Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Mööpelivalssia!

miten yhdistellä värejä

värikäs olohuone
Huomaan selkeästi, että kevät alkaa lähestymään sillä sisustusinto nostaa kovasti päätään. Talvikuukausina tuntuu, että kaikki jumahtaa paikoille, eikö edes tee mieli suunnitella uusia sisustusprojekteja. Valon lisääntyessä taas kaikki nurkat tuntuu nuhruisilta ja tekee mieli tehdä joitain muutoksia kotiin. Ilmainen ja kiva tapa saada vaihtelua on mööpelivalssi. Usein tämän tanssin kohteeksi päätyy meidän olohuone, niin myös tälläkin kertaa. 

Minusta alkoi tuntumaan, että meidän kaunis sohva oli ahdettu nurkkaan ja se ei tuntunut tulevan sieltä tarpeeksi hyvin esille. Muutenkin huonekalut olivat vuosia pysyneet samoilla paikoillaan, niinpä oli aika jumpata niitä vähän uuteen järjestykseen. Järjestyksen vaihtaminen meidän olohuoneessa ei ole ihan yksinkertaista, koska jokaisella seinällä on ikkuna tai oviaukko.

Halusin ehdottomasti, että vaaleanpunaiseksi maalaamamme vanha kaappi pysyisi hirsiseinällä, se sopii minusta siihen niin täydellisesti. Vaalea kaappi raikastaa tummaa hirsiseinää niin ihanasti. Lisäksi en halunnut, että sohva olisi täysin ikkunan edessä, joten vaihtoehdot uudelle järjestykselle olivat aika vähäiset. Tästäkin huolimatta, saimme jumpattua huonekalut uusille paikoilleen ja vaihtuipas tässä rytäkässä myös "telkkarikaappi". 

miten piilottaa televisio

Vaihdoimme kaapin vierashuoneessa olleeseen puunsävyiseen kaappiin ja mintunvärinen kaappi pääsi takaisin vierashuoneeseen. Maalattuamme olohuoneen seinät vihreällä sävyllä, tuntui siltä, että mintunsävy hieman riiteli seinien kanssa. Kaapin sävy oli kuitenkin niin kaunis, että en halunnut maalata kaappia uudelleen ja mintunsävyhän sopii täydellisesti meidän vierashuoneeseen, johon se alunperin maalattiinkin. 

värikäs taulukollaasi

miten tehdä taulukollaasi

Sohvan taakse tein taulukollaasin, johon päätyi tällä kertaa aika vaaleanpunaisia juttuja. Pitkästä aikaa myös minun näpertelemäni ryijy pääsi kunnolla esille, siinä on niin ihanan keväiset sävyt, että se sopi minusta upeasti tähän keväiseen kollaasiin. Tykkään aina yhdistellä kollaseihin erilaisia muotoja ja materiaaleja, ne tuovat lisää särmää ja mielenkiintoa. Tätä kollaasia rikkoo minusta kivasti tuo pyöreä punottu peili.  

olohuone toimivaksi

Hassua, että tämän uuden järjestyksen myötä meidän olohuone tuntuu isommalta ja avarammalta. Toki vaaleat verhot ja ikkunoista hohtava lumi tuovat tänne lisää valoa, mutta siitäkin huolimatta tämä järjestyksen vaihto tosiaan toi sitä kaivattua vaihtelua ja raikkautta. Ihanaa ja ilmaista puuhaa, eikä tarvitse lähteä erikseen kuntoilemaan. Oli meinaan kyllä taas hikikarpalot otsalla, mutta se todellakin kannatti. Ei todellakaan aina tarvitse tehdä isompaa remonttia, kotiin saa pienilläkin muutoksilla ihan erilaisen tunnelman. 

Mahtavaa tässä puuhassa on myös se, että tulee samalla käytyä kaappeja läpi ja sainkin siivottua taas ison laatikon tavaroita pois nurkista. Sitä nurkkien siivoilua aion kyllä jatkaa, jos vaikka saisin kaikki kaapit käytyä läpi kesään mennessä. Siinä on ainakin tavoitetta.

Leppoisaa sunnuntaita <3 

<3 Pauliina

   

Kommentit

 1. Tuo olisi kuin minun kodikas kotini. Juuri nuo värit.

  VastaaPoista
 2. kivannäköistä sinulla.minulla ukkoni inhoaa mööpelivalssia.mutta minä tykkään.odota vaan kun jään eläkkeelle vuoden päässtä,silloin se valssi alkaa.olen näet harvalukuisen kuolevan ammatin edustaja(perhepäivähoitaja).nuorempi lapsenlapsikin menee silloin kouluun joten voin luopua "työjutuista" silloin alkaa valssi.sääli ukkoparan jämähtyneisyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no mutta ehkä siellä voi muutkin innostua, kun oikein lähdet valssaamaan :D

   Poista
 3. Ihailen Sinun tapaasi yhdistellä värejä luovasti.Vaikka värejä ja kuoseja ja tavaraakin on paljon niin natsaavat yhteen tosi hyvin ja yleisvaikutelma on tosi kodikas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihan tosi kiva kuulla. Itse saan väreistä niin paljon energiaa ja iloa <3

   Poista
 4. Aivan ihan sisustus, ihan super.

  VastaaPoista
 5. Onpa teillä kaunista. Mistä nuo ihanan sävyiset vaaleanpunaiset verhot on? Tuon sävyisiä olen yrittänyt metsästää.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top