Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Parveke valmiina kesään!

Saimme eilen sisustettua meidän parvekkeen kesäkuntoon. Tänään joimmekin siellä siellä sitten ensimmäiset aamukahvit ja oli kyllä niin ihana fiilis. Vihdoin alkaa tuntua ihan oikeasti kesältä, tämä kevät on tuntunut tähän asti niin hurjan kolealta ja viileältä. Viime vuosiin verrattuna puutarhemmekin on vielä ihan alkutekijöissään, yleensä tähän aikaan vuodesta omenapuut ovat olleet jo täydessä kukassa, mutta nyt kukintaa saa kyllä vielä odottaa. Olen sen asian suhteen kyllä aina hieman malttamaton, sillä omenapuiden kukinta-aika on puutarhamme parasta aikaa. Tuntuu, että koko piha on silloin täynnä kauniita valkoisia kukkia ja ihana surina kuuluu kaikkialta, kun pörriäiset tekevät tärkeää työtään.

Meidän parvekkeelle paistaa tosiaan aamu-aurinko ja se on siten ihan täydellinen paikka aamukahvien nauttimiseen. Keskipäivällä parvekkeella on usein jo liian kuuma olla. Nyt näette miltä meidän parveke tänä vuonna näyttää.

parvekkeen sisustus

lasittamattoman parvekkeen sisustaminen

kattamattoman parvekkeen sisustaminen

Parvekkeen kalustus on aikalailla sama kuin viime vuonnakin, mutta uusi pöytä sinne askarreltiin. Pöytä tehtiin vanhan tuolin pyörivästä jalka-osasta ja kantena on vanha kaivonkansi. Kaikki tarpeet löytyi taas omista nurkista. Trumpettijalan maalasimme aikoinaan keltaiseksi, kun se toimi vähän aikaa kaiutintelineenä puolisoni musahuoneessa. Keltaisena jalka on minusta kuin aurinko täällä parvekkeella ja vanha puukansi tuo taas ihanaa lämpöä.

Ihan mahtavaa, että taas kerran tarpeet löytyi omasta varastosta, kierrätys kunniaan. 

diy pöytä

diy pyöreä pöytä

parvekkeen sisustus

diy pöytä parvekkeelle

parvekkeen sisustus

kukkaistutukset ulos

Olen monta vuotta suunnitellut tekeväni tälläisiä ruukkutorneja, mutta se on aina vaan jostain syystä jäänyt. Nyt meillä kävi todella hyvä tuuri, sillä bongasimme Tokmannin alennuskorista helposti kasattavan tornin. Hintaakaan ei ollut kuin yhdeksän euroa, ajattelin että enää ei maksa vaivaa tehdä tälläistä itse. Sillä ruukkujakaan ei tuolla hinnalla kaupasta saa. 

Minua ihastuttaa tälläisessä rakennelmassa erityisesti se, että tästä saa tehtyä helposti monimuotoisen kukka-asetelman. Hankkii vaan keskenään erimuotoisia ja erityylisiä kasveja. Meillä on näitä torneja nyt yhteensä kolme kappaletta, kaksi on takapihan oleskelualueella ja yhden toin tänne parvekkeelle. Istutin kaikkiin torneihin erilaiset kasvit, kuvaan takapihan tornit teille myöhemmin. 

paahteisen paikan kesäkukat

Parvekkeella olevaan puulaatikkoon istutin tänä vuonna valkoisia ja vaaleanpunaisia kosmoskukkia ja isolehtisen hopeakäpälän. Kaikki kasvit kestävät hyvin paahdetta, eivätkä ole niin ronkeleita jos pääsevät hieman kuivahtamaan. Istutuksen joukossa on muutama talvehtinut heinä, jotka lähinnä Kaapo vetelee parempiin suihin. No täytyyhän Kaapollakin jotain tekemistä parvekkeella olla. 

P.s. Muistakaahan käydä osallistumassa edellisessä postauksessa olevaan arvontaan(klik!)!

Aurinkoista viikkoa!

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Ulkona kaffittelu ja syöminen on luxusta, erittäinkin noin samalla parvekkeella. T. Eevis

  VastaaPoista
 2. iPad ei tainnut tuntea sanaa soma, vaan siitä tuli sama.

  VastaaPoista
 3. Hei! Löysin blogisi ja liityin lukijoihin. Tapaamisiin siis postausten äärellä!
  Ihana parveke! Ihanan aamuaurinkoista ja ihanan värikästä <3
  Aurinkoista viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että löysit tänne. Aurinkoista alkanutta viikkoa sinulle <3

   Poista

Lähetä kommentti

back to top