Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Syyspuuhia kasvarissa!

Lokakuu on alkanut niin kauniina ja aurinkoisena. On ollut ihana tehdä syyshommia puutarhassa ja puuhailla kasvihuoneessa, kun aurinko on ihanasti lämmittänyt. Myös puutarhan upea väriloisto saa hymyn huulilleni, mieletöntä miten luonto voikaan olla näin upean värikäs. Tuntuu suorastaan etuoikeutetulta asua maassa, jossa on neljä upeaa vuodenaikaa. 

Olen istutellut kukkasipuleita tänä syksynä aika hurjan määrän, yhteensä lähes 700kpl, huhhuh mikä homma, mutta keväällä urakasta saa sitten nauttia. Täytyy vaan toivoa, että talvi ei ole liian raju, viime talvi oli aika armoton monille kasveille. Toivoa sopii, että ei tule toista samanlaista putkeen. 
Kasvihuoneeseen kannnoimme puolisoni mummon vanhan pöydän, sen äärellä on ihana pelailla ja nauttia lämmittäviä juomia. Istuttelin kasvihuoneeseen myös muutamia callunoita, jotta siellä on jotakin kaunista katseltavaa. Meilläpäin on ollut vielä sen verran lämmin, että chilit olen vielä kasvihuoneessa pitänyt siinä toivossa, että loputkin chilit vielä kypsyisivät. Kohta on kuitenkin niidenkin suhteen luovutettava ja otettava vaan pari talvetettavaa yksilöä talteen. 


Talvellakin saamme nauttia oman puutarhan omenista, kun viipaloin niitä ison satsin pakkaseen ja myös kuivattuina niitä löytyy. Viipaloin omenat kuorineen päivineen, koska haluan että kaikki mahdolliset vitamiinit säilyvät. Käytämme omenalohkoja pääsääntöisesti smoothien joukossa. Nyt säätiedotus näyttää siltä, että sateita olisi luvassa. Onneksi puutarhahommat ovat meillä hvyällä mallilla niin ei sade meitä haittaa. Pakko vielä loppuun kertoa yksi asia, josta olen viime aikoina ollut erittäin onnellinen. Me nimittäin pääsemme vihdoinkin kokonaan eroon öljylämmityksestä. Meidän kellarissa nimittäin odottaa asennusta ilmavesilämpöpumppu, jännityksellä odotan pysyykö talomme edelleen lämpimänä vai pitääkö meidän hankkia mahdollisesti vihdoin se varaava takka. Nähtäväksi jää. 

<3 Pauliina 
Kommentit

 1. Onpa niin kaunista teidän puutarhassanne! Hurjan määrän sipuleita laitoit maahan - jään odottamaan kevään kuvasatoa kukinnasta.
  Aurinkoista syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis <3 En malta odottaa, että keväällä saan ihastella sitä kukkaloistoa. Aurinkoista syksyn jatkoa myös sinulle!

   Poista
 2. Niin ihana teidän puutarha. Kuinka teillä kävi tuon ilma-vesilämpöpumpun kanssa, pääsittekö jo eroon öljystä ja pitikö hankkia varaava takka? Meiltä takka löytyy, mutta olisi myös suunnitelmissa hankkia tuo ilma-vesilämpöpumppu meidän omakotitaloon. https://www.kylmamestari.fi/ilma-vesilampopumput

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top