Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Tuoli puusepän ammattaitaidolla!

Kaupallinen yhteistyö: Puusuti

kotimainen keittiön tuoli

Kotimaisuus ja käsityö ovat minulle tärkeitä arvoja ja nyt pääsenkin esittelemään teille jotakin todella kaunista. Nimittäin upean puusepän taidonnäytteen, Duuva-tuolin. Tämä Puusutin valmistama ja suunnittelema tuoli on paitsi todella upean näköinen niin siinä on ihan todella hyvä istua. 

Sen todella huomaa, että tuolin suunnitteluun ja muotoiluun on käytetty ajatusta. Vaikka itse olen aina vahvasti kauneuden perään niin kyllähän käyttöön tulevat huonekalut täytyy olla myös mukavia ja ennenkaikkea kestäviä. Ja niitä molempia tämä kaunis tuoli todellakin edustaa. 

mittatilaus huonekalut puusepältä

kotimainen Duuva-tuoli

Tuolin nimi tulee Rauman giälestä ja se tarkoittaa kyyhkyä. Tuolia on saatavissa eri puulajeilla. Tässä meidän tuolissa rakastan tätä mahongin sävyä, yhdistettynä raamikkaaseen mustaan väriin. Tuoli sopii täydellisesti meidän vanhojen kalusteiden kanssa, sekä värinsä, että muotoilunsa puolesta. Tuolin muotokieli henkii minusta upeasti 50-lukua, se on ihana siro, mutta silti erittäin vankka istua.

mistä tukeva ruokapöydän tuoli

Tämän kauniin tuolin on suunnitellut ja valmistanut huonekalupuuseppä Marko Seppälä.  Hänen yrityksensä Puusuti on toiminut nyt kymmenen vuoden ajan Raumalla. Täysipäiväisenä yrittäjänä Marko on toiminut vuodesta 2022. Puusutin sivuilla pääset tutustumaan mallistosta löytyviin tuotteisiin, mutta Puusutin taidokkaissa käsissä syntyvät myös upeat mittatilaus kalusteet tai keittiöt.  

kokemuksia puusuti

kokemuksia hyvästä puusepästä

kaunis puusepän taidonnäyte

Meillä tämä kaunis tuoli päätyi minun työtuolikseni, koska tässä tosiaan on ihan järjettömän mukava istua. Mikäs tässä on näpytellessä konetta, kun alla on mukava ja vankka tuoli, joka myös sopii täydellisesti meidän muuhun sisustukseen. 

Toki olisin voinut laittaa tämän tuolin meillä oikeastaan minne tahansa, koska se näyttää kaikkialla hyvältä. Pohdinkin tässä,  että hankkisiko näitä pari lisää niin saisin tuolit meidän keittiön pienen pöydän ympärille. Olisivat sinnekin aikasta ihanat.
 
paras puuseppä

kotimainen ja laadukas ruokapöydän tuoli

Mitäs tykkäätte, eikö vain olekin aikamoinen kaunotar?
Täältä(klik!)  pääsette tutustumaan tuoliin.

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Kaunis..... arvostan käsityötä ja suomalaisuutta, mutta valitettavasti tämän talouden varakkuus riittää kuin nautiskeluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän sen, mutta aina haaveilla ja etsiä mieleisiä vaikka kirppiksiltä. Vaikkakin tälläiset laatuyksilöt ovat todellakin elämänpituisia ystäviä <3

   Poista
 2. Kaunis, linjakas tuoli on. Ehkä teidän keittiöön valitsisin eri värisen…? -Saga-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas pidän tosi paljon juurikin tästä väriyhdistelmästä <3

   Poista
 3. En sanoisi tuolia kuitenkaan ”siroksi” enkä varsinkaan ”kaunottareksi”. En tarkoita, etteikö se olisi ihan kaunis, vaan että se on enemmänkin maskuliininen. (No, nykymaailmassa kai mieskin voi olla ”kaunotar” :D ) -Saga-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tämä on juurikin erittäin siro ja todellinen kaunotar <3

   Poista
 4. Tuoli on kyllä kaunis. Siinä on jotain klassisella tavalla vanhahtavaa (viiskyt lukulaista). Ja täytyy aina nostaa hattua puusepälle, joka suunnittelee uuden tuolin. Olen itse käynyt puualan perustutkinnon ja tiedän, että tuolit on yksi haastavimmista huonekaluista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolit todellakin ovat erittäin haastavia ja itseäni viehättää kovasti tämän tuolin 50-lukulainen fiilis.

   Poista
 5. Klikkasin Puusutin sivuille. Ja yllätys! Sieltä käy ilmi, että tuolien minimitilaus onkin 4 kpl! Eli meidän "tavallisten pulliaisten", joilla ei ole mahdollisuutta kaupalliseen yhteistyöhön, ei siis kannata haaveilla ainakaan uudesta työtuolista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Puusepäntyössä suurin osa ajasta menee erilaisten asetteiden tekemiseen ja usein on niin, että itse työstö monta kertaa hyvinkin nopea toimenpide verrattuna asetteen tekemiseen kuluneeseen aikaan. Tästä syystä pelkästään yhtä tuolia ei kannata ryhtyä tekemään, sillä siihen kuluva aika nostaisi hinnan todella korkeaksi. Teen kuitenkin aina muutaman ylimääräisen, kun joku tilaa itselleen sarjan tuoleja, joten aina kannattaa kysyä ja pitääkin tästä laittaa maininta kotisivuille. Tälläkin hetkellä on 2kpl tuoleja valmiina musta/pähkinä ja tammi. Lisäksi nettisivulta löytyy myös Duuvan aiempaa, hieman pienempää versiota todelliseen poistohintaan. Aloitan ensi viikolla taas tuolien teon, joten jos yksittäsen tuolin haluaa, niin vielä voi toivoa sellaista haluamastaan materiaalista. yst terveisin Marko Seppälä Puusuti Oy

   Poista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Ehkä raskas vaikutelma johtuu vain siitä, että keittiökuvassa on vertailukohteena kaksi kevyttä pinnatuolia. Siihen kun sitten tuodaan jönkkö musta elementti, herää heti kysymys, että mitä tuo musta tuolla heleässä tilassa tekee. Muissa kuvissa istuu paremmin juuri tämän värisenä. -Saga-

  VastaaPoista
 8. Onpa upea tuoli! Todella hienosti yhdistetty vivahde mennyttä aikaa nykyaikaisella tvistillä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top