Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kasvihuone talviasussaan!

Olen niin onnellinen, että meillä on täällä pienen pieni lumopeite ja sen innoittamana halusin kuvata meidän kasvihuoneen talviasua. Tai ehkä tämä pieni mökki on tähän aikaa vuodesta ennemminkin pihamökki. Meillä on kasvihuoneessa lämpöä tuomassa kaasutakka ja pieni sähkökäyttöinen lämmitin katossa, niiden ja kynttilöiden avulla tämä pieni mökki lämpenee juuri sen verran, että siellä on ihana nauttia kuumia juomia. Varsinkin nyt, kun ilmat ovat olleet niin leutoja. 

kasvihuoneen talvi

En kasvihuonetta rakentaessamme aavistanutkaan kuinka paljon käyttöä sillä tulisikaan olemaan. Minusta on niin ihana sisustaa kasvari aina vuodenaikojen mukaan ja tänä vuonna kasvihuone sain myös oman kuusen. Puolisoni nikkaroi autotallin vintiltä löytyneistä kangaspuiden osista suloisen kuusen.  Tämä puusta tehty kuusi sai myös vanerisen latvatähden ja tietenkin valot. Siellä se nyt ihanasti valaisee pimeitä iltoja, tämä kuusi on myös oikea kestokuusi, koska tästä todella on iloa meille vuosikausiksi.  

diy lautakuusi

diy kuusi puusta

Toin kasvihuoneen edustalle myös ikivanhan vintin kätköistä löytyneen potkukelkan ja siihen tehtiin asetelma kävyistä, havuista ja lyhdystä. Ilokseni myös muratit ovat säilyneet kauniin vihreänä koko talven, sekä tässä ulkona, että sisällä kasvihuoneessa. 

kasvihuone talvella

tee itse kuusi puutavarasta


kasvihuoneen talvi

Sisällä kasvihuoneessa on myös pieniä kuusenoksia ja tietenkin lukuisia lyhtyjä tuomassa tunnelmaa. Täällä iltoja istuessa unohtuu kaikki maailman murheet, on täällä vaan niin erityinen tunnelma. Täällä istuskellessa minulla on ihan sellainen olo kuin olisin kauempanakin kotoa, mitä sitä omalla mökillä tekee kun omasta pihasta löytyy tälläinen ihana piilopaikka. 

kasvihuone vanhoista ikkunoista

kasvihuoneen talvi sisustus

Lämpöisillä vilteillä ja peitoilla on kasvihuoneessa talviaikaan todellakin käyttöä. Yritän tälläisiä pieniä villamattoja metsästää tänne lisääkin, koska niiden päällä on niin ihana ja lämmin istuskella. 

kasvihuoneen talvi

kasvihuoneen talvi

kasvihuoneen talvi

kasvihuoneen sisustus

kasvihuone talvella

kasvihuoneen talvi

Oikein ihanaa vuotta 2021 teille jokaiselle, toivotaan että tämä vuosi tulisi olemaan edellistä normaalimpi. Itse toivoisin, että tänä vuonna näkisin paljon ystäviä ja saisin halata heitä. 

<3 Pauliina

Kommentit

 1. sinulla on ihana kasvihuone.meillä sisustin omaani ekan kerran mutta vain vähän.kesällä kalle kyy muutti kasvihuoneen perustuksiin.ehkä se saa ja nauttia sisustukuksesta.oikeastihan se nukkuu ja toivon että se on muuttanut.mäyräkin muutti. kukas hullu sitä nukkuu kun antrasiittijunat täristävät 20 mtrin päästä mäyrällä vielä lähempänä.taidan ottaa sinulta ensi jouluna mallia jos ei sinua haittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan Kalle kyy, toivottavasti se on muuttanut pois. Tottakai saa ottaa mallia tästä, ihana ajos saa inspiraatiota <3

   Poista
 2. Oi, miten ihana talvipesä! Minulla lähes samannäköinen kasvihuone on vain kesäkäytössä, koska ei ole lämmitintä siellä. Olen kyllä miettinyt monesti tuota talvikäyttöä. Ehkäpä ensi talvena! Kiitos inspiroivista kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne on kyllä niin ihana käpertyä ihan kaikkina vuodenaikoina <3

   Poista
 3. Kaunista, kyllä olette taitavia sekä rakentajina että sisustajina. Harmillista olla tällainen poropeukalo. Olen yrittänyt opetella vuosien varrella erilaisia käsityö- ja leipomistaitoja. Viime vuonna opettelin makrameeta ja sehän olikin sopivan helppoa. Olisiko alkanut vuosi neulomiseen mieleenpalautusvuosi (traumat kouluajoista kenties taustalla) ja kenties joskus vielä nikkarointi. Siihen asti katson inspiraatiota blogistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Me ollaan vaan kovia yrittämään ja opettelemaan, aina ei tarvitse onnistuakaan. Hiljaa sitä sitten erehdyksien kautta oppii uusia taitoja <3

   Poista
 4. Voi aah miten kaunis kasvihuoneesi on myös talvi asussaan. Voisin saada myös kiitos idean jos myös samoin hyödynnän ensi talvena kasvihuoneemme. Innolla odotan kevättä,että pääsen sormeni multaamaan,istuttamaan ja satoa odottamaan. Kaikkia muitakin ihania sisustus juttuja sinulla täällä tykkään kovasti..tulen sinulle tänne vierailulle. Mukavaa sunnuntai iltaa ja onnekasta uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä vaan niin rakastan tätä koppero ihan kaikkina vuodenaikoina. Ihanaa, kun on käyttöä myös muulloin kuin kesällä. Kevättä ttäällläkin odotellaan, että pääsee taas istutuspuuhiin, se on ihan parasta.

   Poista

Lähetä kommentti

back to top