Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Vaatesäilytys vanhassa talossa!

Kaupallinen yhteistyö: Mirror Line 

vanhan talon säilytys toimivaksivanhaan talon vaatekaappi

Moni vanhassa talossa asuva sen varmasti tietää, säilytystilojen puute aiheuttaa harmaita hiuksia, koska säilytystiloja on joko todella olemattomasti tai kiinteitä kaappeja ei ole välttämättä ollenkaan. Meillä ainakin tämän ongelman kanssa on painittu ja ollaan yritetty löytää tähän ongelmaan vanhan talon tyyliin sopivaa ratkaisua. Unohtamatta kuitenkaan käytännöllisyyttä, hyvät ja toimivat säilytystilat ovat kuitenkin arjen pelastus, ei kukaan halua käyttää aamujaan etsiessään tavaroita milloin mistäkin. 

Olen netin syövereistä etsinyt kuvia ja yrittänyt ideoida toimivaa ratkaisua. Meidän yläkerrassa sijaitsee pienen pieni huone, jolle emme ole keksineet muuta käyttötarkoitusta kuin vaatehuoneena toimiminen. Hankaluus tuli esiin siinä, että huoneessa on kokonaiset kolme ovea, ikkuna, vinot lattiat ja rikkonaisia seinäpintoja, joten tulin siihen tulokseen, että ainoa ratkaisu on tilata kaapit mittatilaustyönä. Sitten törmäsin kotimaiseen Etelä-Pohjanmaalla toimivaan Mirror Lineen ja otin heihin yhteyttä, olin kuullut yrityksestä pelkästään positiivista palautetta. Lisäksi yrityksen arvot sopivat minun arvoihini, vastuullisuus ja kotimaisuus on minulle todella tärkeitä mittareita. Korkeaa ja kestävää laatua tietenkään unohtamatta. Vuosikymmeniä kestävä laadukas valinta on hyvä vastaisku kertakäyttökulttuuria vastaan. 

Ennen tätä muutosta meidän vaatehuone oli vähintäänkin surullinen näky, se ei ollut mitenkään toimiva meille ja kalusteet olivat tilaan ihan väärän kokoisia ja olipas tilaan tungettu myös pakastin. Huone tuntui ahtaalta ja ankealta. Alla näet kuvia huoneen melko surullisesta lähtötilanteesta:

Mirror Linen mallistosta löytyi täydellisesti meidän kotiin sopivat Rajaton-liukuovet ja kalusteet. Ne sai tilata millä vaan NCS-sävykirjaston sävyllä, joten kaapistot saisi todellakin sopimaan juuri omaan sisustukseen. Me valitsimme kaappeihin Pohjoisen harmonia- sävykokokoelmasta sävyn Huvi, se on minusta todella kaunis vanha vihreä ja sopii niin kauniisti yhteen vaatehuoneen muiden värien kanssa. Kaapistot suunniteltiin yhdessä Mirror Linen suunnittelijan kanssa toimivaksi, niin että ne palvelevat juuri käyttäjäänsä eli tässä tapauksessa minua ja puolisoani. Minä kaipasin suurimmalta osin vaatteille laatikoita ja rekkitilaa, kun taas puolisoni kaipasi enemmän hyllytilaa. 

Hyvä suunnittelu on kyllä todella tärkeää ja tässäkin todella huomaa rautaisen ammattitaidon, meiltä olisi jäänyt huomioimatta muun muassa sellainen asia, että perimmäisen kaapin laatikot eivät pääse kunnolla aukeamaan, kun edessä on patteri. Hyvällä suunnittelulla todellakin saavutetaan paras ja toimivin lopputulos. Oli ihanaa pallotella ideoita asiantuntijan kanssa, sain nopeasti ja helposti vastauksen kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Tuli todella olo, että meidän tarpeita ja toiveita kuunnellaan.

vaatekaappi mittatilauksena

Tilaamieni mallipalojen avulla oli helppo tehdä valintoja omassa kodissa eli siellä minne kaapit tulevat. Onhan se ihan eri asia katsella malleja myymälässä tai netissä. Täältä voi tilata mallipalalaatikon omaan kotiin. Kaapistojen laatikoihin ja hyllyihin valitsimme sävyn hunajatammi, se toimi minusta kauniisti yhteen vihreän sävyn kanssa. Tämä väriyhdistelmä on niin kaunis ja sopii minusta niin upeasti vanhaan talon henkeen. Huoneen seinät maalasimme sävyllä "nukke" ja peräseinään laitoimme kirppikseltä löytyneen vintagetapetin.

kotimainen vaatekaappi

vanhan talon säilytysratkaisut

säilytysratkaisut vanhaan taloon

vaatehuone vanhaan taloon

vanhan talon säilytys

Tykkään todella paljon kaapistojen eleettömästä ilmeestä, minusta on ihana kun kalusteissa ei ole ulkonevia vetimiä vaan laatikoiden väliin jää sormirako, josta laatikko on helppo avata. Liukuovet sulautuvat saumattomasti yhteen kaapiston kanssa, kaikki yksityiskohdat ovat niin huoliteltuja, että tälläinen kauneuden rakastaja, täällä ihan huokailee ihastuksesta.  

