Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Porin seudun kirppikset + viimeisimmät löydöt!

Lukijoiden pyynnostä, ajattelin nyt koota teille listauksen Porin seudun kirppiksistä. Porissa on kaupungin kokoon nähden melko monta kirppistä ja ainakin itse olen tehnyt Porin kirppiksiltä tosi hyviä löytöjä. Suosittelen siis ehdottomasti niitä kiertelemään. Listaan tähän juttuun myös Ulvilan ja Harjavallan kirppikset, koska jos haluaa tehdä tännepäin suuntautuvan kirppiskierroksen niin kaikki nämä kirppikset ehtii kiertelemään yhden päivän aikana. 

Yksi tunnetuimmista ja suurimmista itsepalvelukirppiksistä Porissa on varmasti
Patakirppis, joka sijaitsee osoitteessa Satakunnankatu 33-35. Tämä kirppis on valtava halli ja tarjolla on monen moista tavaraa myös huonekaluja löytyy jonkin verran. Valitettavasti tälläkin kirppiksellä on nykyään osasto, jossa myydään uutta sälää. Uuden "kiinasälän" myyminen minusta aina laskee kirppiksen fiilistä.
Suuresta koosta ja suosiosta huolimatta, tämä kirppiksen taso on minusta on heikentynyt vuosi vuodelta. Siitä huolimatta, olen onnistunut tekemään täältä viime aikoinakin ihan loistavia löytöjä.
Yksi ehkä parhaista Patakirppiksen löydöistä on meidän kuistilla oleva keltainen hylly, joka lähti
matkaani 5 eurolla.

porin kirpputorit

Muut Porin kirppikset listasin tämän blogijutun loppuun, mutta niistä ehkä erityisesti haluaisin nostaa esille Hyllymeren ja Retrolinnan. Varsinkin vanhan tavaran metsästäjälle nämä kaksi paikkaa ovat ehkä ne mieluisimmat ja näistä hyvien löytöjen tekeminen on minusta todennäköisintä. Molemmissa on tarjolla myös jonkin verran huonekaluja. Retrolinnasta viimeisin löytömme on meidän keittiön pieni ruokapöytä.  

porin kirpputorit

Vierailimme Patakirppiksellä viimeksi sunnuntaina ja ihan tyhjin käsin ei tarvinnut tälläkään kertaa sieltä kotiin lähteä. Mitään ihan helmiä ei matkaan lähtenyt, mutta pari kivaa löytöä silti. niistä ensimmäisenä esittelyyn pääsee suloinen rottinkikori tai ennemminkin laukku. Tämä oli minusta jotenkin niin sympaattinen ja ajattelin, että se näyttäisi ihanalta jonkin viherkasvin ruukun suojana.
Varsinkin jokin roikkuva viherkasvi näyttäisi tässä minusta aivan ihanalta. Täytynee siis lähteä viherkasvi ostoksille tässä keväämmällä. Laukku kustansi 4 euroa.

porin kirpputorit
porin kirpputorit

Sununtaiselta kirppisreissulta mukaani tarttui myös hauska backgammon pelilauta. Laudan takaa selvisi, että se on suomalaista tuotantoa. Meillä tämä kaunis esine ei suinkaan päätynyt pelilaudaksi, vaan se pääsi koristamaan meidän eteisen string-hyllyä. 

porin seudun kirppikset

parhaat kirppikset

Harjavallan itsepalvelukirppis tori-puodista löysin soman rottinkisen nukensängyn. Myös tämä pääsi meillä kasvien alustaksi. Tykkään siitä, että saan sijoiteltua kasveja eri korkeuksille, siten saa luotua näyttävämpiä asetelmia kasveista ja viherkasvit saavat myös näin paremmin valoa. Maksoin tästä "pedistä" 4,5 euroa. Tori-puoti on hyvin tyypillinen itsepalvelukirppis eli tavaraa on aikalailla laidasta laitaan. Suomalaista lasi ja muutakin vanhaa tavaraa täällä on aika hyvin tarjolla. 

Kuvassa näkyvä arkistokaapin löysin aikoinaan kirppis Keisarinnasta Harjavallasta, sen hinta oli hyvin kohtuullinen 20 euroa. Harjavallan kaikki kolme kirppistä sijaitsevat hyvin lähekkäin, joten niissä kannattaa kaikissa käydä samalla reissulla. 

parhaat kirppikset

harjavallan kirppikset

Harjavallan kirppis Japperista nappasin mukaani suloisen tattivalaisimen, tämä kaipaa hieman hellää kunnostusta. Mutta varmasti saamme tästä oikein salonkikelpoisen yksilön. Valaisin on Valinten valmistama, maksoin tästä 10 euroa. Japperi on minusta tosi kiva ja siisti kirppis, olen täältä tehnyt vuosien saatossa tosi monia hyviä löytöjä. Kirppiksen kellarissa kannattaa myös käydä, siellä on jonkin verran tarjolla myös huonekaluja. Muun muassa nyt olisi ollut ihana vanha rottinkituoli 20 eurolla, se olisi vaatinut pientä laittoa, mutta meillä itsellä on kyllä nyt liikaa taas projekteja. 

