Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

1000 kukkasipulia

Niin, totta tosiaan, syksyllä ne istutin 1000 kukkasipulia. Muistan viettäneeni sipulien istutushommissa lähes viikon, kukkapenkki kerrallaan istuttelin. Istutin narsisseja, tulppaaneja, laukkoja ja liljoja. Valitsin silloin eri aikoihin kukkivia tulppaaneja ja se näyttää onnnistuneen. Vaikka varmasti puutarhassa tällä hetkellä onkin tulppaanien paras aika, niin näyttää siltä, että uusiakin tulppaaneja nousee jatkuvalla syötöllä eli todellakin saamme nauttia noiden upeiden kukkien loistosta vielä pitkään. 

Valitsin eniten darwin ja triumph lajikkeita, koska ne kukkivat suurimmalla todennäköisellä vuodesta toiseen eikä joka vuosi tarvitse olla istuttamassa noin valtavaa sipuli määrää. Ensi syksynä voin siis niiden lisäksi istuttaa joitakin erikoisempiakin lajikkeita joukkoon. Nyt, kuitenkin keskitytään tähän upeaan hetkeen, kun puutarhamme on väriä pullollaan. Tässä teille siis aikamoinen kuvapläjäys, jonka kuvasin tänä aamuna. kuinka saan tulppaanit kukkimaan


tulppaanit kukkivattulppaanien istuttaminen

tulppaanit kukkivat

Voitte varmaankin kuvitella kuinka onnnellisena kuljen tuolla puutarhassa, tämä näky jos mikä saa minut hymyilemään. Kyllä todellakin kannatti syksyllä kyykkiä pylly pystyssä sipuleja maahan iskien. Olen jo nyt tehnyt merkintöjä, että minne pitää ensi syksynä istuttaa lisää sipuleja. Koska eihän sitä syksyllä enää muuten muista. 

Ihana, ihana toukokuu <3 

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Nyt on upeaa. Olen haaveillut tuollaisista sipulimääristä jo hetken ja myöskin Darwin lajikkeita paljon, koska ne on kukinnassaan pitkäikäisimpiä. Aina vaan on tullut jotain muuta rahanmenoa siihen aikaan kun sipuleita voisi tilailla. Noh, ehkä joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös haaveilin tästä vuosia ja nyt oli onnneksi mahdollista tämä haave toteuttaa. Darwin lajikkeet ovat kyllä mahtavia, kukkivat pitkään ja upeasti.

   Poista
 2. Virpi ihastui pihaasi

  VastaaPoista
 3. Miten upeat tulppaani-istutukset! Ihastuin erityisesti tuohon lilan ja valkoisen yhdistelmään. Noita värejä en ole koskaan kokeillut, kun olen jotenkin vaan tullut valinneeksi aina punaisen ja keltaisen sävyjä. Tuollaista tuhannen sipulin määrää en uskalla kuvitellakaan kerralla. Minusta satakin olisi jo aika paljon, vaikka pihamme iso onkin. Mutta todella kaunista, kun on paljon tulppaaneja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lila ja valkoinen oli puolisoni valinta ja se on kyllä todella upea. Meillä on valtava piha ja tänne kyllä saa sipuleita uppoamaan melkein niin paljon kuin jaksaa kaivaa :D

   Poista
 4. Toukokuu on ihanin aika! Sitä ei voi kuin ahmia! - Saga -

  VastaaPoista
 5. Puutarhasi on todella tunnelmallinen! Tilatessasi tulppaanin sipuleita mistä tiedät kukkimisajankohdan?Mitä lannoitteita käytät-kukkimisaikana/ennen?-Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Usein kukkimisajankohta ilmoitetaan, toiset lajikkeet ovat myöhäisempiä ja toiset aikaisempia, kun valitsee molempia niin yleensä kukkimisesta saa nauttia pidempään. Lannoitan keväisin kanankakalla ja kompostilla kukinnan jälkeen lisään penkkeihin kanankakkaa.

   Poista
 6. Mitä sitten kun nämä on kukkineet jääkö kukkapenkit paljaaksi eivät kuki koko kesää vai onko monivuotiset sitten kukassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaanit on istutettu perennojen sekaan, joten niiden jälkeen aloittelavat perennat kukintaansa. Samalla perennojen lehdet peittävät kuihtuneet tulppaanien varret, jotka on hyvä antaa kuihtua paikoilleen, koska sipulit imevät niistä voimaa. Kukkanuput kannattaa kukinnan jälkeen kuitenkin poistaa.

   Poista
 7. On kyllä upean näköistä, ihana väriloisto! Ja hienoa, jos eri lajikkeista pääsee nauttimaan pitkin kesää vielä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top