Meidän vaatehuoneeseen valikoitui, sekä avonaista, että ovellista säilytystilaa. Olisin ehkä valinnut kaikki avonaiseksi, jos meillä ei olisi kissoja, jotka nukkuisivat hyllyillä olevien vaatteiden päällä. Mutta kuten alla olevista kuvista näkee, niin meidän uteliaat ystävämme kyllä karvoittaisivat kaikki vaatteemme jos ovia ei olisi. Antaahan ovet myös suojaa pölyltä ja jos vaatekaapit sijaitsevat paikassa, jossa vaatteet olisi jatkuvasti näkösällä, on niihin ehkä järkevää laittaa ovet.


säilytys kuntoon vanhassa talossa

Rajaton liukuvien vetimiksi valitsimme kauniin soikean vetimen, se henkii minusta upealla tavalla vanhaa ja sitä on helppo käyttää. Ovet liukuvat kiskoilla unelman kevyesti.

vaatesäilytys vanhaan taloon

vaatehuone vanhaan taloon

kokemuksia mirror line

toimiva säilytysratkaisu vanhaan taloon

Mittatilauksena tehdyillä kaapistoilla saimme millimetrin tarkasti kaikki huoneen neliöt hyötykäyttöön. Tuntuu siltä, että tämä tila olisi suurentunut, aivan kuin joku olisi käynyt salaa siirtämässä seiniä. Olen tämän projektin aikana jo unohtanut kuinka epätoimiva tämä huone aikaisemmin olikaan. Se on varmasti merkki siitä, että huoneesta todellakin tuli nyt paitsi äärettömän kaunis niin myös todellakin meidän tarpeisiin täydellisesti toimiva huone. Sanoinkin puolisolleni, että tuntuu lähes käsittämättömältä, että tämä meidän kodin rumin ja epäkäytännöllisin huone voi oikeasti näyttää näin hyvältä ja tuntua näin toimivalta. 

Tästä huoneesta on ihana aloittaa päivä ja tähän huoneeseen on myös ihana päättää päivä. Tässä tilassa kaikelle on omat paikkansa ja se todellakin tekee arjesta toimivaa. Enää ei tarvitse kiroilla vanhan talon säilytystilojen vähyyttä, nyt voimme vaan ihmetellä miksi emme tehneet parempia säilytystiloja aiemmin. 

vaatekaappi vanhaan taloon

toimiva vaatekaappi vanhaan taloon

vaatekaappi mittojen mukaan

Kaikki upeat Mirror Linen kaapistot löydät täältä(klik!) 
ja Rajaton-liukuovet täältä(klik!)

Mitäs tykkäätte lopputuloksesta? 

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Tällaiset parannukset tuovat kyllä melkoisen lisän elämänlaatuun - tiedän kokemuksesta - onneksi olkoon!
  Kaapisto on aika ”ankaran” näköinen, mitä vaikutelmaa kuplivan heleä tapetti pehmentää ja ilostuttaa mukavasti. Itse lisäisin vielä kaappien päälle kattoon ulottuvan, samansävyisen sokkelilaudan. Ainakin kuvissa kaapinpäällysvarjot näyttävät tylyiltä ja mitä käytäntöön tulee, pölyjen pyyhkiminen noista kaikkein ahtaimmista vinokaton kulmista on ikävää. Tosin kyllähän nuo pölyt imurilla mainiosti lähtevät. Mutta näyttäisi mielestäni paremmalta, jos kaapit ulottuisivat ihan eikä melkein kattoon. - Saga -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä muutos todellakin helpotti aivan valtavasti meidän arkea. Jokainen aamu on alkanut niin paljon paremmin, kun kaikki tarvittava on helposti löydettävissä. Minusta taas kaappien pehmeä sävy ja kaunis ulkomuoto luo ihanan tunnelman tähän huoneeseen. Tämän huoneen lattiat on niin vinot, että emme voineet kuvitellakaan tänne täyskorkeita kaapistoja, koska ne olisivat näyttäneet vinoilta, samasta syystä mikään sokkelilauta ei tulisi kyseeseen.

   Poista
 2. Ensimmäisen kuvan näkymä toisesta huoneesta ”uuteen” vaatehuoneeseen on kaunis! -Saga-

  VastaaPoista
 3. Eipä olekaan vinokatot, huomasin. Mutta silti, sokkelilaudat, sanon minä. (Tai siis itselleni sanoisin. Sinun kotisi. Kaunis koti.). - Saga -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ei tosiaan tänne istu, koska vanhan talo ja vinot lattiat ja katot :)

   Poista
 4. Ihana huone ja ihana tapetti myös, mikä tapetti ja mistä sitä saa 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis, tapetti on kirppislöytö, eli se on aitoa vintagea.