porin kirppikset

Nyt vähän hirvittää en kai vaan ole sortunut keräilemään kissapatsaita, siltä nyt pahasti näyttää. Nimittäin en mitenkään kyennyt vastustamaan tämän suloisen kissan hymyä kirpputori Japperin hyllyssä. Tämä kisupatsas lähti mukaani 4 eurolla. 

harjavallan kirppikset

Japperista löysin myös tämän kauniin bohohenkisen tyynyynpäällisen, tästä ei löytynyt mitään merkintöjä mistä tämä on alunperin ostettu. Mutta ei sen niin väliä olekaan, kaunis se on minusta joka tapauksessa. 

porin kirppikset

Ulvilasta kierrätyskeskus Koronasta löysin suloisen keraamisen kissapatsaan. Olin aiemmin saanut rakkaalta ystävältäni tuon pienen messinkikissan, minusta tämä kaksikko näyttää varsin valloittavalta yhdessä musta kisu maksoi vaivaiset 10 senttiä. Koronassa on myynnissä tosi paljon vanhoja astioita, myös vaatteita ja kodintekstiilejä löytyy jonkin verran. 

porin kirppikset


porin kirppikset

Ulvilan patakaks kirppikseltä mukaani nappasin pienen keraamisen maljakon, olen sopinut itseni kanssa, että näitä keraamisia maljakoita on jo ihan tarpeeksi. Taas vaan kävi niin, että en kyennyt vastustamaan kiusausta. Rakastuin niin tämän pullon väritykseen ja rosoiseen pintaa, eikä hintaakaan ollut kuin 1,5 euroa. 

Maljakon vieressä oleva Jien valmistama ja Elsi Boureliuksen suunnittelema naisfiguuri on minun aikaisempi löytö Eurasta kirppis Pehtoorista, se kustansi 4,2 euroa. 

porin seudun kirppikset

tauluseinä

Olohuoneen tauluseinä on koottu lähes pelkästään kirppiksiltä löydetyistä tauluista. Seassa on muutama vanha valokuvaa läheisistämme. Tauluseinä sai nyt täydennystä kauniista veneilyaiheisesta taulusta, jonka puolisoni bongasi kirppiksen hyllystä. Hänelle tuli taulusta mieleen lapsuuden kesät Saimaalla. Taulu maksoi 2 euroa. 

porin seudun kirppikset

Tässä listaus Porin, Ulvilan ja Harjavallan kirppiksistä:

Minulle näistä vieraampia on Easykirppis ja Pihlavan aarreaitta, mutta listasin ne tähän kuitenkin jos joku haluaa niissä piipahtaa. Osalla näistä kirppiksistä käy vaan käteinen raha, joten kannattaa varata sitä myös mukaan, että ei jää löydöt hyllyyn sen takia. 

Loppuun pitää vielä mainita myös Nostalgiamarketin huutokauppa, josta olen ostanut muun muassa meidän Marketta-tuolit. Huutokauppa järjestetään joka kuukausi ja huutaminen tapahtuu netissä, tavaroiden nouto on Tähtikirppiksen viereisessä rakennuksessa. 

Toivottavasti tästä listauksesta on teille hyötyä ja teette hyviä löytöjä <3 

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Kiitos vinkeistä ja oli kiva lukea noista tekemistäsi löydöistä. Porin samoja kirppiksiä mäkin oon joskus kiertänyt ja tehnyt hyviä löytöjä. Harjavallan ja Ulvilan kirppikset on vielä näkemättä, mutta kesällä viimeistään pitänee tehä kierros��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa jos näistä oli hyötyä. Kannattaa ehdottomasti lähteä kiertelemään kirppiksiä täällä suunnilla.

   Poista
 2. Kannattaa käydä myös kierrätyskeskuksissa kaikki näissä ilmaista tavaraa.Nakkila,Eurajoki,Harjavalta sekä kokemäen kierrätyskeskukset.Ulvilassa ja Porissa törky hintaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta kierrätyskeskukset mainitsemillasi paikkakunnilla on ihan mainioita löytöpaikkoja. Täytyykin mennä taas käymään pitkästä aikaa.

   Poista
 3. Samaa mieltä Porin kirppiksistä! Yksi tyttäristämme opiskeli Porissa kolme vuotta ja aina kun hänen luona vierailimme, niin kävimme jollain kirppiksellä kiertelemässä. Ihania löytöjä olet tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SE on aina niin tuurista kiinni, mitä milloinkin löytää. Siksi on vaikea sanoa, onko joku kirppis huono vai hyvä. Silti sellainen yleisavaikutelma on minusta tosi tärkeä.

   Poista
 4. Hei, mikä valkoisen sävy lattioissa, mikä maali?
  magdasisko@yahoo.com

  VastaaPoista
 5. hi very impressive , keep up the job over , i love . many thanks.

  VastaaPoista
 6. Tuo hirsiseinä on kyllä mahtavan näköinen! Ja kissa patsaat sopii aina huoneen sisustukseen:)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top