Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Lisää villaa kuistille!

maton peseminen lumi

Kirpputoreilla kiertelyssä parasta on ehdottomasti se, että koskaan ei voi tietää mitä eteen sattuu. Siellä hyllyjen välissä voi pilkottaa jotain sellaista, mitä et todellakaan tiennyt tarvitsevasi, mutta kun näet sen niin tarve iskee päin kasvoja. Siinä saattaa olla edessä keskustelu itsensä kanssa, siitä että onko tämä nyt todellakin vietävä kotiin? Minne sen sijoitan? Voisiko tämän aarteen kuitenkin jättää jonkun toisen löydettävälksi? Harmittaako minua myöhemmin jos en nappaa tätä nyt mukaan? Kirpputoriaarteet, kun tuppaavat olevan usein sellaisia "kerran elämässä" tapahtuvia juttuja ja jos kirpputorille palaa niin siellä tuskin enää se sama aarre odottaa sinua. Niinpä päätökset on usein tehtävä nopeasti.

Vuoden ensimmäisellä kirppiskierroksella minulla oli tiedossa tämä paini itseni kanssa. Nimittäin siellä kirppiksen lattialla muoviin käärittynä oli upea villamatto, matto oli yhtä vanha kuin talomme se oli käsinkudottu, edullinen ja ihana. Mutta, kun juuri ajatellut, että meillä on mattoja ihan riittävästi, niitä ei siis missään nimessä tulisi hankkia lisää. Toisaalta taas viileällä kuistillamme oli tällä hetkellä puuvillamatot, villamatto olisi paljon lämpimämpi ja mitatkin olisi sopivat siis ihan sillä tavalla just eikä melkein. Mitä siinä muuta voi tehdä, kuin napata matto kainaloon, heittää matto kotiin tullessa hankeen puhdistumaan ja siitä sitten kuistille. 

lumipesu villamatto

villmatto huolto

Tämä villamatto on todella lämmin ja siksi en voi olla muuta kuin tyytyväinen, että sen päätin kotiimme hankkia. Miten ihana tässä onkaan nyt kävellä, kun lattia tuntuu oikeasti lämpimältä. Villan ja puuvillan ero on kyllä ihan valtava. Maton väritys on aika talvinen, mutta sehän sopii, sillä kesällä kuistille sopiikin paremmin räsymatot, jotka talon edellinen asukas on vartavasten tähän kuistille tehnyt. 

Tällä löydöllä ei ollut hintaa kuin 40 euroa ja se ei kyllä ole näin valtavan suuresta käsintehdystä villamatosta hinta eikä mikään. Maton mitat on 180x290cm. Tuntuu tämä matto olevan myös kissojen mieleen, ilmeisesti tuntuu mukavalta ja lämpimältä tassujen alla. 

kirppislöytöjä

villamatto lumipesu

vanha villamatto

Tätä hankintaa voi myös perustella sillä, että tämä tosiaan eristää kylmän tuloa lattiasta, joten eikös silloin voida puhua melkein pelkästään siitä, kuinka hyvän säästön tein :D Niin tai näin,  ainakin olen nyt erittäin tyytyväinen, että keskustelu itseni kanssa päätyi maton kotiuttamiseen. 

Mukavaa uutta viikkoa!

<3 Pauliina

Kommentit

  1. juu nopeat syö hitaat.huomenna se olisi jo mennyt.

    VastaaPoista
  2. Matto on kyllä kaunis ja sopii tuohon tilaan todella hyvin. Olen itsekin villamattojen ystävä, koiraperheessä ne toimivat hyvin, koska ne hylkivät likaa ja ovat siinä helppoja pitää puhtaana.

    VastaaPoista
  3. Kaunis matto ja sopii tilaan kuin nenä päähän! Mulla on ollut sellainen vinksahtanut mielikuva villamatoista, että niihin tarttuu kaikki mahdollinen. Olen ilmeisesti ollut todella väärässä...?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top