Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Saunan edustan kalusteet kokivat muodonmuutoksen!

Jotkut projektit ottavat aikaa huomattavasti enemmän kuin toiset. Kesän alussa ryhdyimme reippaasti kunnostamaan pihasaunan edustalla olleita kalusteita. Pöydän saimmekin aika pian valmiiksi, mutta penkki ottikin sitten aikaa todella pitkään. Penkin vanhat maalit hilseilivät pois ja maali oli pohjastaan irti lähes kauttaaltaan, joten meidän olis saatava kaikki maalit pois, ennen kuin voisimme maalata sen uudelleen. 

Rimoista valmistettu penkki on kaunis, mutta voi itku mikä homma maalinpoistossa oli, jos vielä joskus siitä pitää maalit poistaa niin viemme sen kyllä soodapuhallettavaksi. Käsipelillä homma oli nimittäin enemmän kuin ärsyttävää. Käytimme maalinpoistoon maalikaavinta ja hiomapaperia. Onneksi homma on nyt kuitenkin takanpäin ja saamme nauttia valmiista lopputuloksesta ja olen kyllä näihin kalusteisiin niin hurjan tyytyväinen. 

Pöydän vanhat päälirimat olivat osin jo lahonneet ja ne vaihdettiin uusiin. Sen jälkeen maalasimme pöydän frenchic paintin kalkkimaalilla kahteen kertaan, pöydän kannen sävynä on Wise old sage - kaunis vanhan vihreä ja jaloissa on puhtaan valkoinen sävy. Penkki käsiteltiin ennen maalausta Tikkurilan Valtti plus pohjusteella ja sen jälkeen se maalattiin kahteen kertaan Cellon cristal Aqua puolikiiltävällä kalustemaalilla, sävynä 537X. Auringonpaisteessa penkki näyttää melko valkoiselta, mutta sävy on sellainen kaunis utuinen vanha roosa. Aikaisemmin sekä pöytä, että penkki olivat valkoisia, mutta molempien vanhoista maalikerroksista näki, että myös muun värisinä ne olivat vuosien mittaan olleet.  

Nyt nämä vanhat kalusteet saivat kyllä niin ihanan uuden ilmeen. Penkin löysimme viime vuonna Tori.fi;stä ja myyjä kertoi sen olevan peräisin 1800-luvun lopusta tai 1900 luvun alusta. Se on valimistettu todella kovasta ja kiinteästä puutavarasta, joten se kestää varmasti vielä vuosia eteenpäin. Pöydän ostimme vanhan kaupan irtaimistosta ja se on peräisin 50-luvun lopusta. 

Ihanaa alkanutta elokuuta <3 

-Pauliina


Kommentit

  1. Lopputulos on hieno ja tuo pöydän väri tuo jotenkin mieleen Muumilaakson kesän, en tiedä mistä se mieleen juolahti. Huonekalujen entisöinti ja juurikin maalinpoisto on kyllä vihon viimeistä puuhaa. Kiitos vinkistä koskien ammattilaisen tekemää soodapuhallusta. Taitaapa meidän puiset puutarhakalusteet lähteä sellaiseen käsittelyyn. Lämpimiä kesäpäiviä teidän puutarhaan. https://vilimix.fi/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top