Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Vanhan talon ilmanvaihto!

*Kaupallinen yhteistyö: Ecoair Finland

Meillä on ollut varsinkin näin kesäaikaan ongelmia painovoimaisen ilmanvaihdon kanssa, se kun ei oikein meinaa toimia silloin, kun ulkona ja sisällä on sama lämpötila. Talvella, kun lämpötilavaihtelut ovat suurempia, ongelma ei ole ollut niin suuri. Varsinkin talomme yläkerrassa tuntui, että ei ilma ei liiku yhtään minnekään, oli siis aika tehdä asialle jotakin.  

Tilasimme EcoAirilta sisäilmamittauksen ja epäilyksemme osui oikeaan, ilma ei tosiaan vaihtunut minnekään ja sisäilman hiilidioksidipitoisuus oli todella suuri. Ei siis ihme, että aamulla herätessä oli tukkoinen olo. Meidän talossa on osa ikkunoista ennen meitä vaihdettu uusiin ja ehkä ilmanvaihdon kannalta liian tiiviisiin. Siihen, kun lisää sen, että seiniin ei oltu tehty yhtään poisto- eikä tuloilmaventtiiliä oli ongelma valmis. Meillä ei ole yläkerrassa edes tulipesiä, joiden kautta ilma vaihtuisi. Lisäksi se ei ole koskaan hyvä asia, että korvausilma tulee rakenteiden välistä hallitsemattomasti. 

vanhan talon ilmanvaihto

ilmanvaihdon parantaminen

vanhan talon ilmanvaihto

Nyt saamme hengittää parempaa sisäilmaa, sillä meille saapui pieni, mutta sitäkin pippurisempi ilmanvaihtolaite. Se on hiljainen ja kuluttaa ihan uskomattoman vähän energiaa, eikä laitteen ulkonäkökään koske silmiini. Täydellistä. 

Olin aina vastustanut tälläisiä sähköllä toimivia "härpäkkeitä", olin nimittäin ajatellut, että ne pitävät kovaa meteliä tai ovat muuten vaan liian rumia ja epäsopivia tälläiseen vanhaan taloon. 
Toimimaton ilmanvaihto alkoi kuitenkin tökkimään ja päätettiin antaa mahdollisuus. Enkä voi kyllä olla muuta kuin tyytyväinen, tuntuu että nukun nykyään paljon paremmin ja aamulla herätessä on paljon raikkaampi ja freesimpi olo. Lisäksi laite on helppokäyttöinen, laitteen mukana tulee kaukosäädin, jonka avulla sitä on helppo säätää. Päivisin pidämme sitä hieman kovemmalla ja yöksi säädämme sen pienemmälle teholle. 

ilmanvaihdon parantaminen

ilmanvaihdon parantaminen

Tämä laite on helppo tuunata niin, että se uppoaa paremmin sisustukseen. Me tapetoimme laitteen etupaneelin samalla tapetilla kuin seinä, nyt se ei juurikaan tuolta seinältä silmille pomppaa. 

Olen niin vakuuttunut tämän laitteen tehosta, että asennamme samanlaisen vielä alakertaan.
Tämän laitteen toiminta perustuu siihen, että se vaihtaa ilmavirran suuntaa, sekä mittaa ilman lämpötilaa ja kosteutta. Lisää tietoa voitte lukea EcoAirin nettisivuilta ja jos taistelette saman ongelman kanssa ja mietitte, että olisiko teidän talon sisäilmassa parantamisen varaa, niin Ecoairilta(klik!) saa tilattua maksuttoman sisäilman laadun mittauksen. 
Löydätte heidät myös facebookista!

Mukavaa viikon jatkoa <3

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Teidän koti on vaan niin kaunis, ihan huokailen taas täällä :)
  Hienoa että saitte ilmanvaihdon toimimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihan tosi paljon <3 Ihanaa kuulla, että tykkäät <3

   Poista
 2. Kiinnostava vempele, mutta mistä tuollaisen saa hankittua? Sivuilla oli tietoa laitteesta, mutta ei ostopaikkoja, eikä nopea guuglauskaan auttanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan ihan suoraan heiltä saa laitteen hankittua, viestiä vaan heidän nettisivujen kautta.

   Poista
 3. Katselin, että samantyyppinen seinävalaisin kuin meilläkin ja että missähän se ilmanvaihtovekotin on, ei taida ollakaan kuvaa. Laskin yhteen 1+1 ja voin vain todeta, että ainakin tuo sulautuu täydellisesti sisustukseen. Hienoa kun tuntuu olevan toimiva muutenkin. Edelleen: tosi kaunista on teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano, minusta tuo uppoaa niin huomaamattomasti sisutukseen, että ei heti ymmärräkään sen olevan noin mahtava laite. Ja KIITOS <3

   Poista
 4. Meillä on myös samanlainen ongelma, että tuntuu, että meidän yläkerrassa ilma ei kierrä ollenkaan. Olen miettinyt voiko ne ilmastointiventtiilit olla jotenkin tukossa tai jotain, mutta ilma sisällä on tosi huonoa. Tuohan on hyvä idea, että kutsuu jonkun asiantuntijan katsomaan venttiilejä.

  VastaaPoista
 5. Aika kätevän kuuloinen laite tuo ja kiva, jos se ainakin nimen perusteella on ympäristöystävällinen. Plussaa vielä, että ilmanvaihdon säätely tapahtuisi automaattisesti. Meilläkin on samantyylinen ongelma, että varsinkin nyt kesällä huomasin, että ei tunnu ilma vaihtuvan ollenkaan ja sitten ikkunoita ei viitsi pitää kauheasti auki, koska meidän katu on niin kovaääninen. Pitääpä lähteä tutkimaan tätä enemmän!

  VastaaPoista
 6. Ensimmäisenä täytyy kehua, että teillä on kyllä todella kauniin näköistä. Ihana tyyli. Tuo onkin hyvä merkki itsessään, ettei tuulettumista tapahdu, jos aina on tukkoinen olo kun herää. Meillä on tulossa ilmanvaihtokanavien huolto tässä lähiaikoina. Katsotaan, kuinka saataisiin sitten myös sisäilmaa parannettua. Putket ovat jo vanhat meillä.

  VastaaPoista
 7. Ihana sisustus! Meilläkin ollut hieman sisäilmaongelmia. Meille tulee nyt uudet korvausilmaventtiilit lähiaikoina, josko se sitten auttaisi ongelmaan. Talolla on myös jo ikää. Aurinkoisia päiviä teille!

  VastaaPoista
 8. Ei kyllä ihme jos on tukalaa. Meillä on kyllä ilmanvaihto kunnossa siihen asti, että se on olemassa, mutta korvausilmaventtiilin suodattimen vaihto pitäisi silti tehdä. Hieman laiskoja ollaan oltu sen suhteen. Nyt kesäkuumalla varsinkin ihan hyvä olisi saada se hoidettua pois alta. Hyvä tuo teidän laite varmasti.

  VastaaPoista
 9. Tärkeää että ilmanvaihto toimii. Meillä on vanha talo mielessä, jonka tahtoisimme ostaa. Olen aina haaveillut rintamamiestalosta. Kosteuskartoitus kuitenkin täytyy ensin teettää. Toimiva ilmanvaihto on meille ehdottoman tärkeää myös allergian vuoksi.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top