Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

DIY - söpöset hyllyt!


diy hylly liimapuulevystä Kaipasin meidän sohvan takana olevalle seinälle jotain pieniä hyllyjä ja etsiskelyistä huolimatta, en onnistunut sinne löytämään mieleisiä. Niinpä ei auttanut muu kuin nikkaroida sellaiset itse, siten saisimme ainakin persoonalliset hylly. Halusin, että hyllyt eivät tosiaan olisi niinsanottua peruskauraa, vaan jotain hiekan spesiaalimpaa. 

diy seinähylly ohjeet
Yritin ensin etsiä kotoa jotain levynpalasia, mutta ei valitettavsti löytynyt tarpeeksi vahvaa tavaraa, joten hankimme hyllyjä varten muutaman liimapuulevyn kaupasta. Projekti aloitettiin sahaamalla liimapuulevyt kahtia ja sen jälkeen piirtelin liimapuulevyyn tulevien hyllyjen muodon, halusin kaarevia muotoja ja ei missään nimessä kahta samanlaista. Piirtelin muodot tosiaan hyvin rennolla otteella.

Tämän jälkeen hyllyt leikattiin muotoon pistosahalla. Sahauksen jälkeen kaikki reunat hiottiin huolellisesti. Hiomisen jälkeen hyllyt kasattiin, hyllylevy kiinitettiin taustalevyyn ruuvaamalla se takapuolelta kiinni neljällä ruuvilla ja hyllylevyn alle kiinnitettiin pienet kalustekulmat. 

diy hylly seinälle

Kasaamisen jälkeen oli maalauksen vuoro. Maalasin hyllyt kalkkimaalilla kahteen kertaan. Toisesta hyllystä tuli ihanan persikkainen ja toisesta sinapinkeltainen. Siellä ne hyllyt nyt loistavat seinällä kilpaa auringon kanssa. Hyllyt ovat itsessään niin näyttävät, että en halunnut laittaa niille liikaa tavaraa, muutama kaunis esine korostaa hyllyjä juuri sopivasti.

Hyllyt kiinnitettiin seinään ruuvaamalla ne taustalevyn läpi kiinni seinään, aion vielä maalata ruuvinkannat saman väriseksi hyllyjen kanssa, siten ne eivät häiritse liikaa. Hyllyistä tuli sen verran painavat, että muunlaisiin kiinnityssysteemeihin en nyt luottanut. 


diy hylly viherkaveille

Jos kaipaat hyllyjen tekemiseen tarkempia ohjeita niin minun instagram tililtä on nähtävissä reels-video kaikista työvaiheista. Videon löydät täältä(klik!)


Hyllyjen tekemiseen tarvitset siis:
 • Liimapuulevyä
 • Pistoshan
 • Ruuveja
 • Kalustekulmia
 • Lyijykynän
 • Maalia ja siveltimen
Minusta näistä tuli niin somat ja kaiken kaikkiaan tämä oli aivan ihana projekti toteuttaa. Selkeästi on kevät, kun kaikenlaista projektia pukkaa mieleen. Tällä hetkellä meillä on suunnitteilla vaatehuoneen/vaatesäilytyksen uusiksi laittaminen. Meillähän ei varsinaista vaatehuonetta ole, mutta olemme valjastaneet yhden pienen huoneen siihen käyttöön. Ihanaa saada sekin ikuisuusprojekti vihdoin eteenpäin. 

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Hauskat ja persoonalliset hyllyt. Tosi kivan näköistä! Aika rohkeatakin - kun vertaa suomalaisten musta-harmaa-valkoisiin ”joka kodin” olohuoneisiin. Saga

  VastaaPoista
 2. Ihana hyllyidis!!! Ja nurkan väritys on kivan värikäs, niin makeesti keväinen.

  VastaaPoista
 3. ihanat hyllyt.varastanpa ideasi yöpöydiksi kun keväällä muutamme alakertaan nukkumaan kun jään eläkkeelle.huone joutaa taas makiuuhuoneeksi ja vanha kalustus jää ylös.enkä halua lattialle yöpöytiä.olenpa myös rohkea ja kokeilen kalkkimaalia.sinulla on ihanasti värikästä.

  VastaaPoista
 4. Hyllyt näyttävät super herkullisilta! Ihana kokonaisuus.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top