Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Joulukuusi vuosimallia 2020 ja itsetehty latvakoriste!

tee itse joulukuusen latvakoriste

Viime viikonloppuna meille saapui kuusi ja aina vaan jaksan ihmetellä miten se voikaan tuoda mukanaan niin taianomaisen tunteen. Minulle tulee aina sellainen lapsenomainen onni, kun saan ihailla ja tuoksutella joulukuusta. Pujottaa sen oksille tuikkivat valot ja asetella oksille kauniita koristeita. Se on hetki jolloin joulu todella tulee tupaan, en osaisi enää viettää joulua ilman kuusta. Vaikka aikoinaan vietin monta joulua Helsingissä asuessani ilman kuusta ja silloin en edes osannut sitä kaivata. Toki silloin en yleensä viettänyt joulua kotona, toisin kuin nykyään - me olemme lähes aina joulun omassa kodissa ja se tuntuu ihanalta, että myös läheisemme ovat halunneet viettää joulua täällä meidän kanssa. 

Haemme joulukuusen aina meidän paikalliselta torilta, kuuset kasvavat ihan tässä meidän lähellä. Minulle on tärkeää, että kuusemme on suomalainen ja lähellä tuotettu. Tuntuu ihan hölmöltä, että Suomeen tuodaan niin paljon kuusia ulkomailta. 

Tänä vuonna kuusi koristeltiin tutuilla vanhoilla koristeilla. Sieltä löytyy itse tekemiäni koristeita, mummolastani tulleita kaunottaria, kirppislöytöjä kuin myös vuosia sitten kaupasta hankkimiani koristeita. Ihan uusia koristeita en meille enää hanki, kirpputorit on täynnä joulukoristeita ja sieltä varmasti löytyy jokaiselle mieluisia kun vähän jaksaa metsästää.  

diy latvakoriste kuuseen

diy kuusenkoristeet

Ainoa uusi asia meidän tämän vuotisessa kuusessa on latvakoriste, jonka näpertelin  kotoamme löytyvillä tarvikkeilla. Olin ihastellut messinkisiä latvatkoristeita ja yritin sellaista metsästää kirppikseltä ja tori.fi:stä, mutta ei vaan osunut tarpeeksi kaunista yksilöä kohdalle. Päätinkin siis kaivella kaappeja ja miettiä mistä materiaaleista sellaisen koristeen saisin askarreltua.

diy latvatähti

diy joulukuusen latvakoriste

Tälläisen koristeen tekemiseen tarvitset:

 • Puisia grillitikkkuja ja hammastikkuja
 • Ilmassa kuivuvaa savea
 • Kuumaliimaa
 • Mastonin kultapray
 • Rautalankaa
Näillä viidellä tuotteella sain aikaan mieleisen latvakoristeen. Muotoilin ensin savesta pallon, johon tökin puutikut haluaamani muotoon. Katkoin tikut eripituisiksi, jotta koristeesta tulisi eläväisempi. Lopuksi upotin savipallon pohjaan kierteelle väännetyn rautalangan, jolla se saatiin väännettyä kuusen latvaan kiinni. Sen jälkeen annoin koko komeuden kuivua pari päivää, jonka jälkeen kiinnitin rautalangan ja puutikut vielä kuumaliimalla savipalloon kiinni. Sen jälkeen koko komeus maalattiin Mastonin kullanvärisellä spraymaalilla. 

diy helppo latvatähti joulukuuseen

Latvakoriste minusta viimeisteli upeasti meidän joulukuusen. Tuli niin hyvä mieli, kun sain askarreltua itse koristeen eikä tarvinnut lähteä kauppaan ostoksille. 

diy joulukuusen latvatähti


diy helpot joulukuusenkoristeet

diy latvatähti

tee itse helppo latvatähti

diy kuusenkoriste

ekologinen paketointi

diy latvakoriste kuuseen

Täällä me ollaan Kaapon kanssa ihasteltu ja ihmetelty tätä meidän komeaa kuusta. Voisin istua tuntikausia hiljaa ja vaan ihastella tätä näkymää. Olen onnellinen, että saan viettää tämänkin joulun omassa rakkaassa kodissa, vaikka tosin tänä jouluna  se tapahtuu hyvin pienellä porukalla. 

Ihanaa uutta viikkoa teille jokaiselle!

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Ihanan tuuhea ja kaunis tuo teidän kuusi! Sitä kyllä kelpaa ihailla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuusi on kyllä tänä vuonna erityisen upea <3

   Poista

Lähetä kommentti

back to top