Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Joulutunnelmia!

Palataan vielä hetkeksi jouluun, joulu tuntui tänä vuonna ihan erityisen ihanalta. Pysähtyminen ja rento oleilu tuli jotenkin niin tarpeeseen. Tämä vuosi on ollut kaikkinensa niin kummallinen ja outo. Jouluna unohdin ihan kaiken muun, keskityin vain oman rakkaan kodin tunnelmaan ja läheisiin ihmisiin. Tänä vuonna tuli koristeltua kotia ehkä enemmän kuin aikaisempina vuosina, jotenkin askartelu ja käsillä tekeminen rauhoitti ja toi hyvin mielen. 

Jouluaaton vietimme kotona, meillä oli täällä viiden hengen seurue, vain ne kaikista lähimmät ja aatto sujuikin erittäin rauhallisesti. Hyvää ruokaa ja rento mieli, mitä sitä muuta kaipaakaan. Ruokaakin oli juuri sopivasti eikä hävikkiä syntynyt, hyvä me. 

kattaus juhlaan

kattaus juhlaan

Minulle joulupöydän suurimmat herkut olivat tänäkin vuonna äitini valmistamat laatikot ja ihan ne perinteiset porkkana-, lanttu- ja imelletty perunalaatikko. Myöhemmin illalla nautimme vielä juustotarjottimen, joka piti sisällään erilaisten juustojen lisäksi, hedelmiä ja hilloja. Teimme myös saaristolaisleipiä, jonka päälle kokosimme kylmäsavulohta, tillä ja smetanaa. Toisiin leippiin laitoimme merilevämätiä, smetanaa ja punasipulia.  Kahvin kanssa herkuttelimme glögi juustokakulla, jonka ohjeen löysin täältä(klik!).
Myös kissat nauttivat rauhallisesta joulutunnelmasta ja onneksi pukki ei ollut heitäkään unohtanut. Kissojen paketista paljastui molempien lemppari herkkuja. Kaapo sai dreamies herkkupalloja ja Kerttu sai sheban keittoa. paras glögi juustokakkuulko-oven talviasu

Kuin ihmeen kaupalla saimme jouluksi myös pienen lumipeitteen. Uskomatonta miten paljon valoa tälläinen pieni valkoinen lumikerros antoikaan, nyt se peite on valitettavasti vain muisto. Onneksi kuitenkin ehdin kameran kanssa ulos ja sain muistoksi näitä jouluisia kuvia. 

Ulko-ovessa keikkuvan kranssin tein jo pari kuukautta sitten, on niin ilahduttavaa että se on säilynyt noin hyvänä näin pitkään. Kranssissa on tuijanoksia ja kuusenhavuja. 
talvinen asetelma puutarhaan

Tämä kaunis asetelma on puolisoni käsialaa. Minusta vanha potkukelkka näyttää niin sympaattiselta, kun se on saanut koristeeksi havuja, käpyjä ja valoa antavan lyhdyn. 

joulukoti

kierrätyslahja

Olin tänä vuonna mukana Tori.Fi:n kierrätyslahja kampanjassa ja ostinkin tänä vuonna tosi monta lahjaa käytettynä. Äitini oli todella onnellinen saamistaan kierrätyslahjoista. Hänellä on yllään Noshin tunika, joka oli kunnoltaan kuin uusi ja onnekseni se oli ihan täydellisen kokoinen äidilleni. Myös kuvassa näkyvät Marimekon mukit löytyivät käytettyinä, ne bongasin Tori.Fi:stä. Aion jatkossakin pyrkiä ostamaan kaikki lahjat kierrätettyinä. 

leikko amarylliksen hoito

Tänä jouluna rakastuin totaalisesti leikkoamarylliksiin, ne ovat ihan uskomattoman kestäviä. Olen vaihtanut niihin veden parin päivän välein ja varsiin kannattaa kietoa kuminauha, jotta varret eivät pääse käpristymään. Nämä kauniit kukat on ilahduttaneet meitä jo puolentoista viikon ajan. Saa nähdä kestävätkö ne vielä uuden vuoden yli. 

Toivottavasti myös sulla oli ihana ja rauhallinen joulu <3 

<3 Pauliina


Kommentit

Lähetä kommentti

back to top