Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Aurinkoinen maanantai ja uusi projekti!

Voisiko viikko alkaa mukavammin kuin auringonpaisteesta nauttien. Tänään oli niin täydellinen talvipäivä, että oli vallan hymy herkässä. Pari astetta pakkasta, pieni lumikerros ja upea sininen taivas. Tälläisistä talvipäivistä saa todellakin virtaa ja on niin ihanaa aloittaa uusi viikko tällä tavalla.  

Pitkästä aikaa oli myös ihana heilua kameran kanssa, kun ihan käsivaralta sai otettua kuvia. Nämä talven pimeimmät kuukaudet ovat aika haastavia näin valokuvauksen kannalta. Otinkin siis nyt kaiken ilon irti ja räpsin kuvia ihan urakalla. Samalla sain vähän siivoiltua, koska tuo matalalta paistava aurinko paljasti kaikki valtoimenaan leijailevat pölypallot. 

vanhasta televisiosta kissanpeti

Pitkästä aikaa sain myös meidän filmitähdestä kuvia, niin komeana hän keimaili omassa kissanpedissään. Kissatelkkarin päälle laitoin kasviaiheisen julisteen, koska tykkään kuvata tätä näkymää tälläisenä viidakkona. Kaikki kasvit eivät luonnollisestikaan aina tuossa ole, vaikka Kaapo kyllä tuntuu viihtyvän hyvin oman viidakkonsa keskellä. Ihanaa on myös se, että Kaapo antaa kasvien olla rauhassa, tunnen itseni niin onnekkaaksi. 

kissanpeti vanhasta televisiosta

kissanpeti vanhasta telkkarista

boråstapeter flora

Meidän yläkerrassa sijaitsee minun ompelutilani ja puolisoni musahuone. Näissä huoneissa on talvella yleensä niin pimeää, että hyvien kuvien saaminen on lähes mahdotonta. Nyt aurinko löysi tiensä tännekin ja sain täältäkin napattua muutaman kuvan. Tykkään edelleen ihan älyttömästi tästä kukkaisesta Boråstapeterin Flora tapetista, se tuo kesän talvenkin keskelle. 

boråstapeter floraSuuri värikäs tulppaanikimppu kruunasi tämän ihanan auringonpaisteen. Hyödynsin tähän kimppuun joulun kukkakimpusta edelleen hyvin säilyneitä erilaisia vihreitä oksia. 


Eteiseenkin tänään suorastaan tulvi valoa ja aurinkoa. Tuntui Kaapokin ihmettelevän tätä outoa valoilmiötä. Ihana harmaa ystäväni seurasi minua ja kameraa herkeämättä, taisi olla aika kuvauksellisella tuulella. vanhojen huonekalujen kunnostaminen

Yllä olevassa kuvassa näkyy meidän uusi projektimme. Löysimme tuon ikivanhan kaapin eilen Tori.fi.stä, me aiomme sen nyt kunnostaa ja se saa myös uuden maalipinnan. Kaappi on aikoinaan ollut vihreä ja nyt se on maalattu ruskeaksi. Me olemme täällä pähkäilleet kaapille uutta sävyä ja luulen, että nyt olemme päätöksemme tehneet. 

Haluan kaapista vaaleamman ja raikkaamman, koska aiomme sijoittaa kaapin hirsiseinälle. Haluan, että se erottuu seinästä kunnolla ja samalla se raikastaisi tätä melko tummaa seinäpintaa. Me löysimme tämän kaapin sisältä jotain epämääräistä kirjoitusta ja  kun tarkemmin sitä tutkimme niin paljastui, että sieltä löytyi tuttu nimi. Tämä kaappi on nimittäin kuulunut läheiseni isoisälle, joka on syntynyt vuonna 1883. Eli ei todellakaan ole kyse ihan uudesta kaapista, ihan mahtavaa on myös se, että saimme tietää lisää tämän upean huonekalun historiasta. 

Nyt tämä kaappi saa kunnollisen pesun ja sen jälkeen kevyen hionnan. Sitten kaappi tuodaan sisälle lämpöön. Kun kaappi on kunnolla kuivunut se ehostetaan ja maalataan. Yritämme säilyttää mahdollisimman paljon alkuperäisiä osia, mutta valitettavasti osa messinkistä avainpesistä on mennyt rikki, joten joitain osia joudumme uusimaan kokonaan. 

Aurinko ja iloa uuteen viikkoon!

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Kaapo on niin ihana. Ihana on myös kotinne.

  VastaaPoista
 2. Teidän koti sykähdyttää, niin upean näköistä joka puolella! Ja Kaapo tietty myös <3

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia. Viihtyisän kaunis koti! Upeita yksityiskohtia, aarteita. Ja Kaapohan nyt aina on niin valloittava =)

  VastaaPoista
 4. Oi,että miten Kaapolla on ihana pesä ja sai telkku uuden elämän. Ihana tuo yksi hirsiseinä sinulla. Ja kauniit kuvat. Mukavaa talvista viikkoa!

  VastaaPoista
 5. En ole kyllä ikinä nähnyt noi hienoa kissan pesää! Aivan mielettömän upea:D

  http://www.ideasuni.fi/matkalaukkuun-talvirenkaat/

  VastaaPoista
 6. Haha tota Kaapoa - se on kyllä ihan mahdoton linssilude. Jotenkin todella söpöä, että se aina tykkää oleskella siellä missä ihmisetkin on. Siinä on tavallaan jotenkin koiramaisiakin piirteitä 🧡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä niin ihmisrakas katti <3 Minustakin Kaapo on tosi koiramainen kissa, osaa kaikki hassut metkut :D

   Poista

Lähetä kommentti

back to top