa ja joukkoon pääsi myös pari omasta puutarhasta kerättyä punatähkän oksaa.

hunajakukka

pelasta pörriäinen

Jos teidän lähettyviltä tälläinen niitty löytyy niin suosittelen ehdottomasti siellä vierailemaan. Oli tuolla kukkien seassa vaan niin kovin onnellinen olla. 

Kaunista uutta viikkoa!

<3 Pauliina


Kommentit

Lähetä kommentti

back to top