Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Koti valmiina jouluun!

Nyt on meidän koti valmiina joulun viettoon. Tänäkin vuonna keskityin lähinnä koristeluihin ja siivous oli aikalailla perus viikkosiivous. Tärkeintä on kuitenkin leppoisa olotila ja nauttiminen niistä asioista joita meillä on, stressaaminen ei auta mitään. Tämä joulu vietetään hyvin pienellä porukalla, niin kuin varmasti monessa muussakin perheessä. 

tunnelmaa joulupöytään

Aiemmin pohdin minkälaisen kattauksen tekisin tänä vuonna joulupöytään ja päädyin vaaleaan kattaukseen. Meiltä ei tosiaan löytynyt valmiina sopivan kokoisia pöytäliinoja ja nyt pöydästä löytyykin yhden hengen aluslakana ja sen päällä on upea talomme entisen asukkaan virkkaama pöytäliina. 

tunnelmaillinen joulukoti

joulupöydän kattaus

Tummat lautaset tuovat ryhtiä muuten aika vaaleaan kattaukseen. Pöydän keskellä on vanha harmaantunut lauta ja sen päälle asettelin messinki kynttilänjalkoja, käpyjä ja kultaisen helminauhan. 

rustiikkkinen kattaus joulupöytään

ideoita joulupöydän kattaukseen

joulupöydän kattaus vinkit

amaryllis urna maljakko

Yleensä juhlapöytämme on ollut täynnä ihmisiä ja suurelle kukkakimpulle ei ole ollut tilaa. Nyt, kun syöjiä on vähemmän ajattelin, että kaunis iso kimppu saisi koristaa pöytää. Tämän kimpun kruununa on upeat vaaleanpunaiset ritarinkukat eli tunnetummalta nimeltään amaryllikset. 

joulupöydän kattaus vinkit

kattaus ideoita joulupöytään

Olen niin onnellinen, kun sain tänä vuonna paketoitua ja koristeltua kaikki lahjat kierrätysmateriaaleilla. Käytin paketointiin erilaisia postin mukana tulleita pakkausmateriaaleja, vanhoja kankaita ja liinoja kuin myös aiemmilta vuosilta säästettyjä papereita. 

Koristelun paketit kuivatuilla puuhelmillä, appelsiineilla, kanelitangoilla, puukiekoilla joihin piirsin lumihiutaleet mustalla tussilla. Pakettikortteina toimii muun muassa tuohen palaset. 

vinkkejä ekologiseen paketointiin

jouluinen sisustus

tee itse pyykkietikkaa

Läheiseni saavat tänä vuonna myös vanhoihin lasipulloihin tehtyä pyykkietikkaa. Koristelin pullot kauniiksi, joten näitä on ihana antaa pienenä viemisenä. Tein itse laimentamatonta pyykkietikkaa.

Pyykkietikan valmistus kaikessa lyhykäisyydessään, tapahtuu näin:

  • Kaada pulloon 10% väkiviinaetikkaa 
  • Puoleen litraan etikkaa laitoin n. 15-25 tippaa eteeristä öljyä, tuoksuina käytin puhdas ja raikas pyykki tuoksuja, jotka tilasin Limepopista. 
  • Etikkaa laitetaan koneeseen huuhteluaineen tilalle n. puoli desilitraa per koneellinen
  • Etikka tekee pyykeistä pehmeitä ja raikkaan tuoksuisia. 
  • Hyvä puoli pyykkietikan käytössä on, että se pitää myös pyykkikoneen puhtaana. 



vaaleanpunainen amaryllis


diy jouluinen seinäkoriste

Olohuoneen sohvan taakse asettelin pari vuotta sitten tekemäni seinäkoristeen. Omenapuun oksassa siimalla roikkuvat palot ovat ihanan ilmavan näköisiä.  Tähti on väännelty vanhasta puumitasta. 

diy joulukoriste seinälle


jouluinen sisustus

Eläinten rennosta elämänasenteesta kannattaa meidän kaikkien ottaa mallia. Tuntuu, että niillä ei ole huolta huomisesta. Kunhan ruokaa, rapsutuksia ja leikkiä riittää niin tyytyväisyys on taattu. 

vinkkejä jouluiseen sisustukseen

Nyt me hiljennymme joulunviettoon ja näiden jouluisten kuvien myötä haluan toivottaa teille kaikille mitä rauhallisinta ja ihaninta joulunaikaa!

<3 Pauliina


Kommentit

  1. Ihanan jouluisen kaunista ja tunnelmallista! Oikein hyvää joulua teille!

    VastaaPoista
  2. Leppoisaa ja tunnelmallista joulua! Kiitokset kivasta blogista ja rapsuja Kaapolle ja Kertulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivottavasti myös sulle oli ihana ja rauhallinen joulu <3

      Poista
  3. Ihastuttava tunnelma! Oikein hyvää ja ihanaa joulua Sinulle!

    VastaaPoista
  4. Heippa, aivan ihana tuo salmiakkimatto kisuliinin alla, mistä se mahtaa olla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kaunis, voitin sen instagramin arvonnasta. Instasta löytyy myyjä @artmoroccanberber :)

      Poista
  5. Tuo joulusiivous meilläkin on usein ollut ihan perus viikkosiivous. Täytyy kyllä sanoa, että aivan ihanan näköinen joulu teillä. Tänä vuonna ajattelimme, että hankimme ehkä kotisiivouksen tuossa loppuvuodesta, niin voi sitten vain jatkaa siivoa ylläpitämällä sitä. Joulusiivous aiheuttaa itselleni aina jotenkin päänvaivaa, kun meilläkin on suuri talo. Ja joskus tuntuu ettei se normaali siivous ole ollut niihin tunnelmiin ihan paras vaihtoehto.

    VastaaPoista
  6. Teillä on niin ihanan tunnelmallista, jään odottelemaan, miltä tänä jouluna näyttää! Kauniita kuvia tosiaan. Olen itse suunnitellut, että otan siivouspalvelun tekemään meille siivouksen ennen joulua. Itse sitten keskityn enemmän siihen sisustamiseen. https://www.gr-siivous.fi/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top