Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Uusi vuosi ja uusi tauluseinä!

taulukollaasin tekeminen

Rakastan erilaisia tauluja ja niitä vaihtelemalla saa helposti uutta ilmettä sisustukseen. Meidän sohvan takana oleva seinä sai taas uuden ilmeen, kun vaihdoimme siellä olevat taulut. Tällä kertaa kokosin sinne useita pieniä tauluja ja löytyy sieltä myös yksi aurinkopeili ja viherkasvikin. Kokonaisuudesta tuli minusta oikein mielenkiintonen ja sitä on ihana pysähtyä katselemaan pidemmäksikin aikaa. 

Haaveilen kyllä ostavani taidetta myös suoraan taiteilijoilta, mutta sitä varten pitää hieman säästää. Olenkin bongannut meille uutta taidetta kirpputorilta, sieltä löytää usein tosi kauniita teoksia kukkarolle sopivaan hintaan. Lisäksi tauluseinästä tulee taatusti persoonallinen, kun ei kokoa sitä pelkästään kaupasta löytyvillä julisteilla/printeillä. 

tauluseinän suunnitteleminen

tauluseinä olohuoneeseen

taulukollaasin tekeminen

Kultaisiin kirppikseltä löydettyihin kehyksiin laitoin palan yläkerran ompelutilasta löytyvää tapettia. Kaunis kasviprintti on Jennin Kohteessa käsialaa. Kaikki muut seinältä löytyvät taulut on kirppislöytöjä. Suloisen kissatulun löysin aikoinaan Mansen blogikirppikseltä, voi kuinka minä kaipaankaan kunnon kirppistapahtumia. Sydämestäni toivon, että niitä voitaisiin tänä vuonna järjestää rajoituksetta. 

Kun lähden suunnittelemaan tauluseinää niin mittaan aina ensin seinän. Sen jälkeen sommittelen tauluja lattialle seinän mittojen mukaan silmiäni miellyttävään järjestykseen. Kun näkee valmiin kollaasin lattialla on helpompi tajuta miltä kokonaisuus tulee seinällä näyttämään, siten välttyy turhilta naulan rei'iltä seinässä. 

Lainaan tähän vanhaa tekstiäni taulukollaasin tekemisestä,

Muutama vinkki taulukollaasin tekemiseen:
 • Määrittele ensin kollaasin koko, teema ja värimaailma.
 • Asettele kollaasiin tulevat taulut ensin lattialle, omaa silmääsi miellyttävään järjestykseen.
 • Leikkaa pahvista taulun kokoinen pala ja kiinnitä pahvit seinälle esimerkiksi maalarinteipillä.
 • Mittaa taulujen ripustuslenkin korkeus, pahvien läpi on helppo tehdä reikä taulun ripustamista varten. Näin seinään ei tule turhia naulanreikiä.
 • Käytä luovuuttasi, mitä enemmän kollaasissa näkyy persoona sitä mielenkiintoisempi siitä tulee.
mitä sohvan taakse seinälle

tauluseinä sohvan taakse

Miedän olohuoneessa kohtaa nyt kevät ja joulu, sillä ensimmäiset värikkäät tulppaanit löysivät tiensä meille. Silti en vielä raaskinut luopua olohuoneen nurkassa roikkuvista ihanista samettitähdistä. Tulppaanit todellakin ovat lupaus keväästä ja vauhdillahan tässä taas mennäänkin valoa kohti. Onneksi nyt on lunta ja tuntuu heti siltä että suurin pimeys on selätetty. 

tauluseinä olohuoneeseen


taulu sohvan taakse

<3 Pauliina

Kommentit

 1. On kyllä kaunis ja juuri tosi persoonallinen! Tämä oli kiva postaus, kun itsellänikin on tauluseinä suunnitteilla. Oli kiva lukea vinkkisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanaa jos sait tästä vinkkiä oman tauluseinän rakentamiseen <3

   Poista
 2. Hyvää alkanutta uutta vuotta! ✨

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Kaunis kokonaisuus - kirppareilta löytyy usein tosi halvalla erilaisia kehystettyjä kuvia, mistä saa tosi monipuolisia ja omannäköisiä kokonaisuuksia aikaan. Kirpparit <3

  VastaaPoista
 4. Hey dear! Loved your post and allready followed your blog, i want invite you to visit and follow my blog back <3

  www.pimentamaisdoce.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hey, thank you so much, happy to hear you like my blog. I come to visit in ypur blog too, happy new year!

   Poista

Lähetä kommentti

back to top