Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Grillipaikka kuntoon!

grillipaikan rakentaminen

grillipaikka kauniiksi

Kaasugrilli tuo ruma, mutta käytännöllinen vempain. Miten ne tosiaan voikaan olla niin rumia, kuka voisi suunnitella kauniin ja toimivan kaasugrillin. Tuo laitos seisoi aikaisemmin meidän takapihalla niin keskeisellä paikalla, että silmiin sattui. Päätimme siirtää sen talon seinustalle, kesäkeittiön viereen, mutta siinäkin se näytti aika reppanalta. Paikka olisi grillille hyvä, mutta siinä huonosti kasvavalla nurmella se näytti todellakin vähintäänkin surulliselta kapistukselta. Oli siis todellakin tehtävä asialle jotakin.  

Olen aivan rakastunut puutarhamme liuskekiviin ja kesäkeittiön vieressä kiemurteleekin kaunis liuskekivipolku. Kivi oli siis erittäin luonnollinen valinta myös grillipaikan alle, siten saisimme tehtyä yhteneväisen alueen. Tiedossa oli siis taasen hikisiä hommia. 

Yllä olevassa kuvassa näette lähtötilanteen, se ei todellakaan ollut karkkia silmille. Aloitimme kaivamalla alueelta nurmikon pois n. 10-15cm syvyydeltä. Meillä on hiekkamaa, se on erittäin mahtava asia näissä projekteissa. Selviämme siis usein aika pienellä kaivamisella, koska multakerros on niin ohut. Kaivamisen jälkeen, lisäsimme maahan katekankaan ja sen päälle kivituhkaa. Kivituhkan päälle ryhdyimme sommittelemaan kiviä. Videon prosessista löydätte minun Ig tililtäni(klik!).  Myös aiemmasta liuskekivipostauksesta, voitte lukea lisää kivien asentamisesta.

Kivialueen valmistumisen jälkeen, rakensimme grillin taakse pienen rimaseinämän. Se luo huonemaisen vaikutelman, eikä grilli näytä enää siltä kuin se olisi vain jätetty lojumaan keskelle pihaa. Rimaseinä käsiteltiin öljyllä ruskeaksi. Grilli ei nyt enää ollenkaan hypi silmilleni, vaan se uppoaa kauniisti pihaamme ja nyt tuossa on suorastaan ilo kokkailla. 

kaasugrilli alue puutarhaan

kaasugrilli paras

tyylikäs kaasugrilli

Täytyy sanoa, että kyllä kannatti taas hikoilla. Alueesta tuli kerrassaan ihastuttava, se sopii niin mainiosti yhteen muun puutarhamme kanssa. Tämä uusi alue sijaitsee tosiaan kesäkeittiömme välittömässä läheisyydessä, joten se on myös erittäin käytännöllinen. Kesäkeittiössä on kiva valmistella grillattavat ja siitä on ne helppo sitten siirtää grillin luokse. 

Lisäksi grillin vieressä olevalle pienelle tasolle on käyttöä, siihen on kätevä nostaa valmiit tuotteet. Taso on tehty vuosia sitten jämäpuista ja se kaipaisi uutta öljyä pintaansa, mutta vielä pitäisi päättä öljytäänkö se uudelleen harmaaksi vaiko  olisiko musta sävy parempi. 

kesäkeittiö ideat

kesäkeittiön sisustaminen toimivaksi

Kesäkeittiömme kunnostettiin myös kesän alussa. Vanha kaunis keittiönkaappi sai uuden ihanan maalipinnan, se maalattiin tikkurilan patio- ja pihakalustemaalilla,  sävynä on ihana paviljonki. Sama kaunis vaaleanpunaisen sävy löytyy meidän olohuoneen vanhasta kaapista. Lattia öljyttiin valtti plussan ruskealla sävyllä ja pöytä öljyttiin värittömällä parafiiniöljyllä. 

kaunis kaasugrilli

grillipaikka kiveys

kaasugrilli kauniimmaksi

kesäkeittiö suunnittelu

kaasupullon piilottaminen

Tässä viimeisessä kuvassa näkyy kaasupullon piilotus, sille rakennettiin puinen koppi, joka öljyttiin rimaseinän kanssa saman väriseksi. Aidan takana se on myöskin suojassa paahtavalta auringolta. Nyt sitten toivotaan niitä lämpimiä ilmoja, jotta voimme nauttia grillipaikan ja kesäkeittiön tunnelmasta. 

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Onpas kauniin ja sopusointuisen näköistä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, tykätään itsekin tosi paljon <3

   Poista
  2. Anteeksi, vastaukseni tuli näköjään vahingossa anonyyminä.

   Poista
 2. Kyllä on hieno kokonaisuus. Kaikki niin hyvin yhteen sopivaa ja kaunista. Kelpaa siellä kokkailla ja nauttia kesästä. Ihanaa ja lämmintä kesän jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kyllä niin ihana nauttia kesän antimista <3 Ihanaa kesän jatkoa myös sinulle.

   Poista
 3. Viimeistelty look ja mukavan suojaisa tunnelma, hyvä! - Saga -

  VastaaPoista
 4. Hieno tuli ja sopii kivasti yhteen kesäkeittiönne kanssa!

  VastaaPoista
 5. Ihastuttava grillauspaikka ja kesäkeittiökatos! Hyvin sopivat kaikki yhteen.

  VastaaPoista
 6. Voisikohan vielä joillain pensailla pehmentää yleiskuvaa… Kun on tuollainen lähtökohtaisesti tylsä ”kenttätontti” ja naapuritontti heti vieressä tylyn suoran aidan takana, kaipaisi jonkin kumpareen ja/tai puskan jonnekin…
  Mutta varmaan vielä keksitkin jotakin pehmennystä, hyvä maku kun sinulla on. Nyt jo olette aikaansaaneet hyvännäköiset pytingit. -Saga-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta meidän tontti on varsin ihana, paljon puita ja pensaita. Naapuri ei ole vieressä, kun tonttien välissä on kaupungin puistokaistale. En tähän kohtaan kaipaa mitään, kun kasvillisuutta on muualla niin paljon ja paksu kuusiaita antaa valtavasti suojaa puutarhaamme.

   Poista
 7. Ihan jo senkin takia, että olisi ”aikamatka menneisyyteen”, mitä nyt todellakaan ei ole. (Joskaan ei sisätiloissakaan, vaikka sisällä kaunista onkin.) - edellinen -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielipiteitä on monia, itse rakastaan 75 vuotiasta talo vanhustamme ja sitä ympäröivää puutarhaa.

   Poista
 8. Tai siis sisätiloissa on sentään jonkin verran, joskin kaikki nykyajan toiminnot on olemassa, tarkoitin. Mielenkiintoinen ja miellyttävä blogi kaiken kaikkiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en kuitenkaan halua elää museossa, vaikka vanhaa rakastankin.

   Poista
 9. Mitenkähän olisi slogan ”Tervetuloa jakamaan luovuuden ilo” tai ”Tervetuloa värien ja muotojen…” Äh, mutta jotain muuta kuin ”aikamatkalle”.
  (Naapuri on lähellä, kun naapuritalo NÄKYY olevan.😉) -Saga-

  VastaaPoista
 10. Ihanan näköinen. Pitäisi meidänkin tilata paneelit tai erikoispaneelit. Muutama projekti olisi mielessä, niin sisä- kuin ulkotiloihinkin. On tässä onneksi vielä aikaa, urakka alkaa vasta keväällä. Teidän kelpaakin grillailla tuolla.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top