Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kesän kirppislöytöjä!

Pitkästä aikaa esittelen teille minun kirppislöytöjäni. Tässä postauksessa esittelen löytöjä lähinnä kesäloma reissuiltani, muuten onkin tullut ihan hävettävän vähän kirppiksiä kierreltyä. Ensi viikolla onneksi pääsen pitkästä aikaa Juthbackan markkinoille Uusikarleepyyhyyn, niitä odotan kyllä todella innolla. Ihana päästä kiertelemään suurelle rompetorille. Ollaan vuokrattu sieltä mökki muutamaksi päiväksi ystävien kanssa, joten päästään samalla rentoutumaan ja lomailemaan, ihaninta. 

Kalojen kanssa ruokailutilan seinälle lennähti suloiset mustat kissat, tämä oli minusta ihan hirvittävän hellyyttävä. Ihanat kisut syleilevät toinen toisiaan. Tämä reliefi vaikuttaa jonkun itse tekemältä ja se tekee tästä vieläkin sympaattisemman. Kisut löytyivät Salo Second hand kirpparilta ja se kustansi kokonaisen euron. 

Asetelmassa näkyvä kaunis kaarevareunainen messinkikulho löytyi Kauttuan Löytökehästä ja se kustansi muistaakseni 7 euroa. 


Suloinen pieni kolmijalkainen kukkaruukku löytyi myös Salo Secondhandista, mistä lie se on alunperin ostettu,  mutta söpöytensä ja keltaisen värinsä vuoksi se hypähti minun ostoskoriini. Ruukku maksoi 3 euroa. 



Mustakeltainen reiällinen tuikkukippa tarttui matkaan Kokemäen rompetorilta. Tästä tulee aivan ihana lämmin valo, kun sisus on keltainen ja  rei'istä tulee hauskat varjot ympäristöön. tämä kustansi yhden euron. 


Kaunis vaaleanpunainen keramiikkakulho, on jo vähän nähnyt elämää, mutta väri ja muoto ihastutti niin se lähti mukaani. Kulho kustansi 20 senttiä, joten se ei myöskään ollut hinnalla pilattu. Kulhon ostin Kankaanpään lähetystorilta.


Peiliseinälle löytyi täydennystä Helsingin reissulta, kun Isoroban Fidasta bongasin kauniin messinkipeilin. Se ei vielä ole ihan päässyt seinälle asti, mutta kauniilta se minusta näyttää tuossa tasollakin nojaillessaan. Peili kustansi 10 euroa. 

Olen hulluna kauniisiin simpukoihin ja vaaleanpunaisen itsetekemäni peilin edessä oleva simpukka, on uusimpia löytöjäni. Sen ostin Sauvon pihakirppis tapahtumasta muutamalla eurolla. 


Superkaunis tyyny löytyi Kankaanpään kierrätyskeskuksesta yhdellä eurolla. Tämä kierrätyskeskus on todella siisti ja kaikki tavarat on upeasti omilla paikallaan ja helposti katseltavissa. Suosittelen siis lämmöllä piipahtamaan jos Kankaanpäähän tiesi vie. 


Upean vanhan metallikorin ostin Siurin Meijerin kirppikseltä Sauvosta. Kyseinen paikka on aivan ihana ja siellä vierailua suosittelen kyllä erittäin lämpimästi, jos vanhat tavarat kiinnostavat, Sieltä vi löytää vaikka mitä ihania aarteita ja minusta hintataso on erittäin kohtuullinen. Tästä korista maksoin 12 euroa. Lisäksi ostin sieltä kaksi vanhaa sinkkiämpäriä kukkasille, niistä maksoin 2 euroa kappaleelta. 


Tähän hyllyyn on tullut kaksikin uutta asiaa, keskihyllyllä oleva erittäin painava messinkimaljakko löytyi Kokemäen Tuohitorilta 4 eurolla. Ylähyllyllä vinossa nojaileva keraaminen päärynä löytyi Ulvilan kierrätyskeskuksesta kahdella eurolla, se on minusta niin suloinen pullukka. Päärynän toisella puolella on aukko, olisikohan se ollut alunperin tarkoitettu esimerkiksi valkosipulien säilyttämiseen. meillä se joka tapauksessa saa olla ihan koristeena. 


Keittiönpöydän on valloittanut pienten kisujen lauma ja nyt siihen lauman pääsi tälläinen aavistuksen kierosilmäinen yksilö. Tämä oli vaan niin hirmuisen ihana, että en tohtinut sitä jättää kirppiksen hyllylle. Kisu löytyi Euran Avara kirppikseltä, joka on avannut ovensa entisen kirpputori Pehtoorin tiloihin. Maksoin kissasta 5 euroa.


