Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kirppislöytöjä Porista!

Sateinen päivä, yhdeksän kirpputoria mahtavassa seurassa. En keksi hirveän paljon parempia tapoja viettää sadepäivää. Mieluisia löytöjäkin tuli tehtyä, vaikka eipä ne löydöt tälläisillä ihanilla kierroksilla aina pääasia olekaan. Kierreltiin kirpputoreja yhdessä ihanan Maran kanssa, hän kirjoittaa upeaa blogia nimeltään Diagnoosi Sisustusmania. En keksi montaakaan ihmistä, joka olisi niin näppärä käsistään. Niin upeita juttuja Maran käsissä syntyy. Haluankin ehdottomasti nyt esitellä teille mitä ihanaa hän toi minulle tuliaiseksi. 

Kirppislöytöjä satakunnasta


Siinä ne upeat tuliaiset pöydällä nököttävät ja sopivat niin upeasti kotimme tyyliin ja värimaailmaan. Kaapokin halusi heti tutustua uusiin tulokkaisiin. Vaaleanpunainen maljakko, vihreä kynttilänjalka ja somaakin somempi "piikikäs" karkkikulho, kulho on tässä kuvassa on käännetty ylösalaisin. Kuinka mainiota, että sama esine toimii sekä kauniina koristeena, että kulhona. On se onni, että ystäväpiirissä on näin taitavia tyyppejä. Täällä minä vaan ihastelen ja huokeilen näitä kauniita esineitä.

Maljakkoon kävin keräämässä rennosti rönsyilevän kimpun omalta pihalta. Tähän maljakkoon on ihana tehdä kukka-asetelmia, kun suuaukko on tarpeeksi pieni ja kukat pysyvät siinä kauniisti pystyssä. Minä niin rakastan sitä käsintehtyä jälkeä, joka näissä Maran tekemissä tuotteissa on. Yksikään ei ole keskenään samanlainen. Maran on tarkoitus jossain vaiheessa taas avata omassa kodissaan kauppa, jossa hän myy keramiikkaa ja kauniita kylttejä. Kannattaa siis seurailla hänen blogiaan jos ihastuit hänen kauniiseen keramiikkaan. 

Kirppislöytöjä porista

porin kirppikset

Sitten niihin kirppislöytöihin. Ensimmäisenä esittelyyn pääsee ihana villamatto, joka sopii täydellisesti meidän pihasaunan pukuhuoneeseen. Kyseessä on siis tuo kuvassa näkyvä taaimmainen matto. Halusin ehdottomasti, että täällä on kaksi villamattoa, koska laattalattia on todella kylmä varsinkin talvisin. Edessä näkyvän maton olen löytänyt aiemmin kirpparilta ja se maksoi viisi euroa. 
Nyt löytämässäni matossa on myös ihan todella kaunis värimaailma ja se oli juuri passelin kokoinen. Matto löytyi Porin Retrolinnasta ja se kustansi 2,5 euroa, erinomainen löytö. 

porin kirppikset

Ulvilan patakakkoselta löysin metallilanka hyllyn, jossa oli myös naulakko alaosassa. Hylly on juuri sopivan kokoinen ja tyylinen saunan pukuhuoneeseen. Tähän saa kätevästi säilöön pesuaineita ja pyyhkeitä. Hylly kustansi 4 euroa. 


kirppislöytöjä porista

Onnea on kirppistelevät ystävät, sillä Maran autoon oli jäänyt yksi hänen kirppislöytönsä, jolle hän ei itse ollut vielä keksinyt käyttötarkoitusta. Onneksi ei, sillä tämä kaunis vanha kahva löysi paikkansa meidän piharakennuksesta. Kahva on juuri sopivan patinoitunut ja sopii siksi loistavasti meidän vanhoihin oviin. Kiitos Mara, kun suostuit myymään kahvan meille. 

porin kirpputorit

Patakirppikseltä Porista löysin vaaleanpunaisen tuikkulyhdyn, aikaisemmin olen ostanut kirpparilta nuo kolme samanlaista, mutta erisävyistä yksilöä. Nyt kelpaa tunnelmoida kynttilöiden loisteessa. Lyhdyt ovat kuulemma alunperin Tokmannin valikoimista. Lyhty maksoi 1,5 euroa. 

kirppislöytöjä porista

Olin pitkään metsästänyt sopivan suurta, mutta silti kevyttä koria. Koska tarvitsin sellaista, jotta meidän olisi helpompi kanniskella tavaroita kesäkeittiön ja sisätilojen välillä. Nyt löytyi minusta täydellinen yksilö, todella tukeva ja täysin ehjä. Tosi usein tuntuu, että kirppiksellä myytävät korit ovat jo valmiiksi rispaantuneita. Tämän korin löysin patakakkoselta Ulvilasta ja kori kustansi 10 euroa. 

kirppis pori

Kaunis rottinkikahvainen sopivasti elämää nähnyt pannunalunen lähti matkaani Porin Hyllymeri kirppikseltä. Alunen on juuri sopivan rustiikkinen meidän kesäkeittiön tyyliin. Hintapyyntö aluselle oli 1 euro.

Porin kirppikset

Arabian Sointu-kokoelmani sai täydennystä, kun löysin Retrolinnasta vaaleanpunaisen sokerikon ja kermakon. Tämä löytö oli mielestäni todella edullinen, sillä tämä pariskunta kustansi 8 euroa. Olen aivan rakastunut tähän herkkään Kaj Franckin 1950-luvulla suunnittelemaan sarjaan. Varsinkin vaaleanpunaisena ja vihreänä tämä iskee minuun täysin. 

porin kirppikset

Vaaleanpunaisen lampunvarjostimen, pienen valkovaaleanpunaisen ruukun ja hauskan lintu maljakon nappasin mukaani Porin Patakippikseltä. Lintu maksoi 3 euroa, varjostin 1,5 euroa ja ruukku 50 senttiä. 

kirppislöytöjä porista

Porin konttitavaratalosta minun oli aivan pakko kotitiuttaa tuo suloinen ja niin kauniisti hymyilevä keraaminen kissa. Minulla ei ole mitään käsitystä kissan alkuperästä, mutta se sopii minusta niin mainosti tähän keittiönpöydällä olevaan asetelmaan. Kisuja on ihana katsella samalla, kun siemailee aamukahvia. 

kirppislöytöjä porista

Listasin taannoin kaikki Porin alueen kirppikset, jutun löydät täältä(klik!) valitettavasti listauksessa oleva Tähtikirppis on lopettanut toimintansa. 
Minä lähden tästä jatkamaan meidän uusien pihapolkujen rakentamista ja toivon, että saadaan pian valmista ja pääsen näyttämään lopputuloksen myös teille. 

Ihanaa uutta viikkoa kaikille <3 

<3 Pauliina

Kommentit

  1. Mustavalkoiset kahvikupit ovat aika ihania, huolisin meillekin! Hyviä löytöjä <3

    VastaaPoista
  2. ihania lötytöjä.odotan kovastui lauantaita kun on karkkilan rompepäivä ja vihdin kirkonkylän takakonttikirppis.

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana blogi! Lueskelin alkuun saakka ja nautin löydöistäsi! Sain pitkästä aikaa myös inspiraation kirppiksillä kiertelyyn. Jään ehdottomasti lukijaksi, aivan mieletön hyvän mielen blogi sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kaunis ihanista sanoistasi <3 Ihan parasta jos blogistani tulee hyvä mieli, se on paras palaute!

      Poista

Lähetä kommentti

back to top