Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Risuja ja heiniä!

Meillä on ollut aivan upea ja aurinkoinen sunnuntaipäivä. Oli ihan pakko lähteä vähän ulkoilemaan ja  haukkaamaan happea. Nappasin taskuuni oksasakset pajunkissoja silmällä pitäen. Reissulta löytyikin, vaikka mitä ihania oksia ja heiniä maljakkoon laitettavaksi. Erilaisilla risuilla ja heinillä saa edullisesti tehtyä kauniita ja näyttäviäkin asetelmia kotiin.

Heinät ja kuivakukat taitavatkin olla yksi trendikkäimmistä sisustusjutuista tällä hetkellä. Nyt minäkin olen sitten hetken trendikäs, kun kotiamme jos jonkinlaiset risut ja heinät.

kirsikanoksat maljakossa, Marimekko Urna

Kirsikkapuusta nappasin muutaman oksan maljakkoon jo pari viikkoa sitten ja nyt oksat ovat ryhtyneet kukkimaan todella kauniisti. Kukintaa voi nopeuttaa vaihtamalla oksille kuuman ja raikkaan veden päivittäin. 
Voi olla, että näiden oksien kukinta on jo kohta ohi, joten taidan käydä katkaisemassa vielä muutaman oksan lisää meidän pihan kirsikkapuusta. Sillä vielä pitää hetki odotella, että ulkona saa nauttia hedelmäpuiden upeasta kukkaloistosta. 

Kirsikkapuun oksa

koivunoksat maljakossa

Kuistille laitoin maljakkoon muutaman tuulen katkaiseman koivunoksan, oksilla saa ihanasti kevään sisälle, ennen kuin ulkona alkaa hiirenkorvia näkymään. Meillä on piha täynnä myrskyn lennättämiä koivunoksia ja ajattelin, että voisin askarrella oksista myös kranssin meidän ulko-ovea koristamaan. Jouluna askartelamani havukranssi, kun on alkanut näyttämäään jo aikansa eläneeltä. 

Asettelin muutaman koivunoksan myös neilikkakimpun sekaan. Risut antavat minusta näyttävyyttä kukkakimppuihin. Tulppaanien seassa risut ovat myös loistavia, koska niiden avulla tulppaanit pysyvät paremmin pystyssä.

koivunoksat maljakossa

pajunkissat

Pajunkissojen sisälle tuominen oli meidän Kaapoin mielestä todella kiva juttu. Minä en nyt vain ole oikein varma uskallanko noita jättää vartioimatta, että Kaapo ei saa mitään suurempaa tuhoa aikaan. 
Liekö niin, että Kaapo löysin näistä "kissoista" itselleen ystävän, kun tuo meidän Kerttu ei oikein jaksa leikeistä innostua. 

Komensin Kaapoa jättämään oksat rauhaan ja tämä Kaapon ilme on kyllä niin kuvaava. Ärsytti varmaan melkoisesti, kun mitään kivaa ei saa tehdä, aina on joku ärjymässä. 

pajunkissat

trendikkäät heinät

Olohuoneessa majailevaan suureen lasipulloon löysin tienreunasta kauniita heiniä, en osaa yhtään sanoa mitä heiniä nämä ovat. Mutta ihastuin näihin, kun ovat niin upean tuuheita ja pöyheitä. 
Näistä irtosi aika paljon nöyhtää, mutta suihkuttelin heinät kauttaaltaan hiuslakalla ennen sisään tuomista. Lakka tuntui auttavan suurimpaan roskaamiseen, toki jos Kaapo päättää näitäkin retuuttaa niin pitänee viedä heinät takaisin ulos :D

Ulkona liikkuessa kannatta siis katsella ympärilleen sillä silmällä, luonnosta saa vaikka mitä kauniita yksityiskohtia sisustukseen. 

Ihanaa sunnuntai-iltaa <3

-Pauliina



Kommentit

  1. Voi tuota kissan ilmettä 😻 mulla on kans aina jotain risuja ja heiniä esillä. Pajunkissoja pitäisi myös vielä hakea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ilme on kyllä niin kuvaava, ärsytti varmaan suunnattomasti :D Risut ja heinät on niin ihania ja kaiken lisäksi ilmaisia <3

      Poista
  2. Oksat on aina niin kauniita maljakossa. Ja, nuo kirsikanoksat ovat kauniit. Täytyykin napata itsekin oksat sisälle kukkimaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä niin rakastan erilaisia oksia ja heiniä, niillä saa edullisesti ihanaa tunnelmaa kotiin <3

      Poista
  3. Kuule,samma här,sekatöörit taskuun ja pajunkissoja sekä koivun oksia käytiin hakemassa mekin.Ja aurinko paistoi ihanasti😄 Aurinkoista alkavaa viikkoa😼

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sunnuntaina oli niin ihan päivä ja nyt täällä taas pakkanen paukkuu ja lunta pyryttää, ei ainakaan käy tylsäksi nämä säät :D

      Poista
  4. Kylläpä on kauniita kuvia. Kevättä on jo ilmassa ja hiirenkorvat ikkulaudan koivunoksissa meilläkin :)

    VastaaPoista
  5. Ihan paras tuo Kaapon ilme! Kauniita heiniä ja kuvia kyllä <3

    VastaaPoista
  6. Kaapon ilme on puhutteleva. Kauniita nuo kirsikankukkaoksat maljakossa. Voisinkin käydä pihalta omppupuunoksia leikkaamassa maljakkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun lemppareita on nuo kukkivat oksat, ne on vaan niin kauniita <3

      Poista
  7. Ihanasti olet saanut kukkimaan oksat, pitääkin tuo kuuma vesi kokeilla. Oksat ja risut ovat kyllä parasta ja ilmaista sisustelua...kisujenkin mieleen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kuuma vesi auttaa kovasti <3 Kissat rakastavat näitä sisustuselementtejä :D

      Poista
  8. risut ja oksat ovat kauniita. Minun ei tuu haettua niitä sisälle, vaikka esim. koivuun tulee melko äkkiä vihreitä lehtiä, kiva piristys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihreyttä on niin ihana saada sisälle, kun vielä menee kuitenkin tovi jos toinenkin ennen kuin ulkona saa siitä vihreydestä nauttia <3

      Poista

Lähetä kommentti

back to top