torstai 4. lokakuuta 2018

Mysteeri pöydän arvoitus on selvinnyt!

Meidän olohuoneen pöydästä on kyselty todella usein. On tiedusteltu valmistusmaata, valmistajaa, ikää jne. Olen tähän asti tiennyt pöydästä vain sen, että se on kotimainen ja Asko on myynyt sitä 70-luvulla.

Olen nähnyt pöydästä vanhan mainoksen, jossa ei kuitenkaan selvinnyt valmistajaa eikä nimeä.
Nyt vihdoin on löytynyt tietoja pöydästä ja olen asiasta niin onnellinen.
Minulle on tärkeää tietää esineiden tausta ja historia.

Haluan siis jakaa teillekin löytämäni tiedot tästä upeasta sohvapöydästä, joka lukeutuu minun yhdeksi kaikkien aikojen parhaista kirppislöydöistä. Löysin pöydän muutama vuosi sitten Ulvilasta kirpputorilta 30 eurolla.

Olohuoneen sisustus

Eimi kaluste Jasmin pöytä

Tämän upean pöydän on valmistanut suomalainen EI-MI Kaluste, pöydän on suunnitellut Eino Tuukkanen ja pöydän nimi on JASMIN. Pöytää on valmistettu 70-luvulla. 
Eimi kalusteen instagram sivuilla kerrotaan, että pöydät oli haastavia tehdä ja ne vaativat tekijältään tarkkuutta sekä silmää yksityiskohdille ja niiden viimeistelylle. Pöytää myytiin sekä lasikannella, että viilutetulla puukannella.

Eimi kaluste on perustettu vuonna 1963 ja tämä perheyritys on edelleen toiminnassa ja he valmistavat upeita keinutuoleja.vanha pyöreä lasipöytä

Tämä pöytä on kyllä todellinen aarre, vaikka säännöllisin väliajoin kiroankin tuota lasipintaa. Se, kun  pölyyntyy todella nopeasti ja siinä myös näkyy pienimmätkin pölyhiukkaset. Nuo ovat kuitenkin asioita, joista selviää pölyhuiskalla. Pöydän kauneus voittaa epäkäytöllisyyden.

Kivaa viikon jatkoa <3

-Pauliina

21 kommenttia:

 1. Joskus vain kauneus käy käytännöllisyyden edellä ja nättihän pöytä on, kevyen oloinen ja ajaton mielestäni. Huonekalujen taustoja on kyllä kiva tietää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuntuu, että kauneus usein voittaa käytännöllisyyden :D

   Poista
 2. Ja kuinka upeasti tuo jalkaosa näkyy lasikannen alta, huimaavan kaunis pöytä ��

  VastaaPoista
 3. Tuo pöytä on todella kaunis. Olen usein miettinytkin mikähän sen tarina mahtaa olla. Nyt sekin sitten selvisi, kiitos.Vanhemmillani on harmaalla lasilla oleva sohvapöytä. Lasi imee pölyä ja sitä saa usein pyyhkiä.En tiedä tuleeko vanhempieni pöytä joskus vielä minulle. Vanhempieni lasipöytä on isäni tekemä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden tarinoiden selvittäminen on niin kivaa, tämän pöydän kohdalla meinasi vaan jo usko loppua :D

   Poista
 4. Mahtavaa, että arvoitus selvisi! On aina niin mukavaa kuulla tarinoita tavaroiden takaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on, olen niin onnellinen että tämäkin arvoitus selvisi <3

   Poista
 5. Upea pöytä. Kun haluat pitää lasipinnat puhtaana, niin Tupperware ikkunaliina on se ainoa oikea. Siitä ei jää rätinjälkiä kun nihkeällä pyyhkii, eikä jää myös nukkaa mitä monista mikrokuiduista jää. Hienoa käsityötä on pöytäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, täytyykin testata sitä. Minä pyyhin yleensä mikrokuituliinalla ja sen jälkeen vielä kiillotan sanomalehdellä.

   Poista
 6. Hienoa, että alkuperä selvisi! Jaan tuon tunteen että pitää tietää taustat. Kuvista näkee, että öytä on laatutyötä ja on tosi kaunis! Lasipinta on kyllä vaikea, mutta sen kauneus on varmasti sen väärtti.
  Ja ihanat kuvat jälleen kerran, niitä katselisi pidempäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin näissä vanhoissa esineissä kiehtoo juuri se, että niillä on historia. Ja, kaunis kiitos kehuista <3

   Poista
 7. Ihanaa, että pöydän tarina on selvinnyt! Pöytä on oikea aarre <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä niin onnellinen, että vihdoin löysin tämän tiedon <3

   Poista
 8. Löysin tämän saman pöydän ja oli tietenkin pakko osta. En tosin ollut läheskään yhtä onnekas hinnan suhteen, mutta on tämä rahan arvoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut, tämä pöytä on niin upea, että omisin kyllä itsekin mielelläni maksanut tästä enemmänkin <3

   Poista
 9. Bongasin saman pöydän erään kotimaisen tv-sarjan lavastuksessa muutama päivä sitten ja olinkin jo aikeissa välittää lavastajan tiedot sinulle, että voisit kysellä lisätietoja. Mutta onneksi mysteeri oli selvinnyt jo! Todella kaunis pöytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos ajatuksestasi ❤️ Olen niin onnellinen, että mysteeri vihdoin selvisi.

   Poista
 10. Kiitos tiedosta! Minulla sama pöytä. Kirppikseltä löysin, 20 €. Minunkin paras kirppislöytö! Olen vuosia pohtinut missä hieno pöytä on valmistettu.

  VastaaPoista