Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kranssi syyshortensiasta!

kestävä kranssi

Syksyllä on ihana tehdä erilaisia kransseja, luonnosta löytyy vaikka mitä ihania materiaaleja. Eilen innostuinkin väkertämään kranssin syyshortensian kukinnoista, joita onnekseni löytyy meidän omasta puutarhasta. Kukinnot olivat muuttuneet syksyn edetessä niin vastustamattoman kauniin värisiksi, ajattelin että niistä syntyisi aika suloinen kranssi. Hortensiat ovat aika kiitollisia kranssimateriaalina, koska ne kuivuvat tosi kauniiksi eivätkä kuivanakaan juurikaan varista. 

Tänä syksynä olemme saaneet nauttia erityisen suuresta kukkaloistosta ja siksi raaskinkin leikata hortensioita nyt vähän rajummin. 

kranssi ohjeet

Kukkanuput leikkasin niin, että niihin jäi muutama sentti vartta, josta ne olisi helppo kiinnittää kranssipohjaan. Kranssipohjana käytin ohutta metallirengasta, jonka olen aikoinaan hankkinut askarteluliikkeestä. Yhtä hyvin voi kiepauttaa kranssipohjan, vaikka pajusta joka on sitkeytensä vuoksi erittäin hyvä materiaali kranssin pohjaksi. 
Sitomiseen käytin ohutta rautalankaa, olin purkanut rautalangat edellisestä projektistani, siksi ne ovat niin mutkalla tuossa pöydällä. Yritän olla ekologinen ja kierrättää askartelumateriaaleja niin paljon kuin mahdollista. 

Hortensian suurista kukkanupuista saa tehtyä helposti näyttävän kranssin ja niitä on myös helppo sitoa, koska tuuhea kukinto peittää edellisen sitomiskohdan helposti alleen. 

helppo kranssi

kranssi hortensiasta

Sommittelin kukkanuppuja pöydälle ja siitä oli sitten aina helppo valkata sopivan sävyinen ja kokoinen nuppu.

helppo kranssi

kranssi ohjeet

helppo kranssi

hortensia kranssi

Tämä kranssi olisi värinsä puolesta sopinut meillä oikeastaan ihan mihin tahansa, mutta ainakin toistaiseksi se päätyi koristamaan meidän ruokakomeron ovea. Uskon, että tästä kranssista on meille iloa pitkään. Minua ihastuttaa suuresti tämän kranssi herkkä ja murrettu sävymaailma, sopii niin täydellisesti syksyyn. 

helppo syksyinen kranssi

hortensia kranssi

kranssi hortensiasta

Tälläisen kranssi valmistamiseen tarvitset vain neljä asiaa:
 • leikkurit
 • kranssipohjan
 • hortensian kukintoja
 • rautalankaa
Jos tuntuu, että kranssi varistaa voi pintaa suihkauttaa hiuslakkaa. Se on hyvä keino saada kranssista pölyämätön. 
Olen aikaisempina syksyinä tehnyt kranssin muun muassa heinistä, vaahteranlehdistä, valokranssin näpersin patterivaloista. Alla linkit näihin postauksiin:


Ihanaa uutta viikkoa <3 

-Pauliina

Kommentit

 1. Lindström 8150 leikkuri tarkoitettu pehmeälle metallille (kupari tai vastaava) max 1,6 mm. Kovan rautalangan pätkiminen pilaa leikkuuterät. terv. Markku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli tiedossa, mutta leikkurit oli jo piloilla ennen tätä, siksi R antoi ne käyttööni :D

   Poista
 2. Upea krysanteeni!!!!

  https://suninidea.blogspot.com/2020/10/heijastava-kasvomaski.html

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top