Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kasvihuone nukkuu talviunta!

Kasvihuoneen ikkunat on peittyneet kauniiseen kuuraan, lähempää katsottuna näyttää siltä kuin ikkunat olisi pienten kukkien peitossa, mutta niitähän ne oikeastaan onkin kuurankukkia. Luonto osaa kyllä tehdä uskomattomia asioita meidän iloksi, täytyy vaan osata pysähtyä ja nähdä tämä kaikki kauneus. Tämä talvi on kyllä antanut meille parastaan, ollaan saatu nauttia uskomattoman ihanista aurinkoisista päivistä ja lumesta, tuo valkoinen ihana asia on peittänyt puutarhassa alleen kaikki syksyllä tekemättä jääneet työt. 

Lumi ja kuura saa kaiken näyttämään niin kauniilta. Tulee jotenkin levollinen olo, kun käppäilee lumen peittämässä puutarhassa. Puutarhan nukkuessa talviunta, voi itse rauhassa pohdiskella kevään istutuksia ja tehdä siementilauksia. Tai sitten ihan vaan nauttia siitä rauhasta ja kauneudesta minkä lumi puutarhaan tuo. Tänään vähän fiilistelin kasvihuoneen talviasua kameran linssin läpi.Minun rakas pieni mökkini, siellä se tönötti kauniin lumipeitteen ympäröimänä, talviset koristukset kutsuivat käymään sisään. Sisällä oli pysähtynyt tunnelma, syksyllä viemäni heinät ja kuivakukat, olivat jääneet paikoilleen. Valonauhat tuikkivat kauniisti, halusin hetkeksi istahtaa pienen mökin penkille, sytyttää muutaman kynttilän. Siinä istuskellessani katselin ympärilleni ja tunsin itseni todella onnelliseksi. Kevään koittaessa räsymatot kääritään pois penkeiltä, koska silloin ne taas muuttuvat istustutusaltaiksi. Minusta on niin ihanaa, että tälle pienelle rakkaalle mökille on käyttöä ympäri vuoden. Hieman jo sormeni syyhyävät multahommiin, se hetki kun saa upottaa pieniä siemeniä multaan, siinä vaan on sitä jotain. Se on varma kevään merkki, kun saa seurata pienten taimien kasvua. 


Vielä kasvihuoneeni saa nukkua talviunta, mutta ei mene kauaa, kun tämä pieni mökki on taas täynnä kasvua ja touhua.  

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Oi, ihanan tunnelmallista ja kaunista <3 Tuo teidän kasvihuone on mahtavan monikäyttöinen ja jokaisena vuodenaikana menossa mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä on kyllä todellakin oikea monitoimitila <3

   Poista
 2. Moi,

  mietin jo viime kesänä, että kasvihuone pitäisi saada ja olenkin kerännyt vanhoja ikkunoita mistä nyt sattunut saamaan/halvalla ostanut. Tuosta sinun kasvihuoneesta sain sen inspiksen, että eihän sen kasvihuoneen seinän tarvitse kokonaan lasia olla! Sellainen kysymys, että mistä sait/löysit/ostit tuon oven? Tällä hetkellä itseltä puuttuu sellaisista materiaaleista, jotka määrittää kasvihuoneen kokoa, ainoastaan ovi.Kunhan löydän jostain oven, niin pystyn tekemään 3D piirroksen valmiiksi suunnitelmastani :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top