Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

DIY - boheemi seinäkoriste!

Diy boheemi koriste

Minua vaivaa syksyisin aina hirveä askarteluvimma, pimeät illat innostavat kaivelemaan kaappeja ja miettimään mitä sitä seuraavaksi oikein tekisi. On myös hyvä käyttää niitä kotoa valmiiksi löytyviä materiaaleja, ettei aina tarvitse lähteä ostoksille. 

Nyt innostuin taittelemaan paperista lehtiä, jotka ovatkin tällä hetkellä niin kovin trendikkäitä. Halusin tehdä mahdollisimman aidon värisiä lehtiä, sellaisia mitä syksyisestä luonnosta voisi oikeastikin löytyä. Minulta löytyikin kaapista muutama eri sävyinen A4 paperiarkki, paksua ruskeaa pakkauspaperia ja joululahjapaperin hylsy. Koristeluun käytiin heiniä, pari kuivattua saniaisen oksaa ja kuivakukkia, joita olin ottanut puutarhastamme jo aikaisemmin sisälle kuivumaan. 

diy seinäkoriste

diy paperilehti

Lehtien taitteluun ja leikkaamiseen löydät ohjeita esimerkiksi täältä(klik!) Itse taittelin ja leikkelin lehtiä aika pitkälti omasta päästäni, koska halusin tehdä niistä erimallisia, jotta lopullisesta koristeesta tulisi mahdollisimman eläväinen. Lehtien päät kiinnitin teipillä, minun valmiissa työssä teipit peittyvät. Jos lehtiä halua käyttää esimerkiksi kepin päässä, niin teipin päälle kannattaa vielä liimata paperisuikale.

diy helppo seinökoriste

Kun olin saanut kaikki koristeet taiteltua ja leikattua ryhdyin sommittelemaan niitä kovan pahvialustan päälle. Pahviin tein ensin reiät, josta ujutin rautalangan, jonka avulla valmiin työn saa seinälle roikkumaan. 

Lehdet kiinnitin kuumaliimalla pahviin. Kun kaikki oli liimattu kiinni, lähdin miettimään miten sommittelisin kuivakukat.  

helppoa askartelua

askartelua luonnonmateriaaleista

Ujutin kukkia yksi kerrallaan lehtien väliin ja myös kukkien kiinnittämiseen käytin kuumaliimaa. Sillä ne tarttuivat nopeasti ja helposti kiinni alustaan. 

diy boheemi seinäkoriste

helppo seinäkoriste boheemi


Valmis työ pääsi koristamaan meidän juuri remontoitua makkaria ja sinnehän se sopiikin vallan mainiosti. Kauniit luonnosävyt sointuvat niin hienosti yhteen seinien uuden sävyn kanssa.  Olen kyllä todella tyytyväinen tähän tekeleeseeni, on niin ihanaa kun saa omin käsin luotua juuri sellaista mitä mielessään ajattelee. 

askartele helppo seinäkoriste

askartele boheemi seinäkoriste luonnonmateriaaleista

Kaapokin tuli ihmettelemään uutta koristusta, mutta ymmärsi sentään pitää tassunsa erossa. Taisi tietää, että saattaa tulla sanomista jos menee pitelemään. 

diy seinäkoriste

Nyt toivottelen teille kaikille oikein ihanaa viikonlopun jatkoa. Minä taidan tästä ryhtyä askartelemaan seuraavia juttuja, täytyy hyödyntää nyt tämä hirmuinen inspiraatiopuuska. 

<3 Pauliina

Kommentit

  1. Aivan ihana! Sopii tuonne teidän makkariin tosi hyvin. Voi Kaapo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Tästä tuli kyllä niin soma ja oli aivan ihana tehdä myös <3

      Poista

Lähetä kommentti

back to top