Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Huutokaupassa hullaantuu!

Kuten otsikko jo kertoo niin siinä kävi, että hullaannuin huutokaupassa. Olin bongannut nettihuutokaupasta suuren setin pitkään himoitsemiani Scandia aterimia. Olen ostanut aterimia kirppikseltä, aina kun niitä on tullut vastaan kohtuulliseen hintaan. Ja, niitä kertoja ei todellakaan ole ollut tarpeeksi. Tuntuu, että tämän sarjan hinnat ovat pompsahtaneet pilviin. Uutenakaan en ollut haluakas näitä ostamaan, koska nämä vanhat suomessa valmistetut aterimet viehättävät minua jostain syystä enemmän. Lisäksi nämä vanhemmat ovat uusia hieman pienempiä ja jotenkin siksi erityisen söpöjä.

En silti yhtään ihmettele miksi nämä Kaj Franckin vuonna 1952 suunnittelemat aterimet ovat niin suosittuja. Rakastan itsekin yli kaiken näiden ulkonäköä ja myös sitä miltä nämä tuntuvat kädessä.
Nämä ovat juuri sellaisia käteen sopivia ja sympaattisia, tälläisillä aterimilla syödessä tulee arkeenkin ripaus juhlan tuntua. 

scandia aterimet

scandia aterimet

Ostamassani setissä oli kuusi ruokalusikkaa, kuusi haarukkaa, kuusi veistä, suuri ja pieni kauha, juustohöylä, kakkulapio, salaatinottimet, juustoveitsi, kaksi isoa tarjoilulusikkaa ja kolme pientä haarukkaa. Todella suuren setin sain kerralla hankittua, minulta löytyi entuudestaan lusikoita eri kokoisisina ja muutama haarukka ja veitsi. Nyt kelpaa kattaa pöytä suuremmallekin seurueelle.

Olin ajatellut tälle setille tietyn maksimihinnan mitä olisin valmis maksamaan, mutta ei se ihan niin sitten mennytkään. Huutokaupat  ja varsinkin nettihuutokaupat ovat pahoja paikkoja, kun ei yhtään tiedä mihin asti vastakumppani on valmis huutamaan, helposti tulee ajateltua, että jos vielä kerran korotan ja sitten vahingossa vielä kerran ja sitten päästiinkiin jo siihen, että budjetti ylittyi reippaasti.

Tämä setti tuli maksamaan 140 euroa eli yhdelle osalle jäi hintaa 5 euroa. Se oli reilusti yli sen hinnan mitä olin ajatellut maksaa, mutta on tässä setissä kyllä mukana harvinaisempiakin osia, joista olisi joutunut kirppikselläkin maksamaan ison summan. Olen siis tyytyväinen ostokseeni, vaikka aluksi olin ihan järkyttynyt, että mitä meninkään oikein tekemään. 

scandia aterimet

Samaisesta huutokaupasta huusin myös kolme kaunista teekuppia. Kupit ovat ruotsalaisen Rörstrandin valmistamia ja sarjan nimi on Mon Amie. Sarja On Marianne Westamanin suunnittelema ja sitä on scandioiden tapaan alettu valmistamaan vuonna 1952. 

Sarja näyttää minusta vieläkin erittäin raikkaalta ja kauniilta. Jos siniset kukat himottavat, niin sarjaa valmistettaan edelleen uustuotantona. Rörstrand julkaisi päivitetyn astiasarjan vuonna 2008, Marianne Westmanin 80-vuotis syntymäpäivän kunniaksi.

mon amie

mon amie

Aurinkoista viikkoa <3

-Pauliina

Kommentit

 1. waude wau. parhaimmat ruokailuvälineet kyllä.

  VastaaPoista
 2. Hienot on aterimet. Missä nettihuutokaupassa vierailit?

  VastaaPoista
 3. Hieno löytö, eikä tuo hintakaan nyt ihan mahdoton ollut! Scandian keittolusikka on maailman kaunein. Haarukoista en niin piittaa, kun niillä on paksujen piikkien vuoksi vähän vaikea syödä. Itse sain näitä vanhemmilta perintönä ja käytän säännöllisesti. T. Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuo hinta nyt ihan älytön ollut, mutta kuitenkin yli sen rajan mitä ajattelin maksaa. Minä taas tykkään syödä myös noilla haarukoille, ne ovat juuri sopivat minun suuhuni ja tulee ehkä otettu pienempiä suupaloja :D

   Poista
 4. Tuo Scandic sarja on niin kaunis. Mummullani oli paljon astioita ja myös aterimia. Ja, tämä Scandic oli yksi niistä sarjoista. Perinnönjaossa kovasti toivoin ko sarjaa itselleni, mutta ei arpaonni suosinut. Olin kovin harmissani, koska olisin oiekasti tarvinnut aterimia. Serkkuni sai ja myi heti eteenpäin, kyllä minua harmitti. Mutta, sinulla kävi hyvä tuuri kun sain setin itsellesi lunastettua, vaikka olikin kalliimpi mitä olit ajatellut.
  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin nämä ovat tosi kauniit, nämä ovat ihan ilo kattaa pöytään. Toivottavasti saat itsellesikin joskus tätä kaunista sarjaa <3 Ihanaa ja leppoisaa sunnuntaita sinne <3

   Poista

Lähetä kommentti

back to top