Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Viirinauha kuivatuista appelsiineista!

kuivatut appelsiinit koristeet

Keittiöön saapui joulun tunnelmaa ja tuoksua, kun askartelin sinne kuivatuista appelsiineista viirinauhan tai millä nimellä tätä jouluista koristusta nyt sitten haluaakaan kutsua. Olen kuivannut useana vuonna appelsiinin siivuja ja myös säästänyt niitä seuraaville vuosille, koska kuivattuina nämä koristeet eivät miksikään mene. 

Itse olen kuivattanut appelsiinit puuhellan päällä jälkilämmöllä, siinä ne on kuivuneet melko nopeasti muutamassa tunnissa ja mikä parasta ei tarvitse tuhlata sähköä. Jos ei omista puuhellaa onnistuu kuivatus esimerkiksi saunan lauteilla tai myös ihan huoneenlämmössä, tosin siihen menee useampi päivä. Riippuen tietenkin siitä minkä paksuisia siivuja appelsiinista leikkaa, itse tein tosi ohuita siivuja niin ohuita kun veitsellä vaan sain leikattua. 

Jos ei puuhella tosiaan löydy niin nopein tapa kuivatukseen on sähköuuni, uunissa kannattaa pitää mieto lämpö n. 75 astetta jos uunista löytyy kiertoilma toiminto, tavallisessa uunissa lämpöä voi olla 100 astetta. Uuninluukku kannattaa jättää aavistukseen raolleen, jotta appelsiineista haihtuva neste pääsee uunista ulos. Luukun väliin voi laittaa vaikka pikkulusikan tms. Sähköuunissa kuivatus kestää n. 5-6 tuntia.

kuivatut appelsiinit

kuivatut appelsiinit

kuivatut appelsiinit

Pujottelin appelsiinin siivut lankaan suuren neulan avulla, tein reiän kahteen kohtaa, jotta viirinauha pysyy suorassa ja litteänä. Ompelin joka toisen nurjalta puolelta ja joka toisen etupuolelta kiinni, siten joka toiseen appelsiiniin jää etupuolelle lenkki ja siihen saa kiinnitettyä koristeita. Itse käytin koristeluun kanelitankoja ja pieniä kuusenoksia.

kuivatut appelsiinit koristelu

viirinauha kuivatuista appelsiineista

Tummemmat appelsiinin siivut ovat aikaisempina vuosina kuivattuja ja keltaiset ovat tämän vuotisia. Minusta on kiva, että siivut ovat erivärisiä. Helposti sävyeroja saa käyttämällä mukana esimerkiksi veriappelsiinin, limen tai vaikkapa sitruunan siivuja. 

koristeita kuivatuista appelsiineista

kuinka kuivata appelsiinin siivut

kuivatut appelsiinit askartelu

Tämä oli niin ihanan helppo projekti ja vielä luonnollisista materiaaleista, tälläiset pikku näpertelyt on ihan mun lemppareita. Kuivatut appelsiinit on myös aika mahtava pari meidän keittiön appelsiini tapetin kanssa. Viirinauha saa minut niin hyvälle tuulelle, on ihanaa kun myös keittiössä on jouluista tunnelmaa ja tuoksua. 

Ihana alkanutta viikkoa!

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Onpa ihana! Ja varmasti myös viirin tuoksu on ihastuttava!

  VastaaPoista
 2. Tuo teidän tapetti������
  Mikä ihana piristysruiske tähän marraskuuhun!
  Ja nuo kuivatut appelsiinit on niin söpöjä koristeita jouluun��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä todellakin piristää ja varsinkin näin marraskuussa <3

   Poista
 3. Nää on niin niin ihania koristeita ja tuo puuhellan lämmössä kuivattaminen ihan ykkösjuttu. En ole oikein ikinä jaksanut ymmärtää sitä, että sähköhellaa lämmitettäisiin minkään muun kuin ruuan takia tuntitolkulla :-) Mutta puuhella, jota lämmitetään muistakin syistä on aivan huippuratkaisu. Ja jos ei hellaa ole ja on vähän tuuria, niin näitä on myyty myös joka vuosi valmiina Lidlissä joulun alla, kun siellä on erilaisia koristemateriaaleja vähän aikaa aina myynnissä. Toki en tiedä miten ekologisesti heidän toimittajansa niitä valmistavat ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan älytöntä pitää päällä monta tuntia, siksi olen kiitollinen että meiltä löytyy puuhella, jota muutenkin lämmittäisimme.

   Poista

Lähetä kommentti

back to top