Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Avoparvekkeen sisustaminen ja pari itsetehtyä pöytää!

miten sisustaa avoparveke

Kesä ja lämpö on vallannut minun mieleni ja en ole oikein malttanut istahtaa koneelle ja blogin päivittäminen on nyt vähän viivästynyt. Pahoittelut siitä, mutta nyt kuitenkin pääsen esittelemään teille meidän tämän vuotisen parvekkeen ilmeen tai kuten ystäväni ilmaisi, sehän on lähes kattoterassi. 

Kieltämättä meidän parvekkeella tulee ihan fiilis kuin olisi jossain kauempanakin etelän lämmössä, varsinkin kun tähän porottaa oikein kunnolla aamu-aurinko, on täällä ihan nautiskella aamukahvit ja aloittaa uusi päivä. Parveke on meidän kuistin yläpuolella ja kiitos korkeiden rehevien puiden partsilla on ihana viidakko tunnelma. Parvekkeen sisustus on aika sekalainen seurakunta kaikkea mahdollista, osa on itse tehtyä, osa kirppislöytöjä ja osa on hankittu uutena kaupasta. 
 
parvekkeen sisustaminen toimivaksi

pöydän maalaaminen

Tämän pöydän teimme pari vuotta sitten vanhasta baarijakkarasta ja pyöreästä pöytälevystä. Nyt maalasin sen pinnan uudelleen ja käytin maalaamiseen akryylimaaleja. Tuputtelin erisävyisiä maaleja rennosti sekaisin ja minusta pöydän pinnasta tuli juuri sopivan eläväinen ja rouhea. Lopuksi pöydän pintaan levitettiin vielä vaha, joka suojaa sitä sateelta. Meidän parveke on tosiaan ihan avoparveke, joten sisustuksen pitää kestää myös sadetta ja paahtavaa aurinkoa. 

Istuintyynyt nostan sateelta suojaan ja rottinkipöydät siirrän räystään alle. Matto on muovia, joten sitä ei kesäsateet hetkauta. Pöydän ympärillä olevat tuolit löysimme aikoinaan kirppikseltä ja ne ovat metallia ja muovia, joten myös ne kestävät hyvin sadetta ja myöskin paahdetta. 

pöydän maalaminen akryylimaaleilla


aurinkokenno valojen ripustaminen

Valoa hämäriin iltoihin tuo aurinkokennolla toimiva valosarja, joka on ripustettu kuivuneeseen omenapuun oksaan ja oksa pysyy pystyssä vanhassa painavassa lasipullossa. 

miten sisustaa avonainen parveke

mitä laittaa avonaiselle parvekkeelle

parvekkeen sisustaminen toimivaksi

Parvekkeen toisessa päässä on niin ikään itse tekemämme pöytä. Siinä on jalkana vanha trumpettituolin jalka ja me vain maalasimme sen keltaiseksi. Pöydän kantena on meidän autotallin vintistä löytynyt vanha kaivonkansi. Kauniit ja kestävät turkoosit tuolit on Giitu.fi sisustusverkkokaupasta.

avonaisen parvekkeen sisustaminen

Rakastan sitä, että puutarhassa on erilaisia ja eri käyttötarkoitukseen soveltuvia tiloja. Parveke on meillä eniten käytössä juuri aamuisin ja iltaisin tulee istuttua takapihan kesäkeittiössä tai kasvihuoneessa. 

Ihanaa ja aurinkoista viikkoa <3 

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Ihanasti sisustettu parveke! Omenapuun latvus sopii hienosti luomaan viidakkotunnelmaa. Kyllä tuolla kelpaa aamukahveja nautiskella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuo omenapuu näytti kyllä niin ihanalta, harmi kun ne kukkivat niin vähän aikaa <3

   Poista
 2. Oman parvekkeen sisustus juuri edessä, joten Ihana katsoa ideoita. Kaunis parveke! Mistä tuo matto on ostettu?

  VastaaPoista
 3. Herkullisen värikäs sisustus parvekkeellanne! Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 4. Onpa ihanan näköistä <3 Näillä helteillä kelpaa nauttia omasta pihasta! Parveke on nyt varmaan vähän tukala, mutta varmasti vähemmän trooppisissa olosuhteissa just passeli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täällä on kyllä nyt vähän liian kuuma, mutta onneksi löytyy myös varjoisia paikkoja <3

   Poista

Lähetä kommentti

back to top