Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Tonttuhommia!

paketoi ekologisesti

Uskokaa tai älkää, mutta sieltä se joulu on tulossa. Olen itse tänä vuonna todella ajoissa, näiden jouluvalmistelujen kanssa, koska minun oikea käteni leikataan joulukuun alussa. Sitten jää vähäksi aikaa kaikki käsillä näpertely. Vähän jo jännittää miten osaan olla puuhailematta mitään, no kai siitä selviää oikealla asenteella.

Tein tänäkin vuonna kaikki paketit kotoa löytyvistä materiaaleista, en käyttänyt ollenkaan teippiä ja myös kaikki narut on säästetty talteen aiemmilta vuosilta. Paketit käärin kankaan palasiin, pöytäliinoihin ja olen myös säästänyt pakkausmateriaaleina olleita ruskeita papereita. Ruskeasta pakkauspaperista saa tehtyä persoonallisemman, kun sitä koristelee esimerkiksi tusseilla. 

Vastuullinen paketointi

Ylläoleva tuohesta tehty pakettikortti, on puolisoni idea viime vuodelta. Tykkäsin näistä niin kovin, olen useasti käyttänyt paketoinnissa erilaisia luonnonmateriaaleja, mutta en ole koskaan keksinyt käyttää tuohta tähän tarkoitukseen. Tuohen takapuolelle on helppo kirjoittaa viesti lahjansaajalle.

joulupaketit ekologisesti

Tein viime vuonna savesta kuusenkoristeita ja niitä tuli niin runsaasti, että olen osan käyttänyt pakettien koristeluun. Koristeen saa helposti irti paketista ja lahjansaaja voi ripustaa sen vaikka omaan kuusta koristamaan.

muoviton lahjapaperi

ekologinen paketointi

Appelsiinin siivuja olen kuivannut monena vuonna ja minä myös säästän ne, koska kuivattuina ne säilyvät oikeastaan ikuisesti. Siivuja on ihana käyttää koristeena niin paketeissa, joulukuusessa tai niistä voi tehdä  vaikka viirinauhan koristamaan jouluista kotia. 

Toivottavasti mahdollisimman monessa perheessä jäisi muovitetut lahjapaperit hankkimatta, koska ne eivät kelpaa edes paperinkeräykseen. Minua ainakin ihan oksettaa hirvittävä roskavuori, joka jouluna usein syntyy. Kannattaa siis muistaa, että on monia hyviä tapoja paketoida ekologisesti ja kestävästi.

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Kauniita ja ekologisia paketteja. Otan vinkeistäsi vaarin :).

  VastaaPoista
 2. Hei noihan on aivan mahtavia kääreitä! Tuo tuohi-idea on mulle upouusi. Itekin oon käyttäny tosi kauan joko samoja monivuotisia säästettyjä papereita, sanomalehteä (ulkomainen lehti R-kiskalta oli joskus hitti), kangasta ja kaikenlaisia naruja. Pari vuotta sitten ollaan siirrytty aineettomiin lahjoihin, eli nykyään en enää mieti kääreitä. Mutta joskushan niitä tarvii ja nämä sun kääreet on kauniita!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että olet käyttänyt kierrätysmatskuja paketoimiseen ja aineettomat lahjat on aina ihan mahtava juttu <3

   Poista
 3. Niin inspiroivia kuvia!
  Olen odotellut jouluvalmistelufiiliksen ilmaantumista! Tästä se käynnistyy!

  VastaaPoista
 4. Kauniita paketteja. Itse paketoin myös ekologisesti. Tsemppiä tulevaan leikkaukseen!

  VastaaPoista
 5. Meillä on käytetty samoja joulupusseja ja pakettikortteja jo toistakymmentä vuotta. Roskaa ei siis kerry enää ollenkaan. Tämä onnistuu, kun kaikki ovat aikuisia ja malttavat avata lahjat repimättä! Joistakin tosi vanhoista tutuista joulupusseista tulee ihan nostalginen olo ja joulumieli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan loistava juttu ja tosiaan aikuisten kesken vanhat paperit kestävät vuodesta toiseen, lapsien kanssa on sitten hieman eri juttu <3 Vanhat joulupussit on kyllä ihan älyttömän kauniita ja ihanaa, että niistä herää muistoja <3

   Poista
 6. Niin hyvä pointti! Tänä vuonna minunkin joka vuosi ostamat lahjapaperit jää kauppaan ja sovellan jo kotoa löytyvistä matskuista kääreet :) Kiitos muistutuksesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava juttu, se on parasta jos tämä postaus inspiroi käyttämään ekologisempia kääreitä <3

   Poista

Lähetä kommentti

back to top