Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Värjäsin auringon!

maton värjääminen pesukoneessa

kokemuksia nitor väriaineesta

Ostin jokin aika sitten kylpyhuoneeseen uuden maton, silloin ajattelin, että on hyvä idea hankkia valkoinen matto. Miten väärässä olinkaan, en vaan tykkää valkoisesta, en oikein missään muodossa. Valkoinen matto suorastaan ahdisti minua, varsinkin kun meillä on kylpyhuoneessa mustavalkoinen lattia ja valkoiset seinät, niin kylppäri suorastaan huusi lisää väriä. Minä vain kaipaan ympärilleni värejä. Ainoastaan pimeähköissä pienissä tiloissa seinät saavat olla valkoiset, muuten väriä tänne kiitos. 

keltainen väriaine

Niinpä sunnuntai puhteena valkoinen matto sai väriä, mutta tässä projektissa ei oikein mikään mennyt ihan niinkuin olisi toivonut. Nimittäin matosta irtosi niin paljon nukkaa, että pesukoneen suodatin tukkeutui ja tämä tapahtui vieläpä kahteen kertaan. Maton värjäämisessä ja pesukoneen puhdistamisessa kuluikin sitten koko sunnuntai, se siitä helposta ja nopeasta hommasta, mutta ainakin meillä on nyt riemukkaan keltainen matto. Lopputulos siis on kuitenkin aivan ihana ja se on ehkä kuitenkin pääasia. Pesukonekin saatiin puhdistettua, mutta ehkä seuraavalla kerralla värjään tälläisen nukkamaton ihan vaan vadissa, aina näistä oppii. 

tekstiilien värjääminen

maton värjääminen

Tämä keltainen matto hapsuineen todellakin on kuin aurinko, sen päälle on ihana astella harmaanakin päivänä. Kannatti siis nähdä vaivaa tämän eteen. Värjäsimme maton Nitorin väriaineella, jossa on mukana kaikki tarvittava. Olen käyttänyt tätä tuotetta ennenkin ja olen sen hyväksi todennut. Nyt vaan maton materiaali aiheutti meille harmaita hiuksia. 

diy kylpyhuoneen taso

Kylpyhuoneen tason maalasin reilu vuosi sitten ja siitä tykkään edelleen ihan todella paljon ja mikä parasta se on kestänyt hyvin kosteuden. Tämä on ollut todella kiitollinen pitää puhtaana. Taso on puuta ja maalasin sen akryylimaaleilla ja päälle siveltiin vesiohenteinen kalustelakka. Tason tekemisestä löydät lisää juttua täältä(klik!).

<3 Pauliina

Kommentit

Lähetä kommentti

back to top