Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Makuuhuoneen uusi ilme!

Tikkurilan neito sävy

Edellisessä postauksessa pohdin mikä olisikaan se täydellinen maalisävy meidän makuuhuoneeseen ja tällä viikolla me sitten saimme maalit sudittua makkarin seiniin. Minua jännitti jotenkin tosi paljon tämä sävyn valinta, mutta nyt kun saan katsella valmista lopputulosta en voisi olla yhtään tyytyväisempi valintaamme. Sävy on juuri sellainen täydellisen likaisen vaaleanpunainen, joka korostaa kauniisti meidän makuuhuoneessa olevien puisten huonekalujen väriä. 

Valitsimme Tikkurilan tunne-värikartasta sävyn neito, tämä sävy oli meille toki entuudestaankin tuttu. Sävyä löytyy meidän ulko-oven sisäpuolelta ja muutamia pienempiä esineitä olemme maalanneet tällä samalla sävyllä. Se on silti aina todella eri asia, kun näkee sävyn suurena pintana, koska silloin myös valo-olosuhteilla on sävyyn suurempi vaikutus. 

Olemme nyt katselleet uutta makuuhuoneen sävyä eri vuorokauden aikoina ja rakastun siihen koko ajan vaan enemmän ja enemmän. Jos makuuhuoneemme tuntui aiemmin kylmältä ja kolealta, niin uuden sävyn myötä siitä tuli sellainen täydellinen lämmin pesä, jonne on ihana vetäytyä nukkumaan. 

maalaminen tapetin päälle

Me maalasimme suoraan vanhojen pinkopahvien ja tapettien päälle, koska pinkopahvin päältä tapettien irroittaminen on lähes mahdotonta. Varsinkin, kun niitä tapettikerroksia on tässä vuosien saatossa kertynyt melkoisen monta. 

Maalatessa seinät kupruilevat aika rajustikin, mutta maalin kuivuessa pinkopahvit vetäytyvät  kyllä takaisin. Muutamissa kohdissa vanhat pahvit ovat toki aikojen saatossa jo jääneet aika pysyvästi kuprulle, mutta minua se ei haittaa, kukapa meistä ei olisi saanut kupruja tässä vuosien saatossa. 

makuhuoneen maalisävy

maalaaminen tapetin päälle

Tori.fi:stä löytämäni Marimekon tantsu-verhot sopivat tänne uudistuneeseen makuuhuoneeseen minusta erinomaisesti. Olin metsästänyt tätä kyseistä kangasta jo todella monta vuotta ja tarkoitus oli saada tehtyä siitä verhot ruokailutilaan, mutta aina ei mene niin kuin ajattelee, koska haluan ihailla tätä kaunista kuosia ainakin toistaiseksi täällä meidän makuuhuoneessa. Tästä syystä en raaskinut lähteä lyhentämään verhoja ja ne saavatkin nyt roikkua hieman ylipitkinä osittain lattialla. 

vaaleanpunainen makuuhuone

kierrätys sisustus

Tykkään siitä, että myös makuuhuoneessa on viherkasveja. Ilma tuntuu raikkaammalta, kun kasvit puhdistavat ilmaa ja luovathan ne myös tosi kodikkaan tunnelman. 

Vanhat valkoiset villamatot sen sijaan ovat oikeita pölynkerääjiä, mutta ne tuntuvat vaan nyt niin ihanan pehmoisilta ja lämpöisiltä. Matot tulivat meille meidän talon mukana ja aina säännöllisesti ne pääsevät lattialle, mutta sitten taas kyllästymme niitä imuroimaan ja ne päätyvät taas komeroon säilytykseen. Saa siis nähdä kuinka kauan tällä kertaa jaksamme niitä pitää puhtaana. 

boheemi makuuhuone

värikäs makuuhuone

maalaaminen tapetin päälle

Meidän oli tarkoitua nikkaroida tänne sängynpääty ja luopua tuosta sängyn yläpuolella olevasta hyllystä, mutta jotenkin tykkään niin kovin tuosta hyllystä, että ainakin toistaiseksi se sai jäädä. Hyllylle on niin ihana tehdä erilaisia asetelmia. 

avohyllyjen somistaminen

vanha liinavaatekaappi

Huoneen toisessa päässä on vanha liinavaatekaappi, joka nimensä mukaisesti säilöö meidän liinavaatteet. Huomaatte varmaan myös sen, että meidän makuuhuoneessa on ihan valtava määrä ovia. Kaksi ovista vie vinttikomeroihin, yksi yläkerran aulaan ja yksi puolisoni musiikkihuoneeseen.  

Vanhat ovat minusta todella viehättäviä ja olen hurjan tyytyväinen, että nämä lakatut kaunottaret ovat pysyneet vieläpä näin hienokuntoisena. 

boheemi makuuhuone

boheemi sisustus

Ainakin Kaapo nauttii villamattojen päällä loikoilusta, taisi löytää itselleen uuden päiväunipaikan. 

tapetin poisto ennen maalamista

maalaaminen tapetin päälle

Purkilliselle maalia ja pienellä uudelleen järjestelyllä meidän makauuhuoneesta tuli ihan uudennäköinen. Jos haluatte nähdä miltä täällä näytti aiemmin niin se selviää edellisestä postauksesta. Taas tuli todistettu kuinka hurjan paljon pelkästää seinien sävyä vaihtamalla voi vaikuttaa koko tilan tunnelmaan.

Mitäs tykkäätte uudesta sävystä?

Ihanaa lauantai-iltaa <3 

-Pauliina

Kommentit

 1. Sävy hyvä, Kaapo paras. Verhojen pituus on hyvä, tykkään ylipitkistä ja värihän natsaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös tykkään ylipitkistä verhoista, joten siksikään ei haittaa vaikka näitä en nyt raaskinutkaan lyhentää. Kaapo on paras <3

   Poista
 2. Huikea muutos!! Ja täydellisesti seinän värin kanssa passaa nua verhot! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain olekin muutos parempaan, jotenkin tuli niin ihanan rauhallinen tunnelma tänne <3

   Poista
 3. Ihana seinävärit ja ihanat verhot. Niin ja Kaapo tietysti<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen kyllä tosi tyytyväinen kokonaisuuteen, myös Kaapoon :D <3

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana makkari just kuin mulle tehty.Ei ole liikaa sliipattu.Värit ja ihanat huonekalut/hylly.Ihana oli upottaa silmät sinun makariin.Kaapolle terkkuja

  VastaaPoista
 6. Moi, mikä maalisävy on kyseessä? :-)

  VastaaPoista
 7. Kaunis väri, tuommoinen hento. Sisämaalausta meilläkin odotetaan. Olkkarin seinä saa uuden värin, samoin lastenhuoneet. Ihana saada hieman päivitystä sisustukseen.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top