Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kasvihuone syyskuussa!

Kasvihuone vanhoista ikkunoista

Hiljalleen alkaa kasvihuone vaipumaan rauhaisaan syystunnelmaan, vielä kuitenkin riittää vihreyttä. Tomaatit, chilit ja paprikat puskevat edelleen satoa. Annan niiden olla kasvihuoneessa vielä jonkin aikaa, kun kerran valoa ja lämpöä riittää. Kun ilmat tästä viilenevät chilit pääsevät sisälle talvehtimaan, leikkaan chilit aina syksyllä melko matalaksi ja sijoitan ne meidän yläkerran aulan valoisalle ikkunalle. Chilit ovat viihtyneet siinä upeasti ja aika aikaisin kesällä meillä on jo ensimmäiset tuoreet itse kasvatetut chilit, mitään lisävaloja minulla ei niille ole ollut. 

kasvihuone syksyllä

kasvihuone syyskuussa

Tomaateista ja paprikoista otan siemeniä talteen ensi kevättä ajatellen. Muutenkin olen ollut tänä vuonna erityisen ahkera siemenien kerääjä, olen oikein ylpeä itsestäni. Nyt, kun vaan osaan sitten jemmata ne sellaiseen paikkaan, että löydän ne myös keväällä. Minulla on paha tapa laittaa tavaroita vähän liiankin hyvään paikkaan jemmaan, siinä on asia missä olisi paljon parannettavaa. 

Meidän kasvihuone on ihan parhaimmillaan näin syksyllä, kun ulkona alkaa olla jo hieman liian viileää istuskella on kasvihuoneeseen ihana käpertyä nautiskelemaan. Keittää kahvit ja nauttia kasvihuoneen ihanasta tunnelmasta. Varsinkin sadepäivinä tykkään tunnelmoida kaminan lämmössä ja kynttilöiden loisteessa. 

pelargonia lajikkeet

Kasvihuoneessa olevat pelargoniat hankin tänä keväänä, ostin erittäin edullisesti kassillisen pahoin paleltuneita kukkia. Ne olivat sen verran säälittäviä, että halusin pelastaa kukat kotiini, koska uskoin täysin, että saan ne vielä uuteen loistoonsa. Oikeassa olinkin ja nämä kaunottaret ovat jaksaneet kukkia koko kesän, eikä loppua näytä tulevan. Hauskaa vaan, kun ostaessa en oikein osannut arvata minkävärisiä yksilöitä pelastin ja aika riemunkirjava sakki sieltä paljastuikin. 

pelargonia lajikkeet
kasvihuone syysasussa

Kasvihuoneen edustalla on jo syksyisemmät kukka-asetelmat. Sieltä löytyy kevääällä hankkimiani muratteja, hopeaputousta ja maahumalaa. Löytyy sieltä ruukusta vielä yksi puutarhasta kaivamani saniainenkin. Vihreiden kasvien joukkoon hankin pari callunaa tuomaan väriä. 

syksy kasvihuoneessa

kasvihuoneen syksy

kasvihuoneen syksy

Meillä on pihassa valtavasti omanepuita ja tykkään kerätä omenia myös koristeeksi, onhan tälläiset punaposkisina hehkuvat omenat nyt vaan niin älyttömän söpöjä. Tänä vuonna meidän omenasato oli vaan todella huonolaatuista ja olemmekin saaneet viedä jo monta peräkärryllistä omenaa maankaatopaikalle. Toivotaan, että ensi vuonna laatu korvaisi määrän. 

kasvihuone ikkunoista

Tänään näyttäisi myrsky saavuttavan Suomen ja kaunis aurinkoinen päivä on tällä hetkellä vain ihana muisto. Eiköhän me silti vielä saada nauttia myös näistä kauniista syyspäivistä ja ihanista kahvihetkistä.

Ihanaa viikon jatkoa!

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Voi miten sinulla osaakaan olla aina niin nättiä ja siistiä.

  VastaaPoista
 2. Kamiina on ihana ja tietysti antaa mahdollisuuden nautiskella viherhuoneesta pitkälle syksyyn. Pelargoniat on minunkin suosikkeja. Niitä pitää olla joka kesä, vaikka minulla ei ole niille talvehtimispaikkaa. Tällainen tila olisi upea itsellekin, nyt vain haaveissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamina on kyllä aivan mahtava, sen lämmössä on niin ihana istuskella. Pelargoniat ovat kyllä kerrassaan upeita kasveja <3

   Poista
 3. Millainen hormisysteemi kaminassa on? Kuvista ei näy.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top