Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kasvihuoneen uusi kaappi ja kevätkukat!

Räntää tulee taivaan täydeltä, mutta sentään jossain voi jo fiilistellä kevättä ja kukkasia. Lasiseinäiset ulkorakennukset on kyllä parhaimmillaan näin keväällä, kun ulkona on vielä liian kylmää. Nimittäin meidän kasvihuoneeseen istutin jo kevätkukkioita, siellä ne ovat suojassa pahimmalta pakkaselta ja tuiskulta. Ulos en ole vielä tohtinut narsissejakaan laittaa, hyvä niin, sillä nyt ne kyllä peittyisivät lumipeitteen alle.  Toki narsisseja voisi kestävyyden puolesta hyvin laittaa jo ulos, koska varsinkin tete-narsissit kestävät pakkasta jopa -10 astetta. 

Nyt fiilistelen kuitenkin kevättä meidän kasvihuoneessa, vielä ei todellakaan ole se aika, että sinne voisi mitään satoa tuottavaa istuttaa. Mutta miten paljon iloa sinne tuokaan, kirkkaankeltaisena loistavat narsissit ja pienet tummasilmäiset orvokit. Orvokit kestävät myöskin hyvin pikkupakkasta ja ne on narsissien ohella juurikin niitä kevään ensimmäisiä kukkia, joita uskaltaa hankkia vaikka mittari välillä pakkasella kävisikin. 
Kasvihuoneeseeni saapui myös uusi ihana kaappi, josta olen aivan innoissani. Tykkäsin myös vanhasta turkoosin värisestä keititönkaapista, mutta se oli hieman epäkäytännöllinen, koska siinä oli keskellä puulaatikko, jolla en täällä tehnyt mitään. Tässä kaapissa on enemmän säilytystilaa. Kasvihuoneessa täytyy olla käden ulottuvilla työkalut, ruukut, lannoitteet, työhanskat jne. Nyt saan ne kaikki tänne kaappiin laitettua kauniisti ja käytännöllisesti esille. 

Tämä ihan kaappi muutti meille meidän naapurista. Naapuritalomme myytiin ja siellä oli jos jonkinlaista irtaimistoa ja olimme auttelemassa sen tyhjentämisessä. Muutamia ihania juttuja pelastin sieltä sitten meille. Tässä kaapissa oli valmiina ihan täydellisen ihana väritys, kaunis vihreä ulkokuori ja ihana heleä keltainen sisäpuoli. Tätä en siis todellakaan aio maalata. Vaikka maalipinta onkin jo vähän kulunut, niin se ei haittaa minua yhtään, minusta uusi maalipinta näyttäisi kasvihuoneessa jo liiankin fiiniltä. 

kasvihuone vanhoista ikkunoista

kasvihuoneen sisustaminen


Tämä uusi kaappi sai kasvihuoneeseen jotenkin raikkaamman fiiliksen, se on paremman kokoinen ja tänne tuli lisää tilaa. Laskutilaa toki häviän hieman, mutta se ei haittaa, koska suurin osa taimista kuitenkin menee kasvamaan kasvulavoihin. 

pakkasta kestäviä kukkia

kestääkö narsissit pakkasta

Vasemmalla näkyvät "penkit" muuttuvat taas kevään tullen kasvulavoiksi. Kannet otetaan pois ja sisälle laitetaan Biolanin altakastelualtaat ja niiden päälle kasvatussäkit. Sitten koko homma on taas valmiina odottomaan taimia. Minusta on mahtavaa, että rakensimme nämä lavat näin monikäyttöisiksi, on ihanaa kun kasvatuskauden ulkopuolella kasvihuoneessa on paljon istumatilaa. Keväällä taas kasveille löytyy helposti paikat, eikä tarvitse kaikkea kannella edestakaisin. 

narsissit pakkanen

Nyt pidetään peukut ja varpaat pystyssä, että saataisiin edes pääsiäisenä nauttia auringosta ja hieman lämpöisemmistä ilmoista. Itse olen ainakin aivan kypsä jo tähän kylmyyteen ja lumen tuloon. 

Ihanaa uutta viikkoa kaikille <3 

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Voi ihana niinkuin aina teillä kaikki !

  VastaaPoista
 2. Kiitos, kaunista ja levollista katsella 💗

  VastaaPoista
 3. Onpa upea kaappi! Tuo väri on aivan mahtava, ja sopii kasvihuoneeseenkin hyvin. Ja keltaisten kukkien kaveriksi. Silmäkarkkia taas kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo kaapin väri on kerrassaan täydellinen, olen siihen niin rakastunut <3

   Poista
 4. Todella kaunis tuo kaappi! Väri on ihan täydellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väri on tosiaan ihan täydellinen, olen niin onnellinen tästä uudesta tulokkaasta <3

   Poista
 5. Upeasti sopii kaappi kasvihuoneeseen ♥ ja värikin on aivan täydellinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo väri on niin passeli tänne ja muutenkin kaappi on niin ihanan näköinen täällä <3

   Poista

Lähetä kommentti

back to top