Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Tuolitanssia!

ruokailutilan sisustaminen

Meidän ruokailutilassa on tanssittu tuolitanssia, siellä on nyt pyörinyt tuoleja viime aikoina melkoisen paljon. Meillä on ollut pitkään eriparisia mustiksi maalattuja tuoleja pöydän ympärillä ja olen jo hyvän tovin ollut sitä mieltä, että mustaa on minun makuuni aivan liikaa. Ensin ajattelin, että olisin maalannut osan tuoleista erivärisiksi. Mutta kun kaipasin tilaan enemmän puun tuomaa lämpöä, niin maalaaminen ei olisi auttanut. Meidän pitäisi siis etsiä puun väriset tuolit ja kuinka ollakaan pääsiäisen kirppiskierroksella meitä lykästi.

Olimme ystäviemme kanssa Kauttuan Löytökehässä ja siellä oli myynnissä upea pöytäryhmä, neljä tuolia ja kaunis pyöreä pöytä. Ihastuin palavasti tuolien upeisiin selkänojiin, mutta mielessäni ajattelin, että ei me voida niitä hankkia, koska me tarvitsisimme kuusi tuolia ja pöydällä emme tekisi mitään. Siinä sitten ystävämme tokaisivat, että he ovat etsineet mökille juuri tuollaista kaunista pyöreää pöytää. Miten kätevää saisimme siis jaettua setin, eikä meidän tarvitsisi hankkia mitään turhaa. Ajattelin kuitenkin, että tuolit on niin erikoiset, että emme koskaan voisi löytää kahta puuttuvaa. 

Siinä sitten aikani pähkäiltyä päätin kuitenkin ottaa riskin ja ostimme kimpassa tuon kauniin setin. Onnekseni tuolien pohjassa luki valmistaja, joten ajattelin sen helpottavan puuttuvien tuolien etsintää. Lisäksi tuoleissa oli upea ja tosi hyväkuntoinen verhoilu, joten selviäisimme pelkällä putsauksella ja saisimme tuolit siten heti käyttöön. Tämän löydön jälkeen meillä olikin sitten kaksitoista tuolia ruokailutilassa, onneksi meillä kävi muutamia ystäviä kylässä, jotka olivat etsineet juuri niitä meille ylimääräisiä tuoleja ja sain tuolit heti kiertoon, ihan parasta. 

Latasin meidän tuoli löydöstä videon Instagramin tarinoihin ja eipä aikaakaan, kun eräs ihana seuraajani laittoi viestiä, että häneltä löytyisi pari samanlaista tuolia ylimääräisenä. Ajattelin, että ei tämä voi olla tottakaan, näinkö helposti saisin kaksi puuttuvaa tuolia. Niin siinä tosiaan kävi ja eilen haimme puuttuvat tuolit kotiin. Ihan mieletöntä. Tosin niissä kahdessa on vähän askarreltavaa, lakkapinta kaipaa uusimista ja tuolit pitää verhoilla uudelleen, mutta ne on melko helpot kunnostustyöt. 

pehmustetut tuolit ruokailutilaan

tuolit ruokailutilaan

ruokailutilan tuolit

lahden puukalusto oy

kirppikseltä puutuoli

Nyt meillä siis on upea tuoliryhmä koossa ja ruokailutilassa on sitä kaipaamaani puun tuomaa lämpöä. Meidän ruokapöytä, kun on pinnaltaan ihan valkoinen, nyt sitä tosin koristaa kaunis keväinen pöytäliina. Mustaa on nyt juuri sopivasti, se tuo pientä kontrastia, mutta ei hallitse liikaa tilaa. Hankkimamme tuolit on Lahden Puukaluston valmistamat eli nykyisen Iskun. Lahden Puukaluston nimi vaihtui 1961 Iskuksi. 

lahden puukalusto tuoli

Maksoimme kaikista kuudesta tuoleista yhteensä 85 euroa eli yhdellä tuolille jäi hintaa vähän reilut 14 euroa. Ei kovin paha hinta näin upeista ja tukevista puutuoleista. Nämä tuolit ei toisaan nitku eikä natku, näistä on varmasti meille iloa vuosiksi eteenpäin. Kierrätys tosiaan kannattaa. 

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Upeat tuolit ja todella kaunis kokonaisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt tämä todellakin tuntuu ja näyttää kokonaisuudelta <3

   Poista
 2. On nätit. Nätti oli huone tosin ennenkin. - Saga -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nämä tuolit minusta toivat ihanaa lämpöä tänne <3

   Poista
 3. Wau, mirä löytöjä olet tehnyt! Tuolit sopivat kauniisti muuhun sisustukseen. On kyllä hyvä juttu, että erilaisissa some-ryhmissä saa asiat nopeasti etenemään ja toisen "roskasta" tulee toisen aarre.

  VastaaPoista
 4. Moi. Siis ihan mielettömän hyvä tuuri. Kaikkien kannalta. Näinhän tämä kiertotalous pelittää.
  Kaunis kesäinen ruokailutila. Onnittelut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se todellakin pelittää ihan parhaimmillaan, ihan parasta.

   Poista

Lähetä kommentti

back to top