Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

DIY - ryijy liukuestemattoon!

diy ryijy

Kotona tulee vietettyä nyt todella paljon aikaa ja ainakin minä kaipaan käsille tekemistä. Innostuinkin eräänä iltana kaivelemaan kaappejani, etsiessäni inspiraatiota siihen mitä sitä oikein ryhtyisi tekemään. Löysin lipaston laatikosta palan vanhaa liukuestemattoa ja heti sain idean kokeilla ryijyn tekemistä. Seuraavaksi sitten lähdin kaivelemaan lankavarastojani ja löysinkin kivasti yhteen sopivia värejä. Sitten ei enää muuta kuin tuumasta toimeen. 

diy ryijy

Aloitin ryijyn tekemisen leikkaamalla eripituisia langanpätkiä ja solmin ne liukuestemattoon kiinni niin sanotulla leivonpääsolmulla eli makrameen aloitussolmulla. Valitsin ryijyn alareunaan langan joka hieman purkautuu harjatessa, koska halusin, että työn alareuna näyttää sopivalla tavalla huolittelemattomalta.  

diy ryijy liukuestematto

diy helppo ryijy

diy ryijy liukuestematto

Käytin ryijyn tekemiseen eripaksuisia lankoja ja erilaisia solmimistekniikoita, jotta työstä tulisi sopivalla tavalla sekavan näköinen. Välillä letittelin sekaan matonkuteita, jotta ne rikkoisi sopivasti ryijyn fiilistä. Letit ompelin verkkoon kiinni ohuella langalla. 

Katselin välillä ryijyä kauempaa ja mietin, että mitä väriä ja tekniikkaa seuraavaksi käyttäisin, tämä työ tosiaan syntyi vailla sen kummempaa suunnitelmaa. Onpahan tämä ryijy ainakin todellakin tekijänsä näköinen. Tälläiseen ryijyyn on hyvä käyttää kaikki jämälangat jotka kotoa löytyy, koska mitä enemmän tähän käyttää eri paksuisia ja laatuisia lankoja niin sitä mielenkiintoisempi ja eläväisempi ryijystä tulee.

diy ryijy liukuestematto

diy ryijy liukuestematto

Tältä ryijy näyttää taustapuolelta. Ohuet langat kannattaa sitoa jokaiseen aukkoon ja matonkuteet/paksut langat voi sitoa joka toiseen aukkoon. Mitä paksumpaa lankaa käyttää, sitä nopeammin tulee valmista. Jos haluaa tehdä tälläisen työn jossa on paljon struktuuria, kannattaa käyttää eri paksuisia ja erilaisista materiaaleista tehtyjä lankoja. 

diy ryijy liukuestematto

Minulla kului tämän työn tekemiseen noin viisi päivää. Tätä ryijyä oli todella rentouttava ja ihana tehdä, melkein harmittaa, että tämä jo valmistui. Nyt täytyy keksiä äkkiä jokin uusi projekti.
Ihanaa tämän työn tekemisessä oli myös se, että sain käytettyä tähän kotoa valmiiksi löytyviä materiaaleja.

Leppoisaa viikonloppua!

<3 Pauliina


Kommentit

 1. Aivan ihana ! ja tosi hyvä idis

  VastaaPoista
 2. No miten ihanan teit! Tosi kaunis! :)

  VastaaPoista
 3. Tuli kyllä tosi hieno! Ja tuo eri materiaalien käyttö tekee työstä niin elävän. Itse suunnittelin vastaavanlaista pikku mattoa, mutta voi olla että teenkin ryijyn maton sijasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta eri materiaalien käyttö on tässä just se juttu <3

   Poista
 4. Onpas kaunis ja miten ihanan pirteät värit!

  VastaaPoista
 5. Kaunis keväinen ryijy! Itse tei 40 x50 säkkikankaalle trikootilkuista jotka leikkasi 1cmx7cm, virkkuukoukkua käytin työkaluna!Suunnittelen seuraavaa myös ja se taitaa olla langoista! Kiitos vihjeestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi hyvä idea tämäkin, täytyypäs kokeilla seuraavaksi tuollaista <3 Kiitos ideasta!

   Poista
 6. Aivan ihana! Kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista
 7. Ryijysi on kaunis! Ihailen ja kadehdin luovuuttasi!

  VastaaPoista
 8. Ryijysi on kaunis! Ihailen ja kadehdin luovuuttasi!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top