Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Ihana talvi!

Nyt on tänne meidänkin leveysasteille saatu kunnolla lunta ja myös pakkasta. Lumi tekee kyllä maisemasta niin kauniin ja tuohan se mukanaan myös ihan älyttömän paljon valoa. Pilvisenäkin päivänä ikkunoista suorastaan tulvii valoa sisään, kiitos puhtaan valkoisten hankien. 

Ehdottomasti parasta puuhaa talven kovilla pakkasilla on mattojen lumipesu ja jäälyhtyjen tekeminen. Siinä on kaksi asiaa mistä viime talvena täällä meillä sai vaan haaveilla. Onneksi tänä vuonna molemmat voi merkitä tehdyiksi, varsinkin paksuille villamatoille lumi tekee niin hyvää. Villamattojen peseminen kotioloissa, kun on muuten aika hankalaa. Meidän kuistin räsymatot on myös sellaiset, joita saa pestä aika useasti, kun niiden päälle kuitenkin astellaan suoraan ulkoa. Kiitos lumisen talven saamme taas hetken nauttia puhtaista ja raikkaista matoista.


Heiluin muutenkin ulkona kameran kanssa, koska luonto on tehnyt kaikkialle niin upeaa taidetta. Talventörröttäjät ovat niin somia, kun ovat saaneet ylleen jäisen peiton. Kasvihuoneen ikkunat ovat myös jäätyneet upeasti ja kesäkeittiö nukkuu ruususen unta lumen ympäröimänä. Se on ihmeellistä miten lumi toi puutarhaan mukanaan rauhan. 

Ennen lunta ja pakkasia minua lähinnä ahdisti kävellä puutarhassa, kun kasvit reppanat yrittivät kasvaa ja tunkeutua maasta, vaikka kalenterin mukaan niiden pitäisi levätä. Sydämestäni toivon, että ne sadat sipulit, jotka hiellä ja vaivalla istutin, selvisivät tästä aivan liian leudosta alkutalvesta. Vielä pitää muutama kuukausi odottaa, että kevät tulee ja saamme nauttia ensimmäisistä kevään kukkijoista. Sitä iloa odotellessa, nautin täysin sydämin tästä kauniista lumisesta maisemasta.

kasvihuone talvella

kasvihuone talvella

kasvihuoneen talvi


puutarha talvella

Meidän pihasaunan ovi sai sydämellisen tervehdyksen. Nyt se todellakin kutsuu tulijaa lempeisiin löylyihin. talvinen puutarha

mattojen peseminen lumella

matot lumihankeen

mattojen lumipesu

Oletko kokeillut mattojen lumipesua? Jos et niin tässä helpot ja yksinkertaiset ohjeet:
 • Vie matot ulos ja anna niiden jäähtyä kunnolla, joko rullalla tai mattotelineellä.
 • Jäähtyneet matot heitetään hankeen ja peitellään lumella.
 • Harjaa lunta matto vasten juuriharjalla tai villamattoja pehmeällä harjalla.
 • Poista kaikki lumi huolellisesti, joko tamppaamalla tai harjaamalla lumet pois. 
 • Valmista tuli. Nyt vaan matot sisälle ja nauti ihanasta raikkaudesta.  
Teimme kuvissa näkyvän pyykki-/mattotelineen viime kesänä, ohjeet siihen löydät täältä(klik!)

Ihanaa sunnuntaita ja uutta viikkoa <3 

<3 Pauliina


Kommentit

 1. Pihanne on myös talvella lumisena niin kaunis. Pyykki- ja mattotelinekin on tyylikäs, ai että.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minä myös rakastan tätä talvista puutarhaa. Ihana rauha <3

   Poista
 2. Talvinen puutarha on kaunis! Kiva kun muistutit tuosta mattojen lumipesusta - olin ihan unohtanut. Meillä ei ole villamattoja, mutta räsymatot voisi kantaa ulos puhdistumaan. Samaa toivon minäkin, että syksyllä istutetut sipulit ovat selvinneet ja kukkivat keväällä komeasti. Sitä odotellesssa nautitaan lumimaisemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matoista tulee niin ihanan raikkaita lumipesussa. Toivotaan, että ripulit ovat selvinneet ja saamme kohta nauttia keväisestä kukkaloistosta.

   Poista

Lähetä kommentti

back to top