Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Ihan parhaat vaihtarit!

Jättipeikonlehti hoito

Meille saapui jotain mistä olen tähän asti osannut vain unelmoida, jotain todella suurta ja vihreää. Tämä nyt saapunut yksilö on vielä niin upeassa kunnossa, että en voi muuta kuin ihailla. Tämä tyyppi vie meiltä aika suuren tilaan, mutta se on vaan ihanaa, koska minä rakastan viidakkotunnelmaa ja sitä tämä jättiläinen nyt todellakin toi mielle lisää.

Meille muutti kaikkien viherkasvien kunkku, jättipeikonlehti. Olen aina ajatellut, että jos minulla olisi vain yksi viherkasvi se olisi tämä ja nyt aion tehdä ihan kaikkeni, että tämä jättiläinen pysyy yhtä upeana kuin se tällä hetkellä on. Sain tämän upean kasvin vaihtarina, meiltä lähti ihana, meitä jo vuosia ilahduttanut Olli Borgin suunnittelema Rondo-nojatuoli. Tuoli olisi kaivannut kipeästi uutta verhoilua, vaikka tykkäsin kovasti tuolin muotokielestä niin tuolin väri ei oikein iskenyt minuun, jotenkin se tuntui aina hyppäävän liikaa esille täältä meidän hattaramaailmasta. Nyt olen niin iloinen, että tuoli sai uuden rakastavan kodin ja minä sain pitkään haaveilemani upean viherkasvin. 

jättipeikonlehti

peikonlehden hoitaminen

peikolehden hoitaminen

En ole varmaan koskaan saanut pidellä käsissäni näin valtavaa lehteä, tällä yhdellä lehdellä on kokoa reilut 60cm. Salaisuus näin valtaviin ja kauniisiin lehtiin on valonmäärä, riittävä lannoitus, ilmava kasvualusta ja riittävän suuri ruukku. Tämän kasvin edellinen omistaja ihana Ida, löydät hänet instasta @idalajarvi. Ida on pitänyt tällä peikolla kasvivaloa myös kesällä ja sen lisäksi tämä on kasvanut eteläikkunalla. Peikot kyllä elää pimeämmässäkin, mutta näin suuria ja upeasti liuskottuvia lehtiä se ei tee jos valoa ei ole riittävästi. 

Sain myös vinkin, että lehtiä kannattaa pyyhkiä alkoholilla tai vaikka käsidesillä, se auttaa kasvien solukkoa uudistumaan ja avautumaan. Lisäksi kasveja kannattaa suihkutella neem-öljyllä, se ehkäisee hyvin tuholaisia ja antaa lehdille kiiltoa. Neem-öljy on loistava apu myös puutarhassa, koska se on myrkytön vaihtoehto tuholaisten torjuntaan. 

peikonlehden hoitaminen

suuret ja helpot viherkasvit

Sijoitimme tämän jättiläisen nyt ainakin toistaiseksi meidän olohuoneeseen, koska tässä se on kaikista näkyvimmällä paikalla. Halun ihailla tätä upeutta mahdollisimman paljon. Optimaalisin paikka valon kannalta olisi meidän makuuhuoneessa, joten jos peikko näyttää miten merkkejä siitä, ettei se tässä viihdy kannamme sen makuuhuoneeseen. 

Tästä olohuoneen nurkkaukesta on muodostunut oikea viherkeidas, kasvit tuntuvat viihtyvän loistavasti kun saavat ovat olla toistensa lähellä. Kyllä tätä viidakkoa on nyt ihana katsella, kun istuskelee sohvalla. rottinkituoli onko hyvä istua

jättisuuri peikonlehti

Rondo nojatuolin tilalle kannoin Parolan rottingin nojatuolin ja se sopii tähän minusta tosi ihanasti. Tämä tuoli on majaillut pitkään vierashuoneessa, mutta nyt se pääsi taas kunniapaikalle olohuoneeseemme. Tykkään nyt kovasti tästä meidän olohuoneen rauhallisemmasta värimaailmasta. Kasvit saavat loistaa vihreänä, täällä muuten niin pastellisessa ja melko vaaleassa ympäristössä. 

Tälläiset vaihtokaupat ovat kyllä ihan parasta, molemmat osapuolet tulevat onnellisiksi ja itselle turhat tavarat saavat uuden rakastan kodin. 

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Voi sentään tuon on niin upea💚. Mää niin olen himoinnut myös peikonlehteä, mutta vaatii kyllä niin tilaa. Lapsuuden kodissani meillä oli valtavan iso ja noi lehdet ei voi kun ihastella.
  Huikee hyvä vaihtari sinulla onkin ollut🌼💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SE on ihana <3 Varsinkin tälläinen jättipeikonlehti vaatii kyllä tosiaan tilaa paljon <3

   Poista
 2. Wau! Näyttävä ja upea! Kiitos neem-öljyvinkistä myös. :)

  VastaaPoista
 3. Vau onpa iso toi peikonlehti. Mulla on pieni tollanen. Tykkään peikonlehdestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tosiaan lajiltaa jättipeikonlehti ja on kyllä valtavat nuo lehdet.

   Poista
 4. Sulla kävi kyllä ihan älytön tuuri. Mä jään venailemaan tästä pistokasta 😂🙈

  Sopii muuten upeasti toi Parolan tuoli Rondon tilalle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin todella kävi ja mahdankohan koskaan raaskia tätä leikata :D
   Tykkään myös tuosta parolan rottingin tuolista, ihanan keveä.

   Poista
 5. Mahtavan kokoinen ja näköinen peikonlehti!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top