   Poista
 5. Kaunis,ihana ja käytännöllinen. Tykkään😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla ja sitä tämä todellakin on. Olen niin iloinen tästä muutoksesta <3

   Poista
 6. Mitä visuaalisuuteen tulee, kauniisti sointuvat värit ovat tässä parasta. Ja vanha väliovi. Taas ikkuna puitteineen ja juurikin nuo korkeat, ”konemaalatut” kaapit tekevät kerrostalomaisen tunnelman. Aivan kuin joku olisi yrittänyt tapetilla ja verholla muuntaa kerrostalohuonetta vanhempaan ja omakotimaisempaan suuntaan. Tämä minulle ihan väkisin tulee mieleen.
  Jos olisi muu huone, kaipaisin jotain vanhahtavaa ”rosoa”. Mutta tämähän onkin vaatehuone ja siinä käytännöllisyys on kaikkein tärkeintä. Ja käytännöllinen tämä on. Olen iloinen, että olette saaneet vaatteet järjestykseen ja arki sujuu. Vielä kerran onneksi olkoon! - Saga -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän huoneen pääasasiallinen tarkoitus todellakin on toimivuus ja sitä tämä todellakin nyt on. Ikkuna on vanha alkuperäinen 40-luvulta ja puitteitakaan emme vaihtaneet. Tässä huoneessa on minusta ihana vanha tunnelma, samoin kuin koko kodissamme, unohtamatta kuitenkaan sitä tärkeintä eli käytännöllisyyttä.

   Korkeat, hyvin suunnitellut, meille mittatilauksena tehdyt kaapit mahdollistivat sen, että saimme tästä epäkäytännöllisestä tilasta oikeasti toimivan.

   Poista
 7. vanhassa talossa pitää ilman kiertää vapaasti siksi meilläkään ei ole kaappien alla sokkelilistoja eikä kaapin päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin ilman on hyvä päästä vapaasti kiertämään.

   Poista
 8. Mä oon jotenkin aina ihmetellyt tätä kun sanotaan, että vanhoissa taloissa ei ole säilytystiloja… mun lapsuudenkodissa (1959) on niitä kyllä mielestäni ihan jees. Keittiössä tiskikaappien lisäksi kolme ylös asti olevaa komeroa, makkarissa yksi ja eteisessä kaksi. Yläkerrassa on eteisessä kaksi, plus pitkä lapekomero, olkkarissa pieni vaatehuone ja keittiössä kaksi, plus pitkulainen lapekomero. Mutta kai nää riippuu talosta?
  Meidän nykyisessä kodissa (1951) ei alakerrassa ole alkuperäisiä komeroita ollenkaan (kellaritilaa kyllä on paljon) mut yläkerrassa on kolme komeroa plus neljä isoa lapekomeroa. 🤔
  Että näköjään se vaihtelee tosiaan. Ihanat kaapit saitte ja parasta on, jos epäkäytännölliseksi koettu huone on nyt tosi hyvä!! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleisesti ei niitä säilytystiloja hirveästi ole, ei ainakaan kovin käytännöllisiä. toki meilläkin on viisi vinttiä, mutta ne on kylmiä ja ei sieltä olisi kovin kiva vaatteita hakea. Toki niistä saisi remontilla lämpimiä, mutta en näe järkeä siinä, että tekisimme lisää lämmitettäviä neliöitä. Ihan mahtavaa, että joissakin vanhoissa taloissa on ymmärretty tehdä riittävästi säilytystiloja. Meillä ei ole kuin kolme kiinteää kaappia ja ne on valjastettu ihan muuhun käyttöön kuin vaatteille. Onneksi nyt meillä on todellakin toimivat ja kauniit säilytystilat, olen niin onnellinen <3

   Poista
 9. Ihana sisustus ja tunnelma koko talossa 🤗

  VastaaPoista
 10. Mikähän on lapekomero…

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmaankin lappeen eli vinokaton alle tehty komero.

   Poista
 11. Onpas hauska, että teillä on tuollainenkin huone! En muista, että olisin aiemmin törmännyt vaatehuoneeseenne blogissasi. Toimiva vaatesäilytys on kyllä tärkeä, ja mikäs sen parempi, että on myös visuaalisesti silmää miellyttävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli aikaisemmin niin kammtotava, että ei tätä tullut sen takia paljon kuvailtua :D onneksi nyt sekin asia on toisin ja tämä on yksi kotimme kauneimpia ja toimivimpia tiloja <3

   Poista
 12. Vaatehuoneestanne tuli käytännöllinen satumaa! 🌸🌼🌺

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top