Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Työhuoneessa vihertää!

viherkasvien talvihoito

On taas se aika vuodesta, kun kasveille pitää löytää mahdollisimman paljon valoisia ikkunapaikkoja. Meidän työ-/vierashuoneeseen onkin muodostunut pieni viidakko, kun olen kantanut sinne kasveja valohoitoon. Tämä huone kun on yksi meidän valoisimmasta huoneista. Kiitos kahden suuren ikkunaan, jotka suuntautuvat etelään ja länteen. Luulen, että tänne päätyy vielä lisääkin kasveja jos näyttää siltä, että ne eivät tahdo muualla pärjätä yli tämän pimeän ajan. 

Tässä huoneessa oli aikaisemmin kaunis rottinkinen kukkateline, mutta se löysi paremman paikan meidän olohuoneen ikkunan edestä, sen myötä täältä jäi kunnollinen kukkataso uupumaan. Olen yrittänyt metsästää tänne uutta telinettä, mutta tarpeeksi kaunista ei ole vielä silmiini sattunut. 

viherkasvit valo talvella

Sitten keksin laittaa tänne kuistilta yli jääneet sarjapöydät, ne ovat juuri sopivan korkuiset ja leveytensä vuoksi tasoille mahtuu paljon kasveja. Eli oikeastaan tämä ratkaisu on paljon parempi kuin perinteinen kapea kukkataso. Tumma tiikki tuo ihanasti lisää lämpöä tähän huoneeseen, jossa on jo valmiiksi monia eri puunsävyjä. 

Monesti sanotaan, että sisustuksessa ei kannata sekoittaa eri puulajeja vaan pitäisi pysyttäytyä yhdessä puun sävyssä. Väitetään, että sisustuksesta tulee sekava jos ei pysyttäydy yhdessä. Minä sanon tälle väitteelle, että höpsistä, sisustukseen saa mielenkiintoa, kun sekoittelee eri puulajeja. Rakastan muutenkin puun pintaa ja sen tuomaa lämpöä. Olen joka päivä edelleen ihan onnessani näistä meidän lakatuista vanerikatoista, katon ei todellakaan tarvitse aina olla valkoinen. 

eri puulajien sekoittaminen sisustuksessa

Työpiste toimivaksi

Työpisteelläni ei ole suuria muutoksia tapahtunut, eikä muutoksille ole tarvettakaan, mielestäni tämä on juuri toimiva näin. Tuonne nurkkaan tahtoo kyllä aina jäädä tauluja nojailemaan, mutta se olkoon meidän rento taidenäyttely. 

Se kyllä täytyy sanoa, että onneksi kuvasin tätä nurkkausta pitkästä aikaa, koska samalla sain sen kunnolla siivottua. Näin siistinä tämä ei meinaa millään pysyä, tänne tahtoo aina syntyä sellainen luova kaaos. 

työhuoneen sisustaminen toimivaksi

Kuvatessani Kerttu heräsi päiväunilta ja siirtyi työtuolilleni ihmettelemään, että mitä minä täällä oikein kuvailen. Ihanaa, kun välillä saan tämän meidän vanhan leidin osallistumaan kuvauksiin. Yleensä, kun otan kameran käteen niin Kerttu poistuu vähin äänin paikalta. 

Aurinkoista uutta viikkoa <3 

-Pauliina

Kommentit

 1. Meillä on kotona aika samanlainen viidakko! On mukavaa, kun asunnossa on vihreää ja värikästä

  https://suninidea.blogspot.com/2020/11/optimoiduilla-mainoksilla-onnelliseksi.html

  VastaaPoista
 2. Valoisa tila viherkasveille olisi ihan mahtava olla. Olen nyt virittänyt pari kasvivaloa ja toivotaan, että kasvit jaksavat pimeän ajan läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin valoisia tiloja ei tähän vuodenaikaan voi koskaan olla liikaa. Minun täytyisi myös virittää lisää kasvivaloja, että nuo vihreät ystävät jaksavat yli tämän synkän talven.

   Poista
 3. Tuo teidän katto on niin upea, monta vuotta blogia lukeneena olen tuota kattoa ihastellut. Kirkon

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top