Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kirppislöytöjä, pitkästä aikaa!

Minulle tässä poikkeusajassa ehdottomasti vaikeinta on se, että en pääse kiertelemään kirpputoreja. Täällä meilläpäin on suurin osa kirppiksistä kiinni ja yritän muutenkin välttää kulkemista minnekään muualle kuin töihin, niin en ole viitsinyt niille avoinna oleville kirppiksillekään ainakaan vielä mennä. Toivotaan, että pian tämä tilanne muuttuu, huomaan että minulla alkaa olla ihan hirvittävät vieroitusoireet. Aika oleellinen osa blogini sisältöä on ollut kirppislöydöt ja kirppisvinkit, niitä siis varmasti seuraa jatkossa, kuin tämä tilanne tästä taas normalisoituu.

Itsekin olin kasannut tavaraa rompetorille/pihakirpputorille myytäväksi, mutta myös ne on tältä kesältä peruttu. Onneksi sentään nettikirppikset vielä toimivat. Minulla onkin muutamia hankintoja mielessä ja olen selaillut ahkerasti muun muassa Tori.fi:tä. Sieltä bongasin meille ihanan rottinkituolin, tuoli sattui vielä sijaitsemaan 300 metrin päässä meiltä ja hintakaan ei ollut kuin 20 euroa, mahtava löytö siis. Tuoli oli ollut ulkona ja se kaipaa hieman kunnostusta, mutta uskon että siitä tulee upea. Ajattelimme, että se saa tämän kesän olla ulkona paviljongissa ja syksyllä maalaamme sen ja sitten tuoli pääsee sisätiloihin. Rottinkiin on nimittäin tullut pieniä mustia homepisteitä ja emme valitettavasti saaneet niitä kaikkia pesemällä pois.

vanha rottinkituoli

vanha rottinkituoli

Ihastuin tämän rottinkituolin muotoon ja siinä on myös ihan älyttömän hyvä istua. Yksityiskohtana tässä tuolissa on kauniit nahkapunokset, jotka ajattelin kyllä uusia, koska nahka on vuosien saatossa päässyt kuivumaan ja en usko, että saan punosta ehjänä pois. Onneksi tälläistä nahkanarua on myynnissä askartelukaupoissa ja pehmeän narun punominen on aika helppoa.

vanha maustepurkki

Huomasin, että minulta on jäänyt pari ennen poikkeusaikaa tekemääni kirppislöytöä esittelemättä. Löysin nimittäin Kokemäen Tuohitorilta neljä kaunista ruotsalaisen Höganäsin keramiikkatehtaan valmistamaa maustepurkkia. Purkeissa on ihanat korkkikannet ja kansissa ihanat nahkavetimet yksityiskohtana. Näissä on ihana säilyttää itse kuivattuja yrttejä. 

höganäs maustepurkki

ruokailutilan sisustus

Tässä kuvassa näkyy parikin uutta juttua. Joista ehdottomasti upein on saksalaisen Melanien minulle yllätyksenä lähettämä taulu. Sain Meliltä Instagramissa viestin, että hän haluaisi tehdä meille taulun ja kysyi vielä sopiiko se minulle. Miten tälläisestä kunniasta edes voisi kieltäytyä, Melillä on upea värikäs koti ja ihana sisustustyyli. Jos haluatte käydä kurkkaamassa hänen Instatiliään niin löydätte sen täältä(klik!) Tämä taulu on minusta aivan ihana, tykkään niin kovin siitä kuinka Melanie käyttää rohkeasti värejä. 

paavo tynell valaisin

Kirpputorilta löysin kirkkaan Riihimäen lasin valmistaman Hyasintti maljakon viiden euron hintaan. Ei siis ollut todellakaan hinnalla pilattu tämä maljakko. Maljakon on suunnitellut Tamara Aladin 1970-luvulla. Maljakoita on valmistettu kuvassa näkyvien lisäksi ainakin vihreänä, sinisenä ja ruskeana. Minusta nämä maljakot ovat ihan parhaimmillaan juurikin mullasta puhtaaksi pestyjen hyasinttien esillepanoon.

riihimäen lasi hyasintti

vanha maljakko arabia

Eilen pääsimme vierailemaan tuttavamme antiikkiliikkeessä Huittisissa, joka on kylläkin ollut jo pitkään asiakkailta suljettuna. Toivotaan, että jossain vaiheessa hekin saavat kaupan taas auki ja huutokaupat pyörimään. Minä ostin sieltä kauniin Arabian valmistaman vaaleansinisen yhden kukan maljakon, ennestään minulta löytyi kotoa samanlainen vaaleanvihreä. Vielä vaaleanpunainen tälläinen pullukka maljakko mahtuisi hienosti kokoelmiini, toivotaan että jossain vaiheessa sellaisen löydän. 

arabian maljakko

vanha työtuoli

Pitkä etsintä on päättynyt, sillä vihdoin löysin työpisteelleni uuden työtuolin. Minun vanhassa tuolissa oli nimittäin ihan järjettömän huono istua ja tälläinen pyörivämalli on huomattavasti käytännöllisempi. Taisi tuoli myös kelvata jollekin muullekin täällä, ihan huvittavaa kuinka kissojen pitää aina tutustua kaikkeen uuteen. Hyvähän se tietenkin on, että Kaapo tuolin testasi ja hyväksi totesi. Tuolin marjapuuron värinen samettiverhoilu sopii tähän huoneeseen myös minusta aivan loistavasti. Pulitin tuolista kymmenen euroa, joten myös hintansa puolesta varsin mainio löytö. 

työtuoli

Aurinkoista viikon jatkoa!

<3 Pauliina

Kommentit

back to top