Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Linnut lennähtivät makuuhuoneeseen!

vanha messinkinen lintu

Moni teistä onkin varmasti huomannut, että olen hullaantunut messingistä. Se on vaan niin ihana materiaali ja siinä patinakaan ei haittaa ollenkaan, päinvastoin. Ajanhammas tekee vaan hyvää messingille, tykkään siitä että aika saa todellakin näkyä. Löysin loppuvuodesta Tampereen Radiokirpparilta kaksi kaunista lintua ja viikonloppuna ne vihdoinkin lennähtivät meillä paikoilleen.

Välillä näissä pienissä projekteissa vaan kestää, milloin on vasara hukassa tai ei löydy nauloja jne. Se on suorastaan koomista miten joskus pieninkin asia vaan jää odottamaan. Linnut lojuivat aika pitkään yöpöydälläni ja olen tyytyväinen, että nyt ne vihdoin ovat siellä mihin ne kuuluukin. 

messinki lintu

messinki lintu seinäkoriste

Linnut löysivät siis paikkansa makuuhuoneen seinältä, sinne ne minusta sopivat niin kauniisti ja on ihana katsella niitä heti herätessä. Ostaessani linnut, en ajatellut niiden olevan oikeasti vanhoja. Mietin, että ne ovat varmaankin jotain uustuotantoa, mutta sitten kotona katselin niitä tarkemmin ja tajusin, että ne on aika painavia ja tekotapa ei ole ihan tätä päivää. Päätin sitten tutkia asiaa hieman tarkemmin ja löysinkin netistä vastaavia lintuja. Niitä oli myynnissä lähinnä huutokaupoissa, Ruotsissa, Saksassa ja Ranskassa. Suomalaisilla sivustoilla en vastaaviin törmännyt. 

Monella sivustolla kerrottiin lintujen olevan ranskalaista tekoa ja niitä olisi valmistettu vuosina 1950-1974. Uskon siis, että kyseessä ei todellakaan ole ihan tätä päivää olevat lintuset. Niin tai näin, minusta nuo linnut aivan ihastuttavat, eikä hintakaan ihan päätä huomannut, maksoin linnuista 4 euroa kappaleelta. 
Muuten makkarissa on kaikki aika lailla ennallaan. Näyttävää kukkatapettia rakastaan edelleen, se jaksaa aina vaan sykähdyttää. Varastojen kätköissä olevia mattoja tänne aina sovittelen, mutta mikään ei oikein tunnu sopivalta ja uusiakaan en oikein haluaisi ostaa. Joten näillä mennään mitkä kuvissakin näkyy, ei ne hassummat ole, mutta jotenkin silti vääränlaiset. Eiköhän tähänkin vielä ratkaisu löydy. 

Kivaa uutta viikkoa!

<3 Pauliina


Kommentit

 1. Tuo tapetti on kyllä minunkin mielestäni hurmaava ja linnut sopivat hyvin sisustukseen.

  VastaaPoista
 2. Kiinnostaa tietää mistä teidän sängyn päädyssä olevat valaisimet ovat peräisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on molemmat kirppikseltä, vanhoja Valinten valaisimia.

   Poista

Lähetä kommentti

back to top