Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Helpot joulukortit!

diy helppo joulukortti

Eilinen myrsky ja piiskaava sade pakotti olemaan koko päivän sisällä. Se oli oikeastaan vaan ihanaa, koska onhan sen vaan niin ihanaa tunnelmoida kynttilöiden valossa ja askarrella joulukortteja. Kyllä kuulit oikein, minä olen nyt todellakin ajoissa, on vasta marraskuun alku ja kortit ovat valmiina postitettavaksi. Nyt saan taputtaa itseäni olalle.

Yksi syy tähän aikaisuuteen on se, että tämän vuotisiin kortteihin keräsin materiaalit luonnosta. Halusin tänä vuonna tehdä mahdollisimman ekologiset ja luonnonläheiset kortit, joita varten minun ei tarvitsi hankkia kaupasta mitään. Kuusen virkaa korteissani tänä vuonna kuvastaakin väärinpäin käännetty tammenlehti. Korttipohjia minulle oli jäänyt yli vanhoista askarteluista. 

helpot joulukortit

Keräsin tammenlehdet pari viikkoa sitten ja silloin ne olivat vielä monen kirjavia. Toivoinkin, että lehdet olisivat säilyttäneet värinsä, mutta kuivuessaan olivat muuttuneet aika tasaisen ruskeiksi, onneksi sentään pieniä sävyeroja löytyy. Prässäsin lehdet sanomalehden välissä, painon alla suoriksi. Kuivuneet lehdet oli helppo liimata korttipohjaan kiinni. Tekstit kirjoitin kalligrafiakynällä, sillä saa helposti kauniin ja siistin jäljen. 

askartele lasten kanssa helpot joulukortit

tee itse helpot joulukortit

ekologiset joulukortit

joulukortti ideoita

Minusta korteista tuli aika mainion näköisiä, lehdet on juuri täydellisen epätäydellisiä, sellaisia on myös aidot metsäkuuset luonnossa. Tammenlehti on myös aika vahva ja helposti käsiteltävä, eikä se helposti haperru käsiteltäessä.  

askartele helpot joulukortit

diy helpot joulukortit

Korttien tekemiseen tarvitset vain ja ainoastaan neljä asiaa:
  • prässättyjä ja kuivattuja tammenlehtiä
  • korttipohjia
  • liimaa
  • tussin
Vanhoja joulukortti askartelujani löydät näiden linkkien takaa:
<3 Pauliina

Kommentit

  1. Loistava ja luonnonläheinen idea! Meillä on pihalla iso tammi, jossa on materiaalia moneen korttiin. En olis itse keksinyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja mahtavaa, pääset heti hyödyntämään tätä ideaa!

      Poista
  2. Onpa ihanat kortit, tosi kiva idea! Meidän tämän vuoden kortit ovat vielä mietintämyssyssä. :)

    VastaaPoista
  3. On kyllä tosi hienoja ja ennenkaikkea innovatiivisia joukortteja! Näyttää ihan joulukuuilta. Upeaa viikonloppua

    https://suninidea.blogspot.com/2020/11/keskisuomen-kasino.html

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top