Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Viherverho keittiöön!

Viherhylly ikkunaan

Minun pitkään ajatuksissa ollut idea pääsi vihdoin toteutukseen. Keittiön pitkät verhot saivat lähteä ja tilalle  rakensimme hyllyn. Hyllylle asettelin roikkuvia kasveja ja kasvit toimivat nyt ikäänkuin verhokappana. Hylly sijoitettiin ikkunan yläpuolelle, koska meillä on keittiössä myös tuuletusikkuna joka pitää saada auki tarvittaessa. Toki luonnonvaloa kasvit olisivat saaneet enemmän jos hylly olisi sijoitettu keskelle ikkunaa.  

En myöskään halunnut laittaa kasveja ikkunalaudalle, koska kissamme tykkäävät tiirailla siitä maailmanmenoa. Pestiin tässä samassa syssyssä myös ikkunat ja voi jestas kuinka paljon oli taas pieniä nenänpään jälkiä ikkunassa. Mutta onhan se nyt ihanaa, että kissoilla on hyviä paikkoja mistä sähistä ohi lenteleville linnuille. 

diy hylly viherkasveille

Keittiö näyttää minun mielestäni paljon raikkaammalta ilman verhoja. Ikkunan vieressä on loppujen lopuksi aika ahdas tila ja verhot olivat aina vähän liian sumpussa ja koko tila näytti aika ahtaalta. Lisäksi tämä hylly saa minusta tämän tilan tuntumaan leveämmältä ja myös korkeammalta. 

Nähtäväksi jää riittääkö ikkunasta tuleva valo kasveille ja onko tuolla katon rajassa liian kuuma, koska keittiössä on myös puuhella, joka talvisin on kovassa käytössä. Jos kasvit alkavat näyttämään kärsimisen merkkejä niin täytyy sijoittaa ne kylmimpään ja pimeimpään aikaan toisaalle. Hyllylle on toki myös helppo laittaa lisävaloa jos ikkunasta tuleva valo ei tunnu riittävältä. 

kaunis hylly viherkasveille

Hyllylevy on tammea ja se kiikkuu seinällä samanlaisten vaneristen kannakkeiden varassa kuin altaan päällä olevat avohyllyt. Öljysimme levyn ja kannakkeet, jotta saimme ne hieman tummemmaksi. Öljyttynä pinta on myös helpompi pitää puhtaana. Hyllylevy hankittiin K-raudasta ja kannakkeet Tokamannilta. 

Pyrimme siihen, että kauniiseen tapettiin ei tehtäisi tässä projektissa ylimääräisiä reikiä, joten kiinnitimme hyllyn suurinpiirtein samaan kohtaan missä verhotanko oli aiemmin kiinni. Jos tulee katumapäälle on verhotanko helppo kiinnittää takaisin. 

valoa viherkasveille

tee itse hylly viherkasveille

Hyllylle tiensä löysi kaksi erilaista kultaköynnöstä, pari posliinikukkaa ja taskujuoru. Juorun ostin kirpparilta vähän reilu vuosi sitten ja sen kasvuvauhti on ollut ihan älytön, vaikkakin se on minulla ollut hieman liian pimeässä paikassa. Valoisammassa tämä kasvi on väriltään huomattavasti violetimpi. Täältä(klik!) näette minkä kokoinen tämä juoru oli viime vuoden elokuussa, kun sen kotiini kirppikseltä kannoin. Tästä komeasta juorusta on moni ystäväni saanut itselleen pistokkaita ja tällä vauhdilla tulee saamaan jatkossakin.  

viherkasvit sisustuksessa

Vaikka ulkona alkaa olemaan jo melko syksyinen tunnelma, niin kyllä täällä keittiön vihreydessä ja vehreydessä tuntuu olevan ikuinen kesä. Uskon, että synkimpänäkin aamuna meidän keittiössä paistaa aurinko. Näin ainakin haluan uskoa ja se on ollut tavoitteeni, kun keittiötä ollaan iloisin ja raikkain värein sisustettu. 

Tänään onneksi aurinko näyttää hellivän meitä, joten on hyvä päivä jatkaa puutarhan syyshuoltoa. 

Leppoisaa sunnuntaita <3 

<3 Pauliina 
Kommentit

 1. Hei!

  Juorusi ei taida olla taskujuoru, vaan purppurajuoru, jos siinä on sellaiset hennon karvaiset lehdet. :)

  Viherverhot ovat ihania ja todellakin raikkaita verrattuna useimpiin kankaisiin verhoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole vieläkään varma kumpi tuo minun juoruni on, siinä ei minusta ole niin karvaiset lehdet kuin netissä olevissa kuvissa :D No olkoon kumpi vaan niin ihana se on.

   Tykkään myös hurjasti viherverhoista ja antavat niin paljon raikkautta tilaan <3

   Poista
 2. Meillä on paljon kasveja myös hella-leivinuunillisessa keittiössä. Ei ongelmia, kun ovat kuitenkin yli metrin päässä hella-leivinuunista, koska ovat kuitenkin valontarpeen takia lähellä ikkunoita. Enemmän on ongelmia, jos pattereita käytetään, kun ne kuivattavat ja kuumentavat ikkunoiden lähellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla ja luulen, että mekin pärjätään näiden kanssa, kun tosiaan matkaa on sen parisen metriä. Lämpö vaan nousee ylöspäin, joten täytyy muistaa kastella hieman normaalia useammin.

   Poista
 3. Näyttää kauniilta. Mielestäni oikein hyvä ratkaisu ja mitäpä ikkunoita peittämään jos ei kellään ole ihan suoraa näkyvyyttä sisälle. Mua harmittaa, kun meillä ovat ikkunat sen verran korkealla, että pikkuinen koira ei pääse ikkunoista ihmettelemään maailman menoa.

  Mukavaa syyskuista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä on ihan mahtava ratkaisu ja harmittaa, ettemme tehneet tätä aiemmin. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan.

   Poista
 4. Hienon näköinen. Laitan omaan kotiini samanlaisen.

  https://suninidea.blogspot.com/2020/09/makeiset-maailmalle.html
  https://suninidea.blogspot.com/

  VastaaPoista
 5. Kauniit kasviverhot. Kotinne näyttää tosi kauniilta ja niin lämpimän kotoisalta.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top