Kokemäen rompetorilta nappasin matkaani söpösen tattivalaisimen, tämä oli ostettaessa todella likainen, mutta onneksi saimme sen pestyä ja nyt se on kuin uusi.  Tämä valaisin on lasia ja siitä tulee todella kaunis ja pehmeä valo. Valaisimen valmistaja LampGustaf ja se on valmisettu 80-luvulla. Maksoin valaisimesta 10 euroa. 


Rauman Radanvarsi kirpparilta löytyi upea vanha pöytävalaisin, joka kierteli meillä huoneesta toiseen eikä oikein sopivaa paikkaa tahtonut löytynyt. Kuinka ollakaan elokuun pimeät illat muistuttivat minua siitä, että kasvihuoneeseen tarvitaan lisää valoa ja tämä lamppuhan on kuin tehty sinne, siinä on sopivasti ajanpatinaa. Tämä kaunis valaisin maksoi 10 euroa.


kirppislöydöin sisustettu koti

Ruokailutilan nurkkaan saapui kunnon kasaria kerrakseen, kun Rauman Spr-kirpparilta nappasin mukaani tämän persikan värisen vekkivalaisimen. Miten suloinen se onkaan tuolla nurkassa ja myös tämä valaisin antaa aivan mielettömän kauniin valon. Rakastan valaisimissa sitä, että ne antavat epäsuoraa tunnelmavaloa eivätkä räkitä liian tiukkaa valoa suoraan silmiin. Pehmeä valo luo kaunista tunnelmaa. Tämä valaisin maksoi 5 euroa. 

vekkivalaisin

finel mittakannu

Kankaanpään Lähetystorilta löysin Finelin  valmistaman emalisen puolen litran mittakannun, minulta löytyy tämä jo litran kokoisena ja se on ollut tosi kovalla käytöllä. Mahtavaa, kun nyt löytyi pienempi täysin käyttökuntoinen yksilö ja myös tämä on jo päässyt useasti tositoimiin keittiössämme. Tälläiset käyttöön suoraan päätyvät esineet on kyllä ihan parhaita. Tämä kannu maksoi 5 euroa. 

vanha marimekko tarjotin

Sauvon pihakirppis tapahtumasta löysin myös tämän kauniin Marimekon tarjottimen, kuvion on suunnitellut Fujiwo Ishimoto vuonna 1989. Se näyttää minusta aivan ihanalta kesäkeittiössä ja se on myös siellä ihan käyttöesine. 

Tälläisiä löytöjä tällä kertaa, leppoisaa sunnuntai-iltaa <3 

<3 Pauliina

Kommentit

  1. Jee, kirppislöytöpostaus! Vaikka mitä ihanaa ja kaunista olet löytänyt todella kohtuulliseen hintaan. Juthbackaan olisi hienoa päästä, ehkä vielä jonakin kesänä. Toivottavasti kohdalle osuu sieltäkin mieleisiä löytöjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirppispostauksia on ihana tehdä, mutta viimeaikoina on kiire vienyt mennessään :D Juthbacka on kyllä mahtava kokemus, niin paljon kaikkea ihanaa <3

      Poista
  2. En ehkä itse välitä kerätä ihan kauheasti kaikenlaista krääsää pitkin jokaisen huoneen ja piharakennuksen tasoja (- sitä on kummasti jo ihan tarpeeksi🙄 -) mutta jos todella tykkää jostain esineestä, niin mikä ettei. Tärkeintähän on, että itse tykkää, ja jos esinepaljous sinänsä tuo harrastajalleen iloa, niin kai sekin on ihan ok.
    (Toistakymmentä vuotta sitten, kun minulla omasta mielestäni oli hyvinkin maltillisesti tavaraa, jokin lehti otsikoi kodistamme tehdyn sisustusjutun jotenkin että ”Tavarameressäkin voi vallita siisteys”. Luulen kyllä, että otsikko johtui lähinnä runsaan keittiömme ruoka-ainepurkkien rivistöistä…. Ainakin toivon niin.) -Saga-

    VastaaPoista
  3. Voi morjens mikä koti ja sisustus. Rakastuin heti. Ihania huonekaluja sinulla!! Mikä värimaailma <3

    VastaaPoista
  4. Voi Juthbacka sentään! Oon kerran käynyt ja oli se kyllä ihana! Ystäväni kävi siellä nyt, kun mä jumitan lähinnä kotona aran vatsani kanssa. No, ehkä ens kesänä!

    Tuo punainen mittakannu olis lähteny myös mun mukaan! 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihana tapahtuma, toivottavasti ensi vuonna pääset sinne itsekin <3
      Mittakannu oli kyllä ihana löytö ja tosiaan päässyt jo kovalle käytölle <3

      Poista
  5. Teidän kodin kuvista tulee niin hyvä mieli, kattelen jokaista otosta rauhassa ja oon ajatuksissani minilomalla, kun kuvittelen olevani kussakin huoneessa. <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top