Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Maalia, savea, soodaa ja vanhoja kulhoja!

värikäs olohuone


kukkaruukun tuunaaminen

millä maalata kukkaruukku

Olen täällä vähän muokannut vanhoja maljakoita ja kulhoja enemmän meidän kotiin sopiviksi. Puuhaan tarvittiin vain maalipurkin loppu ja ruokasoodaa. Sooda sekoitetaan maaliin siksi, että pintaan saadaan enemmän rosoisuutta ja struktuuria. Pinnasta tulee niin sanotusti savisemman näköinen, jos tälläistä termiä nyt voi käyttää. 

Tein parista kulhosta tuplaruukkuja, eli liimasin kulhot kuumaliimalla pohjastaan toisiinsa kiinni. Kulhoista unohtui ottaa ennen kuvaa, mutta sanotaan nyt vaikka näin, että eivät olleet kovin kauniita ennen maalausta. Maalin kuivuttua, kuvioin ruukkujen pintaan vielä akryylimaalilla pieniä koristuksia. Tällä tavoin saa ainakin omaan sisutukseen täydellisesti sopivia ruukkuja ja myös saa annettua vanhoille rumiluksille uuden kauniin ulkoasun. 

kukkaruukun maalaminen


ideoita itsekuivuvasta savesta

Tämän hassun parille kuivakukille sopivan koristeen tein ilmassa kuivuvasta savesta. Valkoisen saven sekaan sekoitin kahvinporoja ja pippurisekoitusta, pinnasta tuli näin hauskan eläväinen. Märkään valmiiksi muotoiltuun saveen tein reikiä pillillä ja näihin reikiin saa sitten kätevästi tökättyä erilaisia kuivakukkia. 

maljakoille uusi ilme maalilla

Myös maljakot sudin maalin ja ruokasoodan seoksella. Minulla oli käytössä kalkkimaali ja näihin maljakoihin tuli sillä kauniin mattainen ja rosoinen pinta. Suhde ruokasoodan ja maalin sekoittamiseen on oikeastaan makuasia, eli mitä rosoisemmasta pinnasta tykkää niin sitä enemmän kannattaa soodaa maaliin sekoittaa.  Maaliseosta kannattaa levitellä eri suuntiin niin pinnasta tulee entistäkin mielenkiintoisempi. 

tuplaruukku vanhoista kulhoista

kukkaruukkujen maalaminen

Tälläisiä pieniä uudistusprojekteja olen täällä puuhaillut. Kivoja hommia, vaikka sadepäivien varalle. 

<3 Pauliina

Kommentit

  1. Kivoja hommailuja! Ja kuva kun esittelet tällaisia pienempiäkin puuhia meille muille! Toivotan hauskoja ideoita ja uutta intoa niiden toteuttamiseen❣️ - Saga -

    VastaaPoista
  2. Siis kiva kun esittelet.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top