Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Mattorakkautta!

 mistä täydellinen marokkalainen matto

Sen päällä on ihana kävellä, loikoilla, venytellä, sukkasillaan, paljain jaloin, ihan miten vaan. Se on niin lämmin ja pehmoinen, siitä tykkää kissat ja ihmiset. Kyseessä on tietenkin meidän uusi ihanan pehmeä villamatto. Älkääkä peljätkö meidän vanha ihana kelim-matto ei häviä minnekään, se saapuu olohuoneeseen taas keväällä. Mutta nyt vanhan talon asukkaat kiittävät, kun talveksi meillä on jalkojen alla jotain ihanan paksua ja niin ihanan lämmintä. Kisutkin tuntuvat olevan tästä uudistuksesta todella mielissään. 

villamatto kokemuksia

villamaton peseminen

kuinka villamatto pestään

Tässä ihanassa matossa on myös ihan täydelliset värit meille ja tämän maton nimikin on niin herkullinen "Marshmallow". Oikeat karkkivärit tässä onkin. Minua itseäni ihastuttaa myös suuresti maton epäsymmetrinen väritys. Maton  tummempi osio suorastaan kutsuu käymään peremmälle huoneeseen ja vaalea osio taas tuo ihanaa raikkautta ja harmoniaa huoneen etuosaan. 

Tämä matto todellakin nivoo kauniisti yhteen koko huoneen värimaailman. Minun mielestäni värikäskin koti voi olla harmoninen ja yhteneväinen. Tämä matto on myös tarpeeksi suuri meidän olohuoneeseen, maton mitat ovat 195X325cm. Suuri tila tarvitsee suuren maton, pienet matot näyttävät tässä huoneessa ihan postimerkiltä. Suuri matto myös sitoo huonekalut yhteen ja oleskelutilaan tulee lämmin ja kutsuva fiilis. 

Täydellinen marokkalainen villamatto

mitä ottaa huomioon maton valinnassa

Uusi kaunis mattomme on tehty käsityönä Khemissetin alueella Marokon Atlas-vuoristossa paikallisten berberinaisten toimesta. Matot ylläpitävät vuosisatoja vanhaa käsityöperinnettä ja materiaalina on paikallinen lampaanvilla. 

Matto saapui meille Matto-Matin kautta ja heillä on saatavilla erilaisilla designeilla mittatilausmattoja (kuten tämä ihana Marsmallow) ja myös uniikkeja uusia mattoja. Kaikki matot saapuvat pestyinä Suomeen. Saatavilla on myös upeita yksilöllisiä vintagemattoja, joita on kerätty ympäri Marokkoa. Vintagematot edustavat kymmenien heimojen ja alueiden käsityöperinteitä. Matot on värjätty luonnonväreillä, hyödyntäen esimerkiksi mausteita, kasveja ja rypäleiden mehua. Ennen joulua Matto-matille on tulossa myyntiin myös raheja, tyynyjä ja keramiikkaa. 

se täydellinen villamatto

Tahrojen poistaminen villamatosta

En kyllä voisi olla tyytyväisempi tähän uuteen tulokkaaseen. Tässä on vaan kaikki niin kohdallaan. Matto on lämmin ja siinä on pehmeä astella, värit ovat ihanan raikkaat ja silti täyteläiset. Koko olohuoneen talvinen sisustus tuntui loksahtavan kertaheitolla paikoilleen, kun tämän kauniin maton lattialle levitti. 

Villamattoja usein pelätään, kun ajatellaan, että ne on hankala pitää puhtaana. Itse ajattelen tämän asian aivan päinvastoin, koska villahan luonnostaa hylkii likaa ja sen peseminen talvella lumessa on ihan lastenleikkiä. Yksittäisten pienten tahrojen poistaminen on minusta varsin yksinkertaista, olen suihkuttanut tahraan kevyesti marseillesaippuasta tehtyä liuosta. Eli saippua raastetaan pienimäärä ja sekoitetaan suihkepulloon veden kanssa. Lopuksi kohta vaan pyyhitään nukkaamattomalla liinalla, tällä keinolla olen saanut kaikki tahrat helposti pois. Marseillesaippua ei myöskään poista villan luonnollista rasvaa. 

miten puhdistaa villamatto

mitä ottaa huomioon maton valinnassa

Olohuoneen seinien uusi vihertävä sävykin minusta korostuu lämpöisempänä tämän uuden maton myötä. Kyllä näiden lämpimien sävyjen keskellä on ihana nauttia talven tunnelmasta. Ei tarvita enää kuin kynttilät, tunnelmavalot, kuppi teetä, villasukat ja viltti. Sitten voi kääriytyä sohvalle ja levätä.

kuinka suuri matto valita

villamaton peseminen

matto matti tori kokemuksia

Matto on minusta sisustamisessa yksi vaikeimpia ja myös tärkeimpiä elementtejä. Matolla on niin suuri vaikutus koko huoneen tunnelmaan. Oikeanlainen matto on todellakin sisustuksen kruunu. Mattoa valitessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota maton kokoon ja myös materiaaliin. Kannattaa valita tarpeeksi suuri matto, jotta se nivoo sisustukseen yhteen. Sitten kun valittu koko ja materiaali on päätetty, on aika keskittyä väreihin ja kuvioihin. Meillä matot saavat olla näyttäviä ja värikkäitä, en halua että matto jää huomiotta. 

Luonnonläheiseen ja harmoniseenkin kotiin sopii minusta hyvin marokkolainen matto, sillä saa luotua mielenkiintoa ja rosoa sisustukseen. Marokkolaisista matoista löytyy paljon erilaisia värivariaatioita, myös ihan kokonaan valkoisia jos värikkyys ei miellytä silmää. 

*Matto on saatu osana Instagram- yhteistyötä ja Matto-Matin mattoja näet hänen Instatililtään ja myös Tori.fi:stä. Showroom sijaitsee Etu-Töölössä Helsingissä ja on auki sopimuksen mukaan.

Ihanaa sunnuntai-iltaa <3 

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Teillä on niin tunnelmallisen näköinen koti. Ja tuo puulattia on aivan ihana. Älkää vaan koskaan vaihtako sen tilalle mitään laminaattia tai parkettia. Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ei kyllä tulisi mieleenikään vaihtaa lattiaa, rakastan narisevia puulattioita <3 Ihanaa uutta viikkoa myös sinulle!

   Poista
 2. Matto sopii täydellisesti muuhun sisustukseenne! Villamatto on kyllä aivan eri tavalla lämmin kuin tekokuituiset. Hyvä vinkki tuo suihkutettava Marseille-liuos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos olen niin rakastunut tähän kaunokaiseen ja tosiaan villamatot todellakin lämmittävät <3 Marseille-liuos on todella hyvä apuväline tahtojen poistoon <3

   Poista
 3. Ihana, mitenköhän robotti-imuri suhtautuisi näin paksuun mattoon ja sen hapsuihin. Minulla ja imurilla on niin läheinen suhde ettemme voi erota koskaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa, miten robotti suhtautuu, mutta voisin kyllä kuvitella, että se tämän verran jaksaisi kiivetä :D

   Poista
 4. Kommentoin äärimmäisen harvoin mitään, mutta nyt tuli pakottava tarve ilmaista ihastelunsa. Todellakin, täydellinen matto tuonne teidän olkkariin, piste iin päälle. Ihana kuulla myös maton taustoista. Kiitos maton valitsemiseen ja kunnossapitoon liittyvistä vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että nyt kommentoit, sillä olen kyllä ihana samaa mieltä, minusta tämä oli ihan täydellinen lisäys tänne värikkääseen huoneeseen <3 Ihanaa jos vinkeistä oli hyötyä <3

   Poista
 5. Ihana sisustus! Mietin tässä uutta mattoa, mikä sopisi roosan väriseen sohvaan, joka taitaa itse asiassa olla samalainen Lazy velcet kuin sinulla. Oranssia/terrakottaa en tullut ajatelleeksikaan mutta sopii oikein hyvin ��

  VastaaPoista
 6. Hei,
  Etsitkö laillista lainaa?
  Onko pankkisi kieltäytynyt sinulta?
  Tarvitset rahaa syystä tai toisesta.
  Olet vilpitön ja rehellinen
  Tarvitset lainaa maksaaksesi velkojasi, laskujasi tai
  toteuttaa projekti?
  Sinulla on aina mahdollisuus.
  Huolestuttavampaa on, että tarjoamme lainoja alkaen 5 000 €,
  nopea ja luotettava, 3 prosentin vuosikorolla. Me olemme
  luotettava
  Jos olet kiinnostunut, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä suoraan.
  posti: marcdupon18@gmail.com

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top