Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Puutarhassa tänään!

Puutarhassa on kaikki vielä vähän heikunkeikun. Kaikkialla tuntuu olevan jos jonkinlaista projektia meneillään, mutta niinhän se meillä aina on, varsinkin näin keväisin, kun suurin puutarhainnostus iskee. Eikä puutarhasta kyllä koskaan valmista tulekaan, aina sitä innostuu jotain puuhailemaan ja sehän siinä onkin just niin ihanaa. Nyt olemme kaivaneet uutta pensasaluetta ja siihen vierelle tulee myös pieni oleskelualue, laitan tästä lisää juttua, kun pääsemme sen homman kanssa eteenpäin.  

Halusin kuitenkin napsia kuvia siitä, miltä puutarhassa näyttää juuri nyt. Kaikki tuntuu olevan tänä vuonna todella paljon myöhässä ja kukkapenkeissä on tyhjiä aukkoja, sillä talvi tuntui olevan liian kova osalle kasveista. Aukkoja täytyy siis paikata, jos sieltä ei todellakaan mitään näytä nousevan ylös, mutta odotellaan kuitenkin vielä hetki jos osa vielä heräilisi kun ilmat ovat lämmenneet. 
Parasta puutarhassamme tällä hetkellä on ehdottomasti upeasti kukkivat magnoliat. Meiltä löytyy kahta eri lajiketta ja molemmat kukkivat aivan upeasti tänä vuonna, ne ovat onnekseni viihtyneet todella hyvin meidän puutarhassa. Meillä on hiekkamaa ja uskon, että magnolia pitää siitä, että vesi ei jää seisomaan sen juurille. Lannoitan magnoliat aina keväisin ja syksyisin ja kuivana aikana kastelen niitä reilusti. 

kestävät magnolia lajikkeet

Magnolia tekee kukat ennen lehtiä ja se on minusta just upeaa, kukat loistavat niin upeina ruskeissa varsissa. Muutamana päivänä on ollut niin lämmin, että puutarha tuntuu heränneen ihan hetkessä, kaikkialla alkaa vihertää ja sieltä täältä nousee ylös ihania kukkia. Tämä vuodenaika on yhtä ihmettelyä, teen joka aamu puutarhassa kierroksen ja aina tuntuu jotain uutta löytyvän. 

kuinka saan magnoliat kukkimaan


Riippukeinukin pääsi paikoilleen ja aurinkokennoilla toimivia tunnelmavaloja on ripusteltu sinne tänne, nyt vielä odotellaan niitä lämpimiä iltoja, että puutarhasta saisi kaiken ilon irti. Kesäkeittiö alkaa myös heräilemään uuteen kesään ja ensimmäiset grillailutkin on siellä jo suoritettu, tästä se taas lähtee. Viimeisen kuvan taustalla näkyy meidän uusin projektimme, mutta se on vielä pahasti kesken, joten siihen tosiaan palaan hieman myöhemmin. 

Nyt toivottelen teille kaikille aurinkoista uutta viikkoa!

<3 Pauliina

Kommentit

  1. Magnolia on ihana! Ja muutenkin teillä näyttää todella kauniilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Magnolia on kyllä aivan upea, olen niin onnellinen, että se viihtyy puutarhassamme <3

      Poista

Lähetä kommentti

